Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sitruunasilakat

Ainekset

  • 600 g silakkafileitä
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • ½ dl sitruunamehua
  • 1 dl vettä
  • 2 tl sokeria
  • ½ dl rypsiöljyä
  • ¼ dl korppujauhoja
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl pippuria
  • ¼ tl pippuria
  • 100 g purjoa
  • pieni nippu persiljaa

Valmistusohje

 

  • 4 annosta ateriaksi, 8 alkupalaksi
  1. Pese sitruuna hyvin, raasta kuori ja purista mehu, pilko purjo suikaleiksi, hienonna persilja.
  2. Lado silakkafi leet nahka alaspäin leivinpaperille, ripottele niille suolaa, pippuria, purjosuikaleita ja persiljasilppua.
  3. Rullaa silakat, lado vuokaan ja ripottele päälle korppujauhoja.
  4. Sekoita sitruunamehu, kuori, sokeri ja rypsiöljy, kaada silakoiden päälle ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
  5. Tarjoa kylmänä alkuruokana ruislimpun viipaleen päällä tai lämpimänä pääruokana perunalumen ja vihreän salaatin kanssa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Sitruunasilakat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.