linssibolognese

Ruokalista viikko 1 – nopeat ja helpot vegaaniset ruoat bolognesesta laksaan

Vuoden ensimmäinen ruokalista tarjoaa reseptejä nopeisiin ja maukkaisiin vegaanisiin ruokiin, jotka kokataan ilman maitoa, munia tai kalaa ja lihaa. Nämä ruoat valmistuvat nopeasti arjen kiireessä ja täyttävät vatsan saletisti!

Tammikuu on vegaanihaasteen aikaa. Joko olet haastanut itsesi lisäämään kasviksia ruokavalioon? Vuoden ensimmäinen ruokalista viikko 1 tarjoaa reseptejä nopeisiin ja maukkaisiin vegaanisiin ruokiin, jotka kokataan ilman maitoa, munia tai kalaa ja lihaa.

Ruokalista viikko 1

Maanantai: Ruokaisa caesarsalaatti vegekastikkeella

Vegaanisessa caesarsalaattissa on romaine-salaatinlehtien lisäksi lehtikaalia. Lehtikaalissa on hurjasti rautaa, magnesiumia ja kaliumia. Kikhernepurkin liemi eli aquafaba toimii kananmunan sijaan kastikkeen kuohkeuttajana.

Tiistai: Linssibolognese

Perinteisen jauhelihan voi vaihtaa bolognesekastikkeessa linsseihin. Punaisen lihan vähentäminen ja kasvisten lisääminen ruokavalioon on myös ympäristövaikutuksiltaan merkittävä teko. Ylijääneen linssikastikkeen voi sujauttaa myös lasagnen tai tortillojen väliin tai loihtia niistä mausteilla, yrteillä ja raikkailla kasviksilla uudenlainen ateria.

Keskiviikko: Kookos-tofulaksa

Kookos-tofulaksa maistuu myös kasvisruoan ystävälle. Mausteinen liemi saa ruokaisuutta nuudeleista, tofusta ja pähkinöistä.

Torstai: Bataatti-pinaatticurry

Bataatti-pinaatticurry on lempeän mausteinen kasvistuoka. Maultaan jauhoisen makean bataatin makukaveriksi sopivat hyvin eksoottiset mausteet. Jos haluat annoksesta ruokaisamman, lisää mukaan vaikkapa kikherneitä.

Perjantai: Meksikolainen nyhtökaurasalaatti

Miedon makuinen nyhtökaura kestää hyvin meksikolaisia mausteita. Meksikolainen nyhtökaurasalaatti tehdään suositun nachosalaatin tapaan. Vegaaninen herkkusalaatti maistuu taatusti ihan jokaiselle.

Lauantai: Maapähkinävokki

Kokeile välillä jotain uutta. Vegewokki on nopea ja maukas. Maapähkinävoista tulee ihanan täyteläinen maku, jota lime mukavasti taittaa. Kasviksia kannattaa kypsentää vain hetki, jotta niihin jää hyvä purutuntuma.

Sunnuntai: Mausteinen linssipata ja jälkkäriksi suklaamousse

Mausteinen linssipata on nopeasti kypsyvä kasvispata. Mausteinen tomaattikastike tarvitsee kuitenkin haudutusaikaa muhiakseen täyteen aromiinsa.

Vegaaninen suklaamousse on täynnä hyviä raaka-aineita. Makeuttajana toimivat banaani ja taateli.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Ruokalista viikko 1 – nopeat ja helpot vegaaniset ruoat bolognesesta laksaan

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X