lasagneleivos

Viikon ruokalista 10.7.-16.7.: Hauskat lasagneleivokset ja muut viikon suosikit

Kesäistä mansikkasalaattia, kermaisia ahvenfileitä ja hauskoja lasagneleivoksia, niistä on tämän viikon herkut tehty. Reseptit näihin ja muihin ruokiin löydät viikon ruokalistalta.

mansikka-halloumisalaatti

Maanantai

Mansikka-halloumisalaatti

alle 30 min

Tämä kesäinen salaatti valmistuu nopeasti vain muutamasta raaka-aineesta, mutta maistuu silti taivaalliselta. Makea mansikka saa salaatissa ihanan makuparin suolaisesta halloumijuustosta, joka paistetaan pikaisesti pannulla. Paadetut leipäviipaleet tekevät salaatista ruokaisan.

kermaiset ahvenfileet ruohosipulilla maustettuna

Tiistai

Kermaiset ahvenfileet

30-60 min

Milloin viimeksi valmistit ahvenia? Saat niistä kielenvievän ruoan varsin vähällä vaivalla. Saksi vastakkain asetettujen fileiden väliin tilliä sekä ruohosipulia, lado ne sitten vuokaan ja kaada lopuksi päälle sinappinen kermakastike. Ruoka hautuu meheväksi uunissa ja maistuu ihanalta uusien perunoiden kera.

Aasialainen jauhelihapannu

Keskiviikko

Aasialainen jauhelihapannu

alle 30 min

Arkinen jauheliha saa ihan uudenlaisen twistin, kun sen maustaa seesamiöljyllä, limetillä ja kalakastikkeella. Juju on paahtaa liha laakealla pannulla kovassa lämmössä, jolloin se ruskistuu reilusti ja saa siten lisää makua. Keitä kaveriksi basmatiriisiä ja tarjoa ruoka sellaisenaan tai kivana sormisyötävänä salaatinlehtiin käärittynä.

herne-fenkolikeitto

Torstai

Herne-fenkolikeitto

alle 30 min

Hernekeiton kesäinen versio syntyy tuoreista herneistä sekä fenkolista ja sen raikas vivahde mintunlehdistä ja tilkasta limetinmehua. Soppa surahtaa soseeksi sauvasekoittimella ja on vartissa valmis lusikoitavaksi.

lasagneleivos

Perjantai

Lasageleivos

30-60 min

Akuuttiin lasagnen himoon helpotusta tuovat hauskat lasagneleivokset. Täytä esikeitetyt pastalevyt jauhelihalla ja kuorruta herkuksi juustokastikkeella, jossa maistuu kivasti sinihomejuusto. Vartin gratinointi uunissa riittää. Syömään!

savustettu harissalohi

Lauantai

Savustettu harissa-lohi

alle 30 min

Jos kaipaat savuloheen pientä potkua, sipaise kalan pintaan harissatahnaa. Tulinen maustetahna lämmittää mukavasti ainakin sisäisesti, jos lämpötila ei muutoin hellelukemiin kipuaisi.

halstrattua broglierai ja chimichurrikastiketta

Sunnuntai

Halstrattua broileria ja chimichurrikastiketta

yli 60 min

Nämä grillatut broilerit viritetään astetta mehukkaammiksi argentiinalaisen chilichurrikastikkeen avulla. Kastikkeen pohjana toimii oliiviöljy ja viinietikka, joihin sekoitetaan reilusti tuoreita yrttejä sekä sipulia ja valkosipulia tuomaan makua. Happaman raikas kastike on omiaan juurikin grillatun lihan kanssa, mutta pelittää varsin mainiosti myös kasvisten kanssa sekä tacojen ja tortillojen välissä. Kastike säilyy jääkaapissa hyvänä muutaman päivän, joten samalla vaivalla kannattaa pyöräyttää isompikin satsi.

rikkaat ritarit

Rikkaat ritarit

alle 30 min

Rikkaat ritarit on takuuvarma hemmotteluherkku. Kokoa paistettujen pullaviipaleiden päälle kauden makeimpia marjoja, jäätelöä sekä vatkattua kermaa tai kokeile niiden sijaan hurmaavaa mascarpone-vaahtoa.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista 10.7.-16.7.: Hauskat lasagneleivokset ja muut viikon suosikit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X