Ruokalista viikko 2 – helpot talviset arkiruoat hautuvat uunissa
Kunnon pakkasen kunniaksi herkutellaan helpoilla ja lämmittävillä talviruoilla. Pakkaspäivän päätteeksi ihanalta maistuvat mausteinen lohicurry, hunajaglaseeratut porsaankyljykset ja uunissa meheväksi muhinut broileri spelttihelmipedillä. Maailman paras poronkäristys on ihan paras viikonloppuruoka.
Talvi saapui ainakin hetkeksi myös etelään. Lumen kunniaksi herkutellaan helpoilla ja lämmittävillä talviruoilla. Mausteinen lohicurry, hunajaglaseeratut porsaankyljykset ja uunissa meheväksi muhinut broileri spelttihelmipedillä maistuvat mainioilta ulkoilun jälkeen. Maailman paras poronkäristys on ihan paras viikonloppuruoka.
Ruokalista viikko 2
Maanantai: Espanjalainen chorizo-perunakeitto
Tässä keitossa maistuu Espanja. Peruna-chorizokeitto ryyditetään chilillä ja lorauksella valkoviiniä. Tarjoa soppa pähkinä-yrttihakkeluksen kanssa. Kurkkaa myös pastavuoka ja shakshuka chorizo-makkarasta.
Tiistai: Thaimaalainen lohicurry
Thaimaalainen lohicurry tehdään valmiista currytahnasta. Kotimainen kirjolohi sopii hyvin tähän ruokaan. Maukas kastike tarjoillaan jasmiiniriisin ja cashewpähkinöiden kanssa. Katso myös peruna- ja kanacurryn ohjeet!
Keskiviikko: Maailman paras porokiusaus
Porokiusausta kannattaa tehdä kerralla suurempi satsi. Kiusaukset sopivat kiireiseen arkeen, sillä ne eivät vaadi työlästä esivalmistelua ja kiusaus paistuu uunissa itsekseen. Kurkkaa myös broileri- ja lohikiusauksen ohjeet!
Torstai: Hunajaglaseeratut porsaankyljykset
Edullisille ja helpoille liharuoille on aina kysyntää. Sellaisia ovat esimerkiksi klassiset porsaankyljykset, jotka tarjoillaan timjamivoilla maustetun muusin kanssa.
Perjantai: Tartiflette
Tartiflette tehdään perunasta, makkarasta tai pekonista ja Reblochon-juustosta, joka tulee Itä-Ranskan vuoristosta. Tämä helppo ja maukas uuniruoka on tyypillinen ranskalainen vuoristoruoka.
Lauantai: Nyhtökaura-pinaattilasagne
Lasagnesta saat himpun verran terveellisempää, kun kerrostat täysjyväpastalevyjen väliin nyhtökauraa ja raejuustoa.
Sunnuntai: Kokonainen broileri spelttihelmipedillä ja jälkkäriksi suklaavanukas
Uunibroilerivuoka vaimistuu samassa astiassa, vähällä tiskillä. Spelttihelmet imevät uunissa kaikki herkulliset maut.
Suklaa on aina sesongissa. Kahden suklaan yhdistelmä tekee suklaavanukkaasta pehmeän ja suussasulavan. Kurkkaa myös muut ihanat vanukkaat!
Kommentoi
Kommentoi juttua: Ruokalista viikko 2 – helpot talviset arkiruoat hautuvat uunissa