185642-savoijinkaalimureke.jpg

Viikon ruokalista 11.9.-17.9.: Hauska savoijinkaalimureke ja muut syksyiset suosikit

Tällä viikolla tehdään muun muassa suussa sulavaa vuohenjuustorisottoa, mukavan ruokaisaa kanakeittoa sekä hauskaa savoijinkaalinlehteen käärittyä lihamureketta. Nämä ja muut mainiot ruoat löydät viikon ruokalistalta.

Bataatti-vuohenjuustorisotto

Maanantai

Bataatti-vuohenjuustorisotto

Alle 30 min

Tässä todellinen maanantai-illan piritys: suussa sulava kasvisrisotto höystetään vuohenjuustolla ja uunissa makeiksi paahtuneilla bataattikuutioilla.

fenkolisilakat

Tiistai

Fenkolisilakat

30-60 min

Helppo kala-ateria valmistuu silakoista ja fenkolista. Uunissa herkuksi paahtunut ruoka viimeistellään pirteillä puolukoilla.

Keskiviikko

Perinteinen nakkikastike

Alle 30 min

Perinteisen nakkikastikkeen valmistus alkaa ruskeasta kastikkeesta. Ota ohje haltuun, sillä sama peruskastike muuntuu moneksi ja sopii siten myös muiden arjen klassikoiden pohjaksi.

Meksikolainen_kanakeitto

Torstai

Meksikolainen kanakeitto

30-60 min

Jos kaipaat täyttävää ja mukavan mausteista ruokaa, on meksikolainen kanakeitto vahva vaihtoehto. Pavuilla tukevoitettu tomaattipohjainen soppa tarjotaan ranskankerman ja tuoreen korianterin kera.

tattipasta

Perjantai

Tattipasta

Alle 30 min

Herkkutatit ja paprikat tekevät tästä perjantaipastasta luksusta. Tatit ovat huippuhyviä jo sellaisenaan, mutta pastan joukossa vielä parempia. Helppo kasvisruoka valmistuu alta puolen tunnin ja raaka-aineitakin tarvitaan vain muutama. Täydellistä!

rapu-kuha-perunasoselaatikko

Lauantai

Rapu-kuha-perunasoselaatikko

Yli 60 min

Rapu-kuha-perunasoselaatikko on viikonloppuruokaa parhaimmillaan. Kuuman perunasoseen alta paljastuu kermainen kalakastike. Täydellisen lopputuloksen saat, kun tarjoilet ruoan raikkaan sitruuna-aiolin kanssa.

savoijinkaalimureke

Sunnuntai

Savoijinkaalimureke

30-60 min

Arkinen jauhelihakin taipuu varsin mainioksi sunnuntairuoaksi, kun siitä pyöryttää sienillä ja oliiviella ryyditetyn mehevän murekkeen. Kääräise koko komeus savoijinkaalinlehtiin, niin suosio on taattu.

puolukkamousse

Puolukkamousse

Yli 60 min

Täydellinen aterian päätös syntyy valkosuklaasta, kermasta, turkkilaisesta jogurtista sekä puolukoista. Tarvitseeko sanoa enempää? Laita puolukkamousse hyytymään jo edellisenä päivänä, niin pääset sunnuntaina helpommalla.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista 11.9.-17.9.: Hauska savoijinkaalimureke ja muut syksyiset suosikit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X