Viikon ruokalista 12.2.-18.2.: Laskiaisen hernekeitto, parhaat pullat ja muut viikon suosikit
Maanantai
Feta-pinaattipastavuoka
30-60 min
Parempaa kuin tavallinen makaronilaatikko, helpompaa kuin lasagne. Feta-pinaattipastavuoka syntyy kerrostamalla vuokaan makaronia, pinaattista fetajuustokastiketta sekä tomaattikastiketta. Juustoraastetta vielä päälle, vuoka uuniin ja sitten vain odottelemaan herkkuruoan valmistumista.
Tiistai
Itämainen hernekeitto
Alle 30 min
Mitäpä muuta sitä laskiaisena söisi kuin hernekeittoa? Jos perinteinen hernari tylsistyttää, tartu tähän reseptiin. Tomaattisessa sopassa on pussillinen pakasteherneitä ja tölkillinen kikherneitä. Korianteri ja juustokumina tuovat annokseen ripauksen itämaan eksotiikkaa.
Laskiaispulla 2018: Marenki-Nutella-banaanisemla
Alle 30 min
Hillolla vai mantelimassalla? Riita poikki ja marenki-kermavaahtoa, pähkinätahnaa ja banaaniviipaleita väliin. Tässä vuoden 2018 herkkupullaresepti.
Keskiviikko
Risotto frutti di mare
30-60 min
Ystävänpäivän luksusruoka tulee tässä: risotto frutti di mare. Se tehdään kampasimpukoista sekä jättikatkaravuista ja viimeistellään valkoviinillä, sitruunamehulla sekä voinokareella. Koska rakkaimmalle vain paras on kyllin hyvää.
Torstai
Maapähkinäwokki
Alle 30 min
Torstaina tarjolla olisi lautasellinen vegevoimaa. Maapähkinöistä, tofusta, nuudeleista ja kasviksista syntyy herkullinen wokki alta puolen tunnin. Ja kastike? Se sekoitetaan maapähkinävoista, jota limetti sopivasti raikastaa.
Perjantai
Bataatti-pinaatticurry
Alle 30 min
Lempeän mausteinen makumaailma, nopea valmistettava ja makean muheva bataatti – voiko enempää toivoakaan? Bataatti-pinaatticurry on parhaimmillaan riisin tai naanleivän kera nautittuna.
Lauantai
Lohi-avokadohummus flatbread
30-60 min
Astetta parempi lauantaileipä: lohi-avokadohummus flatbread on vähän niinkuin pizza, mutta ilman tuhtia juustokuorrutetta. Raikkaan salaatin kera nautittuna koossa on kokonainen ateria.
Sunnuntai
Sveitsiläinen lihamureke
30-60 min
Jauhelihasta saa mehevän sunnuntairuoan, kun sen muotoilee murekkeeksi ja upottaa joukkoon tangoiksi leikattua juustoa. Samassa uunissa paahtuu rinnakkain myös Hasselbackan perunapaistos, joka sekin saa pintaansa juustoraastetta.
Sitruunakiisseli
Alle 30 min
Sitruunakiisseli on kirpakka jälkiruoka, joka kesyyntyy kermavaahdolla. Tarjoa herkku vadelmien kera.
Keskustelu
Kommentoi juttua: Viikon ruokalista 12.2.-18.2.: Laskiaisen hernekeitto, parhaat pullat ja muut viikon suosikit