Viikon ruokalista 13.11.-19.11.: Ranskalainen burgundinpata ja muut viikon suosikit
Maanantai
Itse tehty pinaattikeitto
Alle 30 min
Itse tehty pinaattikeitto on oikea pikaruokien pikaruoka. Sen valmistukseen menee vartti ja parhaassa tapauksessa kaikki tarvittava löytyy jo valmiiksi kaapistasi. Lisää mausteeksi ripaus muskottia, se istuu täydellisesti keiton makumaailmaan.
Tiistai
Kermainen lohi-rucolapasta
Alle 30 min
Lyhyt raaka-ainelista, nopea valmistettava ja silti mahtava maku. Maukas lohipasta kyhätään kasaan lohesta, ranskankermasta, valkoviinistä sekä fenkolista ja viimeistellään parmesaanilla sekä kourallisella rucolaa.
Keskiviikko
Kanacurry
30-60 min
Muheva kanacurry maistuu kaikille, jotka pitävät Intian lämpimästä makumaailmasta. Pehmeän bataatin, täyteläisen kookoksen sekä pikantin chilin, inkiväärin ja sitruunaruohon yhdistelmällä ei voi mennä pieleen. Anna ruoan muhia uunissa tunnin verran, se kannattaa.
Torstai
Marokkolaiset lihapullat
30-60 min
Kyllä toimii ja kolahtaa kovaa! Kokeile lihapullia vaihteeksi marokkolaisin makuvivahtein: Vaihda nauhdan jauheliha karitsaan ja lisää mausteeksi Ras el hanout -mausteseosta sekä reilusti tuoreita yrttejä. Tomaattisen kastikkeen viimeistelee punaviini ja tujaus chiliä.
Perjantai
Meksikolainen nyhtökaurasalaatti
Alle 30 min
Nyt kun nyhtökauraa ei enää tarvitse metsästää kaupasta, voi siitä tehdä vaikka meksikolaisen nachosalaatin. Paista nyhtökaura kovassa lämmössä mausteiden ja öljytilkan kanssa niin, että se hieman ruskistuu ja rapeutuu. Nosta se sitten salaattipohjalle avokadon, maissin sekä oliivien ja nachojen kanssa. Viimeistele öljykastikkeella tai kokeile vaikka ranskankermaa.
Lauantai
Katkarapuja kookoskastikkeessa
Yli 60 min
Jättikatkaravuista tulee varsinaista herkkua, kun ne paistaa ensin pannulla ja kypsentää sitten loppuun lempeän mausteisessa tomaatti-kookoskastikkeessa. Ruoka viimeistellään thai-basilikan lehdillä sekä jalapenoviipaleilla ja tarjotaan riisin kera.
Sunnuntai
Burgundinpata
Yli 60 min
Burgundinpata on ranskalainen klassikko, johon punaviini tuo syvyyttä ja savustettu siankylki muhevaa makua. Höyryävän kuuma pataruoka on ihaninta viikonloppuruokaa ja valmistuu uunissa kuin itsekseen. Muista vain ruskistaa lihat huolella ennen kuin heität ne pataan muiden ainesten kanssa. Varaa myös riittävästi aikaa muhimiseen.
Karpaloita ja kinuskikermaa
Alle 30 min
Tämä jälkiruoka on kokoelma kaikkea hyvää: kirpitä karpaloita, pehmeää kinuskikermaa, viipaloituja banaania sekä murusteltuja keksejä. Kerrosta ainekset rennosti lasimaljoihin ja nauti!
Keskustelu
Kommentoi juttua: Viikon ruokalista 13.11.-19.11.: Ranskalainen burgundinpata ja muut viikon suosikit