Viikon ruokalista 13.11.-19.11.: Ranskalainen burgundinpata ja muut viikon suosikit

Tällä viikolla nautitaan lämpimän mausteisia ruokia: intialaista kanacurrya, marokkolaisia lihapullia ja meksikolaista nyhtökaurasalaattia. Viikon kruunaa uunissa meheväksi muhiva ranskalainen klassikko, burgundinpata. Näiden ja muiden makupalojen ohjeet löydät viikon ruokalistalta.

Pinaattikeitto on halpaa kotiruokaa.

Maanantai

Itse tehty pinaattikeitto

Alle 30 min

Itse tehty pinaattikeitto on oikea pikaruokien pikaruoka. Sen valmistukseen menee vartti ja parhaassa tapauksessa kaikki tarvittava löytyy jo valmiiksi kaapistasi. Lisää mausteeksi ripaus muskottia, se istuu täydellisesti keiton makumaailmaan.

Lohi-rucolapasta

Tiistai

Kermainen lohi-rucolapasta

Alle 30 min

Lyhyt raaka-ainelista, nopea valmistettava ja silti mahtava maku. Maukas lohipasta kyhätään kasaan lohesta, ranskankermasta, valkoviinistä sekä fenkolista ja viimeistellään parmesaanilla sekä kourallisella rucolaa.

kanacurry

Keskiviikko

Kanacurry

30-60 min

Muheva kanacurry maistuu kaikille, jotka pitävät Intian lämpimästä makumaailmasta. Pehmeän bataatin, täyteläisen kookoksen sekä pikantin chilin, inkiväärin ja sitruunaruohon yhdistelmällä ei voi mennä pieleen. Anna ruoan muhia uunissa tunnin verran, se kannattaa.

Marokkolaiset lihapullat

Torstai

Marokkolaiset lihapullat

30-60 min

Kyllä toimii ja kolahtaa kovaa! Kokeile lihapullia vaihteeksi marokkolaisin makuvivahtein: Vaihda nauhdan jauheliha karitsaan ja lisää mausteeksi Ras el hanout -mausteseosta sekä reilusti tuoreita yrttejä. Tomaattisen kastikkeen viimeistelee punaviini ja tujaus chiliä.

Meksikolainen_nyhtokaurasalaatti

Perjantai

Meksikolainen nyhtökaurasalaatti

Alle 30 min

Nyt kun nyhtökauraa ei enää tarvitse metsästää kaupasta, voi siitä tehdä vaikka meksikolaisen nachosalaatin. Paista nyhtökaura kovassa lämmössä mausteiden ja öljytilkan kanssa niin, että se hieman ruskistuu ja rapeutuu. Nosta se sitten salaattipohjalle avokadon, maissin sekä oliivien ja nachojen kanssa. Viimeistele öljykastikkeella tai kokeile vaikka ranskankermaa.

katkarapuja kookoskastikkeessa

Lauantai

Katkarapuja kookoskastikkeessa

Yli 60 min

Jättikatkaravuista tulee varsinaista herkkua, kun ne paistaa ensin pannulla ja kypsentää sitten loppuun lempeän mausteisessa tomaatti-kookoskastikkeessa. Ruoka viimeistellään thai-basilikan lehdillä sekä jalapenoviipaleilla ja tarjotaan riisin kera.

burgundinpata

Sunnuntai

Burgundinpata

Yli 60 min

Burgundinpata on ranskalainen klassikko, johon punaviini tuo syvyyttä ja savustettu siankylki muhevaa makua. Höyryävän kuuma pataruoka on ihaninta viikonloppuruokaa ja valmistuu uunissa kuin itsekseen. Muista vain ruskistaa lihat huolella ennen kuin heität ne pataan muiden ainesten kanssa. Varaa myös riittävästi aikaa muhimiseen.

karpaloita ja kinuskikermaa

Karpaloita ja kinuskikermaa

Alle 30 min

Tämä jälkiruoka on kokoelma kaikkea hyvää: kirpitä karpaloita, pehmeää kinuskikermaa, viipaloituja banaania sekä murusteltuja keksejä. Kerrosta ainekset rennosti lasimaljoihin ja nauti!

Tilaa uutiskirjeemme niin saat sähköpostiisi säännöllisesti tietoa uusimmista jutuistamme ja kilpailuistamme.


Teksti: hannakuusisalo
Kuvat: Otavamedia

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Alibi
Anna
Deko
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti