Ruokalista viikko 34 – arkiruoat, jotka valmistuvat puolessa tunnissa pöytään
Arjen ruoanlaitossa valttia ovat nopeus, simppelit raaka-aineet ja hyvä maku. Tämän viikon ruoat valmistuvat puolessa tunnissa. Akuutin nälkäkiukun ajaa pois pikainen kalapasta, itse tehty pinaattikeitto ja nerokas härkäpapukulho.
Arkikokkaus sujuu kuin leikiten, kun luotat aterioihin, jotka valmistuvat puolessa tunnissa pöytään. Viikon ruokalistalta löydät tutun pinaattikeiton lisäksi myös uudenlaisia ideoita omaa ruokahuoltoasi piristämään. Kokeile esimerkiksi maukkaita kulhoruokia!
Ruokalista viikko 34: Puolessa tunnissa pöytään
Maanantai: Härkäpapukulho
Ruokaisa härkäpapukulho kootaan kukkakaalista, kvinoasta, kasviksista ja keitetystä härkäpavusta. Kulhoruoat voivat tuntua päivän päätteeksi työläiltä valmistaa, mutta ruoanlaittoa voi nopeuttaa esivalmistelemalla raaka-aineita jääkaappiin etukäteen. Myös kvinoaa, perunaa, härkistä, kaaliraastetta, retiisiä ja avokadoa yhdistävä buddha bowl sopii satokauden ruokalistalle. Jogurttipohjainen jälkiruokakulho päättää aterian teeman mukaisella tavalla.
Tiistai: Kalapasta puttanescan tyyliin
Kalapasta puttanescan tyyliin ottaa mallia italialaisesta pastaklassikosta, pasta puttanescasta. Suomalaisessa versiossa sardellifileet on korvattu kotimaisella luonnonkalasäilykkeellä. Öljyistä kalaa täydentävät alkuperäisestä reseptistä tutut suolaiset oliivit ja kaprikset. Nappaa talteen lisäksi nopeat suosikit, kylmäsavulohipasta ja tonnikala-pastasalaatti.
Keskiviikko: Broileri-kvinoasalaatti
Broileri-kvinoasalaatti täyttää vatsat varmasti! Makua ravintorikkaalle kvinoalle ja kevyelle broilerille antaa ananasvinaigrette. Omalle salaattilistalle kannattaa tallettaa myös broileri-pastasalaatti ja kvinoa-tabboulehsalaatti.
Torstai: Pinaattikeitto
Pinaattikeitto keitetyillä kananamunilla on arkiruokien luottopakki – ja ihan syystä! Edullinen soppa valmistuu vain muutamasta raaka-aineesta ja sisältää rutkasti rautaa ja proteiinia. Jäikö pinaattia sopasta yli? Tämä lehtivihannes sopii myös smoothieen! Välipalaksi maistuva vihreä smoothie saa värinsa pinaatista ja makeutta banaanista ja päärynästä.
Jos kaipaat vaihtelua pinaattikeitolle, kokeile tehdä kaalikeitto kolmesta kaalista: valkokaalista, lehtikaalista ja hapankaalista.
Perjantai: Nachopelti jauhelihatäytteellä
Sormin syötävä nachopelti jauhelihatäytteellä on viikonloppuruokien ykkönen! Perinteinen nachovuoka parittaa tortillalastut puolestaan papujen kanssa. Olipa täytteenä sitten jauhelihaa tai papuja, jalapeno, avokado ja ranskankerma viimeistelevät texmex-aterian. Jos oikein innostut, kokeile tehdä nachot uunissa itse.
Lauantai: Lyonin kanaa
Lyonin kanaa eli poulet au vinaigre on ranskalaisen keittiön lahja kulinaristeille. Nopea, alle puolessa tunnissa valmis kanakastike saa ripauksen luksusta, kun kermaiseen kastikkeeseen lorauttaa sekaan muutaman desin valkoviiniä. Toinen ranskalainen klassikko, Provencen kana, on oiva viikonloppuruoka, kun kokkaukseen on käytettävissä pikkuisen enemmän aikaa. Jälkiruoaksi sopivat ranskalaisista leivonnaisista inspiraatiota saaneet mustikkatartaletit.
Sunnuntai: Thaimaalainen lohicurry
Sunnuntainakin saa oikaista! Thaimaalainen lohicurry valmistuu nopeimmillaan valmiista currytahnasta, kookosmaidosta ja lohikuutioista, mutta voit käyttää myös kotimaista kirjolohifileetä. Vai sittenkin kasvista? Intialainen quorn-curry on täynnä inkiväärin poltetta, chilin puraisua, valkosipulia, kurkumaa ja korianteria. Makean päätöksen aterialle tarjoavat uunissa pehmeiksi kypsyvät kinuskiomenat.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Ruokalista viikko 34 – arkiruoat, jotka valmistuvat puolessa tunnissa pöytään