Viikon ruokalista 14.8.-20.8.: Kivat lehtikaaliletut ja muut elokuun suosikit

Mitähän sitä viikolla söisikään? Perheen pienimpiä ihastuvat takuulla lehtikaalilla höystetyt letut ja viikonloppuvieraita suussa sulava fenkolirisotto. Eikä mausteinen kukkakaalipata takuulla jätä ketään kylmäksi. Ohjeet näihin ja muihin herkkuihin löydät viikon ruokalistalta.

Italialainen_papukeitto

Maanantai

Italialainen papukeitto

30-60 min

Viikon aloittaa italialainen papukeitto. Siinä on porkkanaa, tomaattia, kesäkurpitsaa sekä punaista lehtikaalia, joka värjää liemen veikeän väriseksi. Ruokaisa lisä syntyy valkoisista pavuista, viime silaus pinnalle vuolluista parmesaaniastuista.

kala-parsakaaligratiini

Tiistai

Kala-parsakaaligratiini

30-60 min

Ihan rehellisesti: Eikö kaikkien trendiherkkujen jälkeen tee toisinaan mieli unohtaa turhat kikkailut ja kaivaa vanhat arkiruokaklassikot takaisin ruokapöytään? Sitruuna ja tilli maustavat kala-parsakaaligratiinin, joka tarjoillaan keitetyn riisin tai perunoiden kanssa.

kesäkurpitsamusaka

Keskiviikko

Kesäkurpitsamusaka

yli 60 min

Kreikkalaisklassikko moussaka valmistetaan tällä kertaa kesäkurpitsasta. Ennen vuokaan latomista kesäkurpitsat paistetaan oliiviöljyssä kullanruskeiksi. Se ja kanelilla, mintulla sekä oreganolla ryyditetty jauhelihakastike tekevät juustokuorrutteisesta uuniruoasta hykerryttävän hyvää.

kukkakaalipata

Torstai

Kukkakaalipata

Alle 30 min

Muun muassa currylla, juustokuminalla ja garam masalalla lämpimäksi viritetty ja linsseillä ruokaisaksi höystetty kukkakaalipata on yksi parhaista kasvisruoista hetkeen. Suosittelemme!

Lehtikaaliletut

Perjantai

Lehtikaaliletut

30-60 min

Lettuja ruoaksi? Kyllä kiitos, kunhan taikinaan upotetaan reilusti lehtikaalia. Pinaattilettujen kiva vaihtoehto maistuu makoisalta porkkana- ja punajuuriraasteen sekä puolukkasurvoksen tai miedosti sokeroidun omenasoseen kanssa.

fenkolirisotto siika

Lauantai

Fenkolirisotto

30-60 min

Risotto on täydellistä viikonloppuruokaa, jota kelpaa tarjota fiinimmillekin viikonloppuvieraille. Kullan keltainen väri on peräisin sahramista. Sitruuna, parmesaanijuusto ja nokare voita puolestaan takaavat suussa sulavan maun. Kaveriksi paahdettu siika virittää aterian huippuluokkaan.

välimeren karitsankyljykset ja vihreä chilisalsa

Sunnuntai

Välimeren karitsankyljykset ja vihreä chilisalsa

Alle 30 min

Onneksi grillikautta on vielä jäljellä, sillä tässä on yksi resepti, jota ei kannata jättää odottamaan ensi kesään. Valkosipulilla, sitruunalla ja oreganolla maustetut karitsankareet kypsyvät grillissä hetkessä. Sähäkkä potku syntyy kaverina tarjottavasta vihreästä chilisalsasta.

Vadelmamousse

Vastustamaton vademamousse

Alle 30 min

Vadelmat ovat juuri nyt parhaimmillaan. Yksi varteenotettava sijoituspaikka niille on tämä vastustamaton vadelmamousse. Sunnuntain jälkiruokasuunitelmat taitavat olla sillä selvät?

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista 14.8.-20.8.: Kivat lehtikaaliletut ja muut elokuun suosikit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X