Viikon ruokalista 15.1.-21.1.: Aasialainen jauhelihapannu ja muut viikon suosikit

Tämän viikon ruoissa on vahvaa aasialaista meininkiä. Mausteinen jauhelihapannu, raikas kanasalaatti ja lämmittävä tom yam -keitto nojaavat makumaailmassaan vahvasti idän suuntaan. Eivätkä huippuhyvät kalatacot ja avokadopastakaan kalpene näiden herkkujen rinnalla. Reseptit löydät viikon ruokalistalta.

avokadopasta

Maanantai

Annan avokadopasta

Alle 30 min

Unohda kermaiset pastakastikkeet hetkesi. Pehmeän täyteläinen avokado ajaa saman asian terveellisemmin ja vähintään yhtä maukkaasti. Lisää sattumiksi uunipaahdettuja minitomaatteja. Maistuvaa maanantaita!

tom yam -katkarapukeitto

Tiistai

Tom yam -katkarapukeitto

Alle 30 min

Mikään ei lämmitä kylmää päivää yhtä hyvin kuin kulhollinen mausteista ja höyryävän kuumaa soppaa. Suosittu Tom yam -katkarapukeitto on juuri sellainen lämpimän mausteinen ruoka, jota kelpaa lusikoida kun ulkona pakkanen paukkuu.

Aasialainen jauhelihapannu

Keskiviikko

Aasialainen jauhelihapannu

Alle 30 min

Jos kaupasta tarttui taas mukaan paketillinen jauhelihaa, tee siitä perinteisten pyöryköiden tai bolognesen sijaan aasialainen jauhelihapannu. Paista liha seesamiöljyssä murumaiseksi seokseksi ja mausta kalakastikkeella, soijalla ja limetillä sekä chilillä ja valkosipulilla. Parhaalta jauheliha maistuu riisin ja runsaiden höysteiden kera tarjottuna.

Aasialainen kanasalaatti

Torstai

Aasialainen kanasalaatti

Alle 30 min

Haluaisitko lisätä kasviksia ruokavalioosi? Tässä resepti, jolla se onnistuu varsin maukkaasti. Aasialainen kaalisalaatti syntyy kaali-, retikka- porkkanasuikaleista sekä raastetusta omenasta. Mehevän salaatin viimeistelee kirpakan mausteinen kastike ja rouskuvat maapähkinät. Jos haluat annoksesta ruokaisamman, lisää joukkoon keitettyjä riisinuudeleita.

Modernit makkaraperunat

Perjantai

Modernit makkaraperunat

30-60 min

Modernit makkaraperunat on perjantai-illan parempi herkku. Viipaloi uuninpellille juureksia makusi mukaan ja lisää joukkoon mausteista makkaraa. Vielä parempaa purtavaa saat, kun nautit ruoan itse tehdyn majoneesin kera.

Kalatacot

Lauantai

Kalatacot

30-60 min

Ehdotus lauantaipäivän kohokohdaksi: itsetehdyt kalatacot raikkaalla jogurtti-tillikastikkeella ja corn flakes -paneroiduilla turskapaloilla. Jos laiskotuttaa, käytä valmiiksi paneroitua pakastekalaa. Lettujen kanssa sen sijaan ei kannata oikoa. Ehdottomasti parhaat lätyt saat itse tekemällä.

Punajuuri_tattarivuoka

Sunnuntai

Gluteeniton punajuuri-tattarivuoka

Yli 60 min

Maukas sunnuntain vegevuoka syntyy punajuurista, tattarista ja vuohenjuustosta. Joukkoon kannattaa lisätä myös paistettuja sieniä. Ruoka kypsyy uunissa tunnissa.

pappilan hätävara

Pappilan hätävara

Alle 30 min

Pappilan hätävara on täydellinen herkku sellaisiin hetkiin, kun suu halajaa makeaa, mutta monimutkasiten reseptien parissa tuhertaminen turhauttaa. Samalla voit hyödyntää jälkkäriin joulun viimeiset piparkakut ja maustekakun rippeet. Kerrosta ainekset kauniiseen lasimaljaan ja herkuttele. Täydellistä!

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista 15.1.-21.1.: Aasialainen jauhelihapannu ja muut viikon suosikit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X