Maanantai

Sitruunapasta

alle 30 min

Tämä maanantairuoka syntyy varsin vähistä aineksista: pastasta ja kesäkurpitsasta sekä sitruunasta, voista ja parmesaanijuustosta. Kastike valmistuu pastan kiehuessa ja lopputuloskin vie kielen mennessään, joten täydellisen arkipastan kriteerit tulee taatusti täytettyä.

Kookos-lohikeittoa kulhossa

Tiistai

Kookos-lohikeitto

alle 30 min

Tässä lohisoppa hieman uudella twistillä. Liemessä on kookosmaitoa, sattumina paksoita ja riisinuudeleita. Makua tuovat aasialaisesta keittiöstä tutut mausteet: chili, inkivääri ja limetti. Jos haluat hieman oikaista, kurvaa kalatiskin sijaan pakastealtaalle ja nappaa mukaasi pussi lohikuutioita. Myös niistä syntyy varsin mainio keitto.

Kesäkurpitsapannarit ja paprikatahna

Keskiviikko

Kesäkurpitsapannarit ja paprikatahna

30-60 min

Keskiviikkona tehdään meheviä pannareita kesäkurpitsasta. Niiden juju piilee itämaisissa mausteissa. Letut maustetaan za’atarilla ja tarjotaan saksanpähkinöistä sekä paahdetuista paprikoista surautetun tahnan kanssa. Täydenä ateria halutessasi hummuksella ja naan-leivällä.

Varhaiskaalipata on kesäruokaa

Torstai

Varhaiskaalipata

30-60 min

Maukas kaalipata syntyy myös uuden sadon kasviksista. Ja parasta on, että ne myös kypsyvät varsin vikkelästi, joten padan jaksaa hauduttaa myös arki-iltana. Lampaan jauheliha antaa ruokaan himpun verran enemmän makua, mutta perinteinen sika-nautakin toimii mainiosti.

kana-pastasalaatti

Perjantai

Itämainen kana-pastasalaatti

30-60 min

Kana-pastasalaatti saa vaihteeksi itämaisen vivahteen, kun pannulla paistetut broilerit hukutetaan mangochutneysta, soijasta ja chilitahnasta sekoitettuun kastikkeeseen. Pastasta, paprikasta ja rucolasta sekoitettu ruokaisa salaattipohja saa lisämakua vielä kevätsipulista, limetistä ja tuoreesta korianterista.

Kalatacot

Lauantai

Kalatacot

30-60 min

Nämä kalatacot ovat ihanaa seurusteluruokaa ja nostavat perinteiset tacot ihan uudelle tasolle, sillä ne tehdään alusta lähtien itse. Durumvehnäjauhoista leivottujen lettujen väliin sujautetaan paneroituja kalapaloja, tillillä maustettua jogurttikastiketta sekä suikaloitua varhaiskaalia ja tomaattia. Nam!

saltimbocca broilerista

Sunnuntai

Saltimboccaa broilerista

alle 30 min

Saltimbocca on italialaisklassikko, joka vasikan sijaan valmistuu mainiosti myös broilerista. Kääräisen rintafileiden ympärille salvianlehti sekä viipale ilmakuivattua kinkkua ja paista meheviksi voissa. Kastike syntyy näppärästi lorauttamalla pannulle valkoviiniä ja lisäämällä joukkoon vielä muutaman salvianlehden. Italialaiseen tapaan kaveriksi keitetään tietysti pastaa.

hillottua ananasta, limettimuruseosta ja mascarponekermaa

Hillottua ananasta, limettimuruseosta ja mascarponekermaa

alle 30 min

Jälkkäriksi syödään hedelmiä. Makea ananas on herkkua jo sellaisenaan, mutta vielä paremmalta se maistuu hillottuna ja limetti-muruseoksen sekä mascarponella ryyditetyn kerman kanssa tarjottuna.