Viikon ruokalista 15.5.-21.5.: Helppo sitruunapasta ja muut raikkaat arkiruoat
Maanantai
Sitruunapasta
alle 30 min
Tämä maanantairuoka syntyy varsin vähistä aineksista: pastasta ja kesäkurpitsasta sekä sitruunasta, voista ja parmesaanijuustosta. Kastike valmistuu pastan kiehuessa ja lopputuloskin vie kielen mennessään, joten täydellisen arkipastan kriteerit tulee taatusti täytettyä.
Tiistai
Kookos-lohikeitto
alle 30 min
Tässä lohisoppa hieman uudella twistillä. Liemessä on kookosmaitoa, sattumina paksoita ja riisinuudeleita. Makua tuovat aasialaisesta keittiöstä tutut mausteet: chili, inkivääri ja limetti. Jos haluat hieman oikaista, kurvaa kalatiskin sijaan pakastealtaalle ja nappaa mukaasi pussi lohikuutioita. Myös niistä syntyy varsin mainio keitto.
Keskiviikko
Kesäkurpitsapannarit ja paprikatahna
30-60 min
Keskiviikkona tehdään meheviä pannareita kesäkurpitsasta. Niiden juju piilee itämaisissa mausteissa. Letut maustetaan za’atarilla ja tarjotaan saksanpähkinöistä sekä paahdetuista paprikoista surautetun tahnan kanssa. Täydenä ateria halutessasi hummuksella ja naan-leivällä.
Torstai
Varhaiskaalipata
30-60 min
Maukas kaalipata syntyy myös uuden sadon kasviksista. Ja parasta on, että ne myös kypsyvät varsin vikkelästi, joten padan jaksaa hauduttaa myös arki-iltana. Lampaan jauheliha antaa ruokaan himpun verran enemmän makua, mutta perinteinen sika-nautakin toimii mainiosti.
Perjantai
Itämainen kana-pastasalaatti
30-60 min
Kana-pastasalaatti saa vaihteeksi itämaisen vivahteen, kun pannulla paistetut broilerit hukutetaan mangochutneysta, soijasta ja chilitahnasta sekoitettuun kastikkeeseen. Pastasta, paprikasta ja rucolasta sekoitettu ruokaisa salaattipohja saa lisämakua vielä kevätsipulista, limetistä ja tuoreesta korianterista.
Lauantai
Kalatacot
30-60 min
Nämä kalatacot ovat ihanaa seurusteluruokaa ja nostavat perinteiset tacot ihan uudelle tasolle, sillä ne tehdään alusta lähtien itse. Durumvehnäjauhoista leivottujen lettujen väliin sujautetaan paneroituja kalapaloja, tillillä maustettua jogurttikastiketta sekä suikaloitua varhaiskaalia ja tomaattia. Nam!
Sunnuntai
Saltimboccaa broilerista
alle 30 min
Saltimbocca on italialaisklassikko, joka vasikan sijaan valmistuu mainiosti myös broilerista. Kääräisen rintafileiden ympärille salvianlehti sekä viipale ilmakuivattua kinkkua ja paista meheviksi voissa. Kastike syntyy näppärästi lorauttamalla pannulle valkoviiniä ja lisäämällä joukkoon vielä muutaman salvianlehden. Italialaiseen tapaan kaveriksi keitetään tietysti pastaa.
Hillottua ananasta, limettimuruseosta ja mascarponekermaa
alle 30 min
Jälkkäriksi syödään hedelmiä. Makea ananas on herkkua jo sellaisenaan, mutta vielä paremmalta se maistuu hillottuna ja limetti-muruseoksen sekä mascarponella ryyditetyn kerman kanssa tarjottuna.
Keskustelu
Kommentoi juttua: Viikon ruokalista 15.5.-21.5.: Helppo sitruunapasta ja muut raikkaat arkiruoat