Viikon ruokalista 16.1.–22.1.: Mausteilla makua arkeen
Maanantai
Bataatti-pinaatticurry
alle 30 min
Viikko alkaa ihanalla kasvisruoalla, joka valmistuu alta puolen tunnin. Bataatti-pinaatticurryyn loihdit helposti paljon makua valmiilla maustetahnalla sekä tuoreella inkiväärillä ja chilillä. Ruoka täytelöityy kookosmaidolla ja maistuu makoisalta riisin ja naan-leivän kanssa.
Tiistai
Aasialainen kalakeitto
30-60 min
Tässä päivitetty versio kalakeitosta. Sitruunaruohon, inkiväärin ja limetin raikastama aasialainen kalasoppa, saa täyteläisyyttä kookosmaidosta ja mukavasti potkua chilistä. Pitkähköstä raaka-ainelistasta huolimatta keitto valmistuu pikana, sillä kala ja katkaravut kypsyvät vikkelästi ja kasvisten pilkkomiseltakin välttyy, kun oikaisee pakastevihanneksilla.
Keskiviikko
Shakshuka
30-60 min
Shakshukasta, eräänlaisesta Lähi-idän pyttipannusta on useita versioita, tässä yksi niistä. Tomaatit ja kananmunat ovat avainasemassa, muutoin reseptiä voi varioida melko vapaasti. Kaada joukkoon halutessasi tölkillinen kikherneitä tai silppua mukaan mausteista makkaraa. Höystä herkuksi juustokuminalla ja paprikajauheella, viimeistele tuoreella persiljalla. Kylkeen sopii rapeakuorinen leipä, jolla voi kaapaista viimeisetkin kastikepisarat padan pohjalta.
Torstai
Chili-kanapasta
alle 30 min
Kun kaipaat potkua päivääsi, kokeile chili-kanapastaa. Herkullinen kastike pitää sisällään paitsi kanaa, myös pekonia, runsaasti kermaa ja parmesaanijuustoa sekä pinaattia. Tämän pastan kanssa ei turhia kikkailla, vaan ruokaa pääsee haarukoimaan alta puolen tunnin.
Perjantai
Meksikolainen nyhtökaurasalaatti
alle 30 min
Viikonlopun viettoon lähdetään meksikolaisten makujen saattelemana. Meksikolainen nyhtökaurasalaatti syntyy töiden jälkeen pikapikaa, sillä maun tuo valmis taco-mausteseos. Samalle salaattipedille nyhtökauran kanssa pääsevät myös avokado ja maissi sekä tomaatit, oliivit ja reilu kourallinen nachoja. Jos et saa nyhtökauraa käsiisi, voit korvata sen härkiksellä, hyvää niinkin.
Lauanatai
Lohta ja bataattimuusia intialaisittain
alle 30 min
Jos olet intialaisten, ihanan lämmittävien mausteiden ystävä, lohta ja bataattimuusia on pakko kokeilla. Maku syntyy garam masalasta ja chilistä, jotka pelaavat täydellisesti yhteen lohen ja makean bataatin kanssa. Annos viimeistellään tuoreella korianterilla ja tarjotaan herneiden kera.
Sunnuntai
Marokkolainen lammastagine
yli 60 min
Marokkolainen makumaailma hurmaa sunnuntaina, kun pöytään kannetaan ihanaa lammastaginea. Tämä on juuri niitä leppoisan sunnuntain helppoja ja yksinkertaisia ruokia, jotka muhivat uunissa meheväksi lähes itsekseen. Hykerryttävän herkullinen makumaailma syntyy tomaattisesta kastikkeesta, jossa kaneli kohtaa korianterin ja juustokumina inkiväärin. Kuivatut taatelit ja aprikoosit toimivat ihanina sattumina ja tuovat mausteiseen pataan kivan makeahkon vivahteen.
Itämainen hedelmäsalaatti
alle 30 min
Itämainen hedelmäsalaatti kootaan sesongin hedelmistä, kuten persimonista, taateleista ja granaattiomenasta sekä tietysti raikkaista sitruksista. Tilkka appelsiininkukkavettä ja ruusuvettä tuovat ihanan itämaisen vivahteen ja virittävät hedelmäsalaatin kokonaan uudelle tasolle.
Keskustelu
Kommentoi juttua: Viikon ruokalista 16.1.–22.1.: Mausteilla makua arkeen