Viikon ruokalista 16.1.–22.1.: Mausteilla makua arkeen

Nyt on aika päivittää maustekaapin sisältö ja kokeilla rohkeasti uusia makuja, sillä ripaus garam masalaa tai tujaus chiliä tuovat hetkessä uutta hehkua arkiruokaan. Tämän viikon ruokalista tarjoaa hehkeitä makuelämyksiä viikon jokaiselle päivälle.

Maanantai

Bataatti-pinaatticurry

alle 30 min

Viikko alkaa ihanalla kasvisruoalla, joka valmistuu alta puolen tunnin. Bataatti-pinaatticurryyn loihdit helposti paljon makua valmiilla maustetahnalla sekä tuoreella inkiväärillä ja chilillä. Ruoka täytelöityy kookosmaidolla ja maistuu makoisalta riisin ja naan-leivän kanssa.

Aasialainen kalakeitto

Tiistai

Aasialainen kalakeitto

30-60 min

Tässä päivitetty versio kalakeitosta. Sitruunaruohon, inkiväärin ja limetin raikastama aasialainen kalasoppa, saa täyteläisyyttä kookosmaidosta ja mukavasti potkua chilistä. Pitkähköstä raaka-ainelistasta huolimatta keitto valmistuu pikana, sillä kala ja katkaravut kypsyvät vikkelästi ja kasvisten pilkkomiseltakin välttyy, kun oikaisee pakastevihanneksilla.

shakshuka

Keskiviikko

Shakshuka

30-60 min

Shakshukasta, eräänlaisesta Lähi-idän pyttipannusta on useita versioita, tässä yksi niistä. Tomaatit ja kananmunat ovat avainasemassa, muutoin reseptiä voi varioida melko vapaasti. Kaada joukkoon halutessasi tölkillinen kikherneitä tai silppua mukaan mausteista makkaraa. Höystä herkuksi juustokuminalla ja paprikajauheella, viimeistele tuoreella persiljalla. Kylkeen sopii rapeakuorinen leipä, jolla voi kaapaista viimeisetkin kastikepisarat padan pohjalta.

chili_kanapasta

Torstai

Chili-kanapasta

alle 30 min

Kun kaipaat potkua päivääsi, kokeile chili-kanapastaa. Herkullinen kastike pitää sisällään paitsi kanaa, myös pekonia, runsaasti kermaa ja parmesaanijuustoa sekä pinaattia. Tämän pastan kanssa ei turhia kikkailla, vaan ruokaa pääsee haarukoimaan alta puolen tunnin.

Meksikolainen_nyhtokaurasalaatti

Perjantai

Meksikolainen nyhtökaurasalaatti

alle 30 min

Viikonlopun viettoon lähdetään meksikolaisten makujen saattelemana. Meksikolainen nyhtökaurasalaatti syntyy töiden jälkeen pikapikaa, sillä maun tuo valmis taco-mausteseos. Samalle salaattipedille nyhtökauran kanssa pääsevät myös avokado ja maissi sekä tomaatit, oliivit ja reilu kourallinen nachoja. Jos et saa nyhtökauraa käsiisi, voit korvata sen härkiksellä, hyvää niinkin.

lohta ja bataattimuusia intialaisittain

Lauanatai

Lohta ja bataattimuusia intialaisittain

alle 30 min

Jos olet intialaisten, ihanan lämmittävien mausteiden ystävä, lohta ja bataattimuusia on pakko kokeilla. Maku syntyy garam masalasta ja chilistä, jotka pelaavat täydellisesti yhteen lohen ja makean bataatin kanssa. Annos viimeistellään tuoreella korianterilla ja tarjotaan herneiden kera.

marokkolainen lammsatagine

Sunnuntai

Marokkolainen lammastagine

yli 60 min

Marokkolainen makumaailma hurmaa sunnuntaina, kun pöytään kannetaan ihanaa lammastaginea. Tämä on juuri niitä leppoisan sunnuntain helppoja ja yksinkertaisia ruokia, jotka muhivat uunissa meheväksi lähes itsekseen. Hykerryttävän herkullinen makumaailma syntyy tomaattisesta kastikkeesta, jossa kaneli kohtaa korianterin ja juustokumina inkiväärin. Kuivatut taatelit ja aprikoosit toimivat ihanina sattumina ja tuovat mausteiseen pataan kivan makeahkon vivahteen.

Jouluinen hedelmäsalaatti

Itämainen hedelmäsalaatti

alle 30 min

Itämainen hedelmäsalaatti kootaan sesongin hedelmistä, kuten persimonista, taateleista ja granaattiomenasta sekä tietysti raikkaista sitruksista. Tilkka appelsiininkukkavettä ja ruusuvettä tuovat ihanan itämaisen vivahteen ja virittävät hedelmäsalaatin kokonaan uudelle tasolle.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista 16.1.–22.1.: Mausteilla makua arkeen

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X