Viikon ruokalista 16.4.-22.4.: Savulohi-parsarisotto ja muut viikon suosikit

Tällä viikolla tutustutaan tempeen, herkutellaan parsalla sekä lihapullapastalla ja nostetaan kokonainen broileri uuniin paahtumaan. Poimi ohjeet viikon ruokalistalta.

papu-vuohenjuustomunakas

Maanantai

Papu-vuohenjuustomunakas

Alle 30 min

Täydellinen aloitus viikolle: mehevä munakas, jonka täytteenä on vuohenjuustoa ja vihreitä papuja. Tarjoa lisänä rapakuorista leipää.

lohivokki

Tiistai

Lohivokki

Alle 30 min

Herkullista ja terveellistä arkiruokaa helposti ja nopeasti? Onnistuu! Seesaminsiemenillä kuorrutetut lohifileet tarjotaan wokattujen kasvisten ja täysjyvänuudelien kera.

indonesialainen gado-gadosalaatti

Keskiviikko

Indonesialainen gado-gadosalaatti

30-60 min

Oletko jo tutustunut tempeen? Jos et, kannattaa aloittaa vaikka tällä indonesialaisella gado-gadosalaatilla. Sen juju on pökerryttävän hyvä kastike, joka tehdään maapähkinävoista, kookoskermasta ja aasialaisista mausteista. Jos et löydä tempeä, voit korvata sen myös kiinteällä tofulla.

Keltainen siskonmakkarakeitto

Torstai

Keltainen siskonmakkarakeitto

30-60 min

Keltaisen siskonmakkarakeiton liemeen lisätään ripaus curryjauhetta ja nokare ranskankermaa. Niin hyvää!

Italialainen lihapullavokki

Perjantai

Italialainen lihapullavokki

30-60 min

Koko perheen lempiruoka: spagetti ja lihapullat. Ekstramehevien pyöryköiden salaisuus on kuohukerma ja mozzarellajuusto.

savulohi-parsarisotto

Lauantai

Savulohi-parsarisotto

30-60 min

Savulohi-parsarisotto on yksi parsasesongin parhaista ruoista. Italialaisen suosikkiruoan keväisen version maustavat valkoviini, curry, sitruuna ja ruohosipuli.

Kokonainen broileri on helppo valmistaa.

Sunnuntai

Kokonainen uunikana

Yli 60 min

Tässä Vappu Pimiän ohjeella valmistettavassa kokonaisena paahdetussa uunibroilerissa on kaikki kohdallaan. Lisukejuurekset maustaa herkuksi paahtuneet valkosipulit ja lihan viimeistelee karamellisoitunut sitruuna.

sitruunainen mustikkakeitto_1

Sitruunainen mustikkakeitto

Alle 30 min

Viimeistään nyt alkaa olla aika tyhjentää pakastin viime vuoden marjoista. Osan marjasadosta voi hyödyntää tähän sitruunaiseen mustikkakeittoon, joka maistuu herkulta sellaisenaan tai kermavaahdon kera. Käytä makeutukseen kookossokeria, saat jälkiruoasta vieläkin parempaa.

Tilaa uutiskirjeemme niin saat sähköpostiisi säännöllisesti tietoa uusimmista jutuistamme ja kilpailuistamme.


Teksti: hannakuusisalo
Kuvat: Otavamedia

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Alibi
Anna
Deko
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti