Viikon ruokalista 17.7.-23.7.: Japanilaiset kanavartaat ja muut mainiot herkut
Maanantai
Täysjyväpastaa ja pinaattikastiketta
30-60 min
Jos pakastimesta löytyy pussi pinaattia ja kaapista täysjyväpastaa, on maanantain ruoka jo puoliksi tehty. Kastikkeeseen tarvitset lisäksi tuorejuustoa, höyseeksi tuoretta basilikaa ja paahdettuja pinjansiemeniä. Muskotti antaa mukavasti makua.
Tiistai
Hedelmäinen rapusalaatti
30-60 min
Aasialainen makumaailma istuu hyvin katkarapujen seuraan raikkantulisine vivahteineen. Pujota jättikatkaravut vartaisiin, kypsennä ne uunissa tai paahda grillissä ja uita vasta lopuksi herkullisessa marinadissa. Persikoista, vadelmista sekä rucolasta ja pähkinöistä kokoat kaveriksi kesän makeimman salaatin.
Keskiviikko
Jauheliha-kasviskastike
30-60 min
Tämä jauhelihakastike on siitä kiva, että joukossa on myös paljon kasviksia: porkkanaa, palsternakkaa, sipulia ja kesäkurpitsaa. Siten lautaselle päätyy kuin huomaamatta roppakaupalla voimaa, väriä ja vitamiineja. Kastike toimii niin pastan kuin pinaattisen perunamuusinkin kanssa.
Torstai
Kananpojanfileet ja kasvisbulgur
30-60 min
Broileri on koko perheen suosikki. Nämä fileepihvit paistetaan pannulla ja haudutetaan sitten kypsiksi harissan tymäköittämässä tomaattikastikkeessa. Uunissa paahdetuista kasviksista ja keitetystä bulgurista syntyy kaveriksi ruokaisa lisuke. Kokeile vaihteeksi myös kvinoaa.
Perjantai
Vietnamilainen kanakeitto
30-60 min
Tämä vietnamilainen kanakeitto on ottanut vaikutteita suositusta pho-keitosta. Sen sielu on huolella maustettu liemi, joka hurmaa vaativammankin herkkusuun. Ruokaisuutta tuovat nuudelit, kana sekä rapeanraikkaat kurkkusuikaleet. Annos viimeistellään yrteillä, chilillä ja limetillä.
Lauantai
Kreetalainen sitruunakana
30-60 min
Kun kaipaat vaihtelua perinteiselle uunilohelle, on kokonaisena paahdettu siika hyvä ratkaisu. Kala saa täytteekseen valkosipulilla, sitruunalla sekä yrteillä maustettua leipämurua ja pintaansa hujauksen oliiviöljyä.
Sunnuntai
Yakitori-kanavartaat ja avokado-wasabidippi
yli 60 min
Nämä broilerivartaat tuovat tuulahduksen Japanista. Yakitori-kanat marinoidaan sakella, soijalla sekä riisiviinietikalla ja tarjotaan wasabilla tymäköitetyn avokadodipin kanssa.
Clafoutis
yli 60 min
Clafoutis on astetta fiinimpi ranskalaisversio tutusta pannukakusta, johon sopivat kauden makeimmat marjat ja hedelmät. Kokeile esimerkiksi persikoita, aprikooseja tai kirsikoita. Ripottele pannarin pinnalle ruokosokeria ja paahda se uunissa makoisaksi. Herkkua sellaisenaan, vielä parempaa jäätelön kanssa.
Keskustelu
Kommentoi juttua: Viikon ruokalista 17.7.-23.7.: Japanilaiset kanavartaat ja muut mainiot herkut