Viikon ruokalista 18.12.-24.12.: Lämminsavulohi-perunapihvit ja muut vikkelät arkiruoat jouluviikolle

Joulukiireet painavat taatusti jo päälle, eikä arkiruoan ääressä taatusti ennätä ahertaa varttia kauempaa. Ei hätää, tämän viikon ruokalista tarjoilee kuusi vikkelästi valmista ruokaa sekä viime hetken menuehdotuksen sunnuntaiksi, mikäli aattoillan tarjottavat ovat vielä mietinnässä.

kookos-kasviscurry

Maanantai

Kookos-kasviscurry

Alle 30 min

Kookos-kasviscurry on thaihenkinen kasvisruoka, joka syntyy vikkelästi porkkanasta, kukkakaalista ja ruusukaaleista. Jos haluat ruoasta täyttävämmän, voi joukkoon kumota myös tölkillisen kikherneitä. Nappaa kaupasta mukaan paketillinen pikariisiä, niin ruoka on vartissa valmis.

lohi-papusalaatti

Tiistai

Lohi-papusalaatti

30-60 min

Tämä ruokaisa lohisalaatti saa puhtia japanilaisesta keittiöstä tutuista edamamepavuista, joita löydät kaupojen pakastealtaista. Vaihda lohifilee lämminsavustettuun kalaan, niin ruoka on valmista nopeammin kuin huomaatkaan.

Lihapulla_tortellini_keitto

Keskiviikko

Lihapulla-tortelliinikeitto

30-60 min

Ei voi olla enää helpompaa! Lihapulla-tortelliinikeitto syntyy juustotäytteisistä tortelliineista, valmiista lihapullista sekä tölkillisestä maustettua ruokakermaa. Kuutioi kattilaan myös muutama porkkana ja viimeistele annos tuoreilla yrteillä. Syömään!

broilerivokki_1

Torstai

Broilerivokki

Alle 30 min

Vokkia parempaa pikaruokaa saa hakea! Se pelastaa juuri niinä päivinä, kun arjen ruokapaniikki iskee päälle, nälkä kurnii vatsassa ja ruoan pitäisi olla pöydässä heti, mieluummin vielä vähän vikkelämmin. Helppo broilerivokki taipuu pöytään minuuteissa, eteenkin jos oikaiset paketillisella valmiiksi suikaloituja broilerifileitä ja kasviksia. Samassa ajassa ehtii juuri ja juuri keittää kylkeen kattilallisen nuudeleita.

Pekoni-sienipasta

Perjantai

Pekoni-sienipasta

Alle 30 min

Pekoni-sienipasta on tuhti herkkuruoka, joka valmistuu nopeasti ja vie takuuvarmasi kiljuvimmankin nälän. Maukkaassa pastassa on kermainen kastike sekä runsaasti rapeaa pekonia, herkkusieniä ja pinaattia.

Lämminsavulohi-perunapihvit

Lauantai

Lämminsavulohi-perunapihvit

30-60 min

Mehevät lohipihvit syntyvät näppärästi valmiista perunamuusista sekä lämminsavustetusta lohesta. Mausta pihvit tillillä ja sitruunamehulla, kuorruta korppujauhoilla ja paista rapeiksi pannulla. Lisänä maistuu vihersalaatti ja raikas jogurttikastike.

Sunnuntai

paistetut kampasimpukat

Alkuruoka

Paistetut kampasimpukat ja meloni-avokadosalsa

Alle 30 min

Aattoillan ateria alkaa juhlavasti kampasimpukoilla. Simpukat paistetaan pannulla, maustetaan vermutilla sekä appelsiinilla ja tarjotaan meloni-avokadosalsan kera. Muista ottaa simpukat sulamaan ajoissa, niin alkupala on hetkessä valmis.

kokonainen kalkkuna

Pääruoka

Täytetty kalkkuna 

Yli 60 min

Karpalo-pähkinälisuke

30-60 min

Mitäpä jos kinkku ei tänä vuonna olisikaan joulupöydän kunkku, vaan huomion varastaisi kokonainen kalkkuna? Hedelmäinen hasselpähkinätäyte ja lisää tarjottava kermainen madeirakastike takaavat, ettei kukaan haikaile possun perään.

Myös perinteiset joululaatikot saavat tänä vuonna väistyä lisukkeiden ykköspaikalta. Hunajassa ja balsamicossa paistetut ruusukaalit saavat höysteeksi pekaanipähkinöitä ja kuivattuja karpaloita.

suklainen joulukakku

Jälkiruoka

Suklainen joulukakku

Yli 60 min

Sherryssä marinoituja pähkinöitä ja taateleita, rouhittua valkosuklaata sekä jouluisia mausteita. Suklainen joulukakku on melkoinen herkku sellaisenaankin, mutta täyteläinen tuorejuustokuorrute nostaa sen jo luksusluokkaan. Tämän paremmin ei aattoillan ateriaa voi päättää!

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista 18.12.-24.12.: Lämminsavulohi-perunapihvit ja muut vikkelät arkiruoat jouluviikolle

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X