Viikon ruokalista 2.10.-8.10.: Juures-lihapata ja muut viikon suosikit

Tällä viikolla tehdään uunikurpitsaa mausteisella härkistäytteellä, pastaa makeaksi paahtuneista bataateista sekä muhevaa lihapataa syksyisillä juureksilla ja mulberinmarjoilla höystettynä. Nämä ja muut reseptit löydät viikon ruokalistalta.

paahdettu bataatti-rucolapasta

Maanantai

Paahdettu bataatti-rucolapasta

Alle 30 min

Tämä pasta tehdään uunissa makeaksi paahtuneesta bataatista, pehmeästä kotijuustosta sekä kourallisesta rucolaa. Kastiketta ei tarvita, mutta joukkoon raastettu parmesaani on suorastaan välttämättömyys.

rukiiset lohipullat

Tiistai

Rukiiset lohipullat

Alle 30 min

Lihapyörykät ovat koko perheen suosikkiruokaa, mutta mainiot pullat voi pyöräyttää myös kalasta. Rukiiset lohipyörykät saavat mehevyyttä sulatejuustosta ja mukavasti makua tillistä. Raikas jogurttikastike ja perinteinen perunamuusi sopivat loistavasti kalapullien seuraan.

Keskiviikko

Härkiksellä täytetyt myskikurpitsat

30-60 min

Lokakuu on kurpitsoiden kulta-aikaa ja täytetyt myskikurpitsat oiva vaihtoehto perinteisille uunipotuille. Tämä maukas vegeruoka syntyy näppärästi myös arki-iltana, sen takaavat Härkis ja valmis taco-kastike, joista mausteinen täyte valmistetaan.

jauheliha-kaalipata

Torstai

Kaali-jauhelihapata

30-60 min

Kaalipata on syysruokien helmiä monestakin syystä. Se on helppo, edullinen ja varsin mainion makuinen. Muiden pata- ja kaaliruokien tapaan se myös maistuu entistä paremmalta seuraavana päivänä uudelleen lämmitettynä. Kun pilkot joukkoon juuriselleriä ja lanttua, saat ruoasta entistä parempaa.

espanjalainen chorizo-perunakeitto

Perjantai

Espanjalainen chorizo-perunakeitto

30-60 min

Astetta tujumpi makkarasoppa tehdään mausteisesta chorizosta ja ryyditetään chilillä sekä lorauksella valkoviiniä. Espanjalaisvivahteisen makumaailman viimeistelee yrttihakkelus mantelista ja persiljasta.

pariloitu siika ja fenkoli-omenasalaattia

Lauantai

Pariloitua siikaa ja fenkoli-omenasalaattia

Alle 30 min

Omena ja fenkoli ovat klassikkopari ja niistä tehty salaatti toimii täydellisesti pariloidun siian kaverina. Luonnetta annokseen tuovat paistetut inkivääri- ja sipulisuikaleet.

juures-lihapata

Sunnuntai

Juures-lihapata

Yli 60 min

Muheva lihapata on kaikkein parasta sunnuntairuokaa. Ihan äkkiseltään se ei valmistu, mutta varsin vaivatta kuitenkin. Pilkot vain ainekset pataan, niin uuni hoitaa loput. Juuresten ja lihan lisäksi joukkoon kannattaa sujauttaa myös mulberimarjoja. Niiden toffeemainen aromi sopii täydellisesti meheväksi muhineen liharuoan makuun.

Karpalomaljat

Karpalomalja

30-60 min

Kirpsakan happamasta karpalokiisselistä, täyteläisen pehmeästä mascarponevaahdosta sekä makeasta kinuskikastikkeesta kootaan sunnuntaiaterian päätteeksi helpot jälkiruokamarjat, jotka tarjotaan savoijardi-keksien kanssa.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista 2.10.-8.10.: Juures-lihapata ja muut viikon suosikit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X