Liharaguupasta

Viikon ruokalista 20.11.-26.11.: Liharaguupasta ja muut viikon kotiruokasuosikit

Viikon ruokalista tarjoaa tällä viikolla tuttuja kotiruokaklassikoita perinteisen kaavan mukaan valmistettuna sekä pienellä twistillä piristettynä. Miltä kuulostaa kermainen lohikeitto tillipestolla viimeisteltynä, suussasulavaksi hautunut naudanlihapasta ja lehtikaalista voimaa saavat letut? Entä milloin viimeksi valmistit uunimakkaraa juustolla ja sinapilla ryyditettynä?

Lehtikaaliletut

Maanantai

Lehtikaaliletut

30-60 min

Itsetehdyt pinaattiletut maistuvat koko perheelle, mutta kokeile pinaatin sijaan vaihteeksi voimavihannesten kärkikastiin kuuluvaa lehtikaalia. Tarjoa lehtikaaliletut juuresraasteiden sekä puolukkasurvoksen tai miedosti sokeroidun omenasoseen kera.

Perinteinen lohikeitto

Tiistai

Perinteinen lohikeitto

30-60 min

Kermainen kalakeitto on ehkä parasta mitä lohesta voi tehdä. Tämä soppa valmistuu varsin perinteisen kaavan mukaan. Juju on päälle lisättävä tillipesto sekä kaveriksi paahdetut ruisleipätikut.

Lihapullat_ja_ruskea_kastike

Keskiviikko

Lindströmin lihapullat ja ruskea kastike

30-60 min

Pyöräytä lindströmin pihvit vaihteeksi lihapullien muotoon. Kotiruokaklassikon ainekset ovat kasassa, kun teet lisäksi perinteisen ruskean kastikkeen ja perunamuusia. Nam!

kanaviillokki

Torstai

Kanaviillokki

Alle 30 min

Kanaviikkokki, herkku vai huti? No, herkku ehdottomasti, kun valmistat kastikkeen alusta alkaen itse. Vähän on kuitenkin lupa oikoa. Nappaa kaupasta valmiiksi grillattua broileria ja korvaa keitinliemi kanaliemellä. Lisukkeeksi sopii täysjyväriisi ja raikas salaatti. Syömään!

Uunilenkki on klassikkoruoka, joka maistuu silloin tällöin.

Perjantai

Uunilenkki – klassinen uunimakkara juustolla ja sinapilla

30-60 min

Ihan rehellisesti, eikö toisinaan ole päiviä, kun vanha kunnon uunilenkki juustolla ja sinapilla on se ruoka, jota kaikkein eniten himoitset? Tee kylkeen perunamuusia ja hölskykurkkuja. Juuri paremmin ei viikonloppu voisi alkaa.

janssoninkiusaus

Lauantai

Janssoninkiusaus

Yli 60 min

Perunoista, anjovisfileistä sekä kermasta syntyy lauantain ratoksi nostalginen kotiruoka, janssoninkiusaus. Kun ruskistat sipulit voissa ennen vuokaan lisäämistä ja sekoitat kermaan tilkan mätitahnaa, klassikko nousee hetkessä luksusluokkaan. Päälle ripotellut korppujauhot loihtivat pinnasta vastustamattoman rapean.

Liharaguupasta

Sunnuntai

Liharaguupasta

Yli 60 min

Astetta fiinimpi versio arkisesta pasta bolognesesta tulee tässä. Vaihda jauheliha naudan luulliseen lapaan ja hauduta sitä oluen maustamassa tomaattikastikkeessa useamman tunnin ajan. Ruoka on valmista, kun liha irtoaa luista vaivatta. Tarjoa kastike keitetyn pastan ja vastaraastetun parmesaanijuuston kera.

suklaakupit, appelsiinia ja kermavaahtoa

Suklaakupit, appelsiinia ja kermavaahtoa

Yli 60 min

Tummasta suklaasta valmistetut suklaakupit ovat suklaanystävän makein herkku. Kun maustat lisänä tarjottavat appelsiinilohkot ruusuvedellä, ei sunnuntai juuri suloisemmaksi voi muuttua.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista 20.11.-26.11.: Liharaguupasta ja muut viikon kotiruokasuosikit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X