Ruoka

Ruokalista viikko 47 – parhaat arkiruoat muutamasta raaka-aineesta

Valmista parhaat arkiruoat muutamasta raaka-aineesta. Helppo lohikiusaus, maukas valkosipulipasta ja samettinen sosekeitto pitävät kauppalistan lyhyenä.

Maittava ja hyvänmakuinen ruoka ei vaadi mittavaa määrää raaka-aineita. Muutama tarkkaan valittu aines riittää herkullisen kotiruoan valmistukseen. Kun kokkaat vähemmillä aineksilla kevennät kauppakassia ja säästät samalla myös aikaa. Kokosimme parhaat arkiruoat muutamasta raaka-aineesta.

Ruokalista viikko 47: Arkiruoat muutamasta raaka-aineesta

Maanantai: Bataattisosekeitto

Kun kaupassa haluaa selvitä pienellä rahasummalla, ovat kasvisosekeitot ratkaisu. Neljän raaka-aineen bataattisosekeitto säästää rahaa, kauppalistaa ja vaivaa. Vai sittenkin kurpitsaa? Ras el hanout -mausteseoksella maustettu kurpitsakeitto tuo tuulahduksen Marokkoa soppalautaselle.

Höyryävän sopan pariksi sopii kotitaloustuntien klassikko, nopea teeleipä.

Tiistai: Lämminsavulohi-perunapihvit

Ruoanlaitossa oikaisu on sallittu! Lämminsavulohi-perunapihvit valmistuvat valmiista perunamuusista ja kaupan kypsästä kalapalasta. Jos kaapissa on jo valmiiksi purkki tonnikalaa, tee tonnikalapihvit. Massaan tarvitset lisäksi vain kananmunaa ja kuivakaapin perusaineita.

Kalapihvien ykköslisuke on iki-ihana perunamuusi.

Keskiviikko: Vappu Pimiän valkosipulipasta

Loistava pasta-annos luottaa yksinkertaisuuteen. Jo spagetilla ja parmesaanin kannikalla pääsee pitkälle, todistavat nämä kolme pastaa.

Juontaja Vappu Pimiän valkosipulipasta saa makua parmesaanista, chilirouheesta ja valkosipulista. Cacio e pepe -pasta luottaa pecorino romano -juustoon ja mustapippuriin, pasta alfredo kermaan ja parmesaaniin.

Torstai: Jauhemaksapihvit

Lapsuudesta tutut jauhemaksapihvit valmistuvat alle puolessa tunnissa vain viidestä raaka-aineesta. Arkeen passaavat myös sipulikeittojauheella maustetut jauhelihapihvit.

Ripauksen luksusta saat, kun höystät jauhelihapihvit kermalla ja kananmunan keltuaisilla. Tämä liharuokien aatelistoon kuuluva klassikko tunnetaan nimellä Wallenbergin pihvi.

Perjantai: Tortellinivuoka

Tortellinivuoka päästää keittiövuorolaisen helpolla, sillä se valmistuu yhden vuoan taktiikalla vain kolmesta raaka-aineesta: mozzarellasta, valmiista tomaattikastikkeesta ja tortellineista. Samalla periaatteella hoituu myös gnocchivuoka, jota voit halutessasi tuunata jääkaapin ylijäämillä, kuten salamilla, pestopurkin jämillä ja vihanneslokeroon unohtuneilla lehtikaalinvarsilla.

Perinteisestä tykkäävä luottaa spagettiin. Vappu Pimiän maistuva spagettivuoka tarjoilee perinteisen pasta bolognesen uunin kautta.

Lauantai: Lohikiusaus

Kermainen lohikiusaus on kotiruokien kunkku. Valmista tulee nopeammin, kun jättää perunoiden kuorimiset ja pilkkomiset sikseen ja kiikuttaa kotiin kaupan pakastealtaasta peruna-sipulisekoituksen. Tuore tilli ja sitruuna raikastavat mehevän kalalaatikon.

Vaihtelua lohelle tuo juustoinen janssoninkiusaus. Västerbotten-juuston ja anjovisfileiden yhdistelmä suorastaan sulaa suuhun!

Kun pääruoka kypsyy uunissa, kannattaa jälkiruoka kokata ilman sähköä syövää uunipaistoa. Kolmen raaka-aineen suklaamousse valmistuu kolmesta raaka-aineesta vesihaudetta ja sähkövatkainta hyödyntäen.

Sunnuntai: Kaalilaatikko

Kaalia, jauhelihaa, puuroriisiä, suolaa, voita ja pitkä uunihaudutus – perinteinen kaalilaatikko ei muuta onnistuakseen tarvitse. Mikäli aikaa parin tunnin kypsyttelylle ei löydy, on valinta alle puolen tunnin peruna-murupelti, jossa perunaviipaleet saavat seurakseen härkisrouhetta. Molemmat uuniruoat viimeistellään puolukkasurvoksella.

Jos puolukoita jää survoksesta yli, vatkaa jälkiruoaksi vispipuuro, rakastettu klassikkojälkiruoka.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Ruokalista viikko 47 – parhaat arkiruoat muutamasta raaka-aineesta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.