Broilerilasagne

Viikon ruokalista 22.5.-28.5.: Kielenvievä broilerilasagne ja muut viikon herkut

Koko perheen suosikkiruoka, lasagne, tehdään tällä viikolla broilerista. Myös perinteinen bolognaisekastike saa uuden ilmeen linsseistä. Lisäksi kokeillaan pikkelöintiä. Mehukkaaksi marinoituneet kasvikset sujahtavat tällä kertaa patongin väliin, mutta kokeile niitä ihmeessä myös salaattien seassa. Nappaa nämä ja muut ihastuttavat reseptit viikon ruokalistalta.

linssibolognaise

Maanantai

Linssibolognaise

alle 30 min

Tämä bolognaisekastike tehdään vaihteeksi vegenä. Jauhelihan sijaan siinä on mustia belugalinssejä, jotka muhivat meheviksi yrttisessä tomaattikastikeessa. Nokare ranskankermaa pyöristää kivasti makuja ja parmesaanijuusto kruunaa annoksen.

Kuha

Tiistai

Haukipyörykät

30-60 min

Nappaa kalatiskiltä vaihteeksi haukea ja pyöräytä siitä mehevät haukipullat. Massan surautat sukkelasti monitoimikoneessa ja pyörykät kypsennät muutamassa minuutissa kalaliemessä. Paista haukipulliin halutessasi vielä pannulla kaunis pinta ja tarjoa ne perunamuusin sekä tillipeston kanssa.

parsakaalikeitto

Keskiviikko

Parsakaali-juustokeitto

30-60 min

Ai että, kun on hyvää! Tämä parsakaalikeitto täytelöitetään kermalla sekä parmesaani- ja cheddarjuustolla. Pinnalle murustetaan pekonia, joka on paahdettu rapeaksi uunissa.

Inkivääri-härkäsalaattia lautasella

Torstai

Inkivääri-härkäsalaatti

30-60 min

Helatortaina herkutellaan aasialaisvivahteisella salaatilla, jonka juju on täydellisesti kypsennetty ja ohuen ohuiksi viipaloitu naudanliha. Sen tekeminen vaatiin hieman aikaa, mutta on todella sen arvoinen. Salaatin viimeistelee raikas kastike limetistä ja inkivääristä.

McPatonki

Perjantai

Patonki pikkelöidyillä kasviksilla

alle 30 min

Oletko jo kokeillu kasvisten pikkelöintiä? Siinä on näiden vietnamilaisittain täytettyjen patonkien juju. Etikkaisessa liemessä marinoituessaaan ohueksi suikaloidut kasvikset saavat ihan uudenlaista särmää. Tee kerralla enemmänkin, sillä pikkelöidyt kasvikset toimivat myös salaattien seassa. Kun aloitat valmistelut jo edellisenä päivänä, perjantaina voit vain lastata täytteet leivän välin: ensin reilu sipaisu majoneesia, sitten maalaispateeta ja kasviksia. Viime silaus syntyy kevätsipulista sekä tuoreesta chilistä ja korianterista.

Janssoninkiusaus

Lauantai

Janssoninkiusaus

yli 60 min

Lauantaina tehdään janssoninkiusausta. Nostalginen kotiruoka syntyy varsin simppeleistä aineksista: perunoista, anjovisfileistä ja kermasta. Ihanan rapean pinnan saat, kun ripottelet pinnalle korppujauhoja.

Broilerilasagne

Sunnuntai

Broilerilasagne

yli 60 min

Myös sunnuntainen ruoka hautuu uunissa meheväksi, kun vuorossa on koko perheen suosikkia: lasagena. Pastalevyjen välissä vuorottelevat vaihteeksi tomaattinen broilerikastike ja pehmeä juustokastike. Uutta makua saat, kun käytät vaihteeksi sulatejuustoa ja maustat sen punaisella pestokastikkeella. Myös sinihomejuusto toimii hyvin.

raparpericrumble

Raparpericrumble

30-60 min

Kun lasagen on nostettu pöytään, on jälkkärin vuoro mennä uuniin. Raparpericrumble on helppo herkku, jossa maistuu kesä. Rapea pinta kätkee sisäänsä kookossokerilla ja kardemummalla mehevöitetyn raparperitäytteen. Tarjoa paistos lämpimänä vaniljakastikkeeen tai -jäätelön kera.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista 22.5.-28.5.: Kielenvievä broilerilasagne ja muut viikon herkut

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X