Viikon ruokalista 23.10.-29.10.: Kielen vievät suppilovahvero-juustoleivät sekä muut viikon suosikit
Maanantai
Maa-artisokkapihvit
30-60 min
Vain muutama raaka-aine ja silti maku ja koostumus ovat täysi kymppi. Maanantain meheviin kasvispihveihin tarvitset maa-artisokkia, perunaa ja mausteeksi tuoretta timjamia. Voissa makoisiksi paistetut pihvit voi nautiskella sellaisenaan tai esimerkiksi raikkaan jogurttikastikeen ja salaatin kera.
Maa-artsokkapihvien ohjeen löydät täältä.
Tiistai
Lohta ja bataattimuusia intialaisittain
Alle 30 min
Lämpimän mausteinen makumaailma hurmaa tiistai-illan aterialla. Pannulla paistettu lohi tarjotaan garam masalalla ja chilillä makoisaksi viritetyn bataattimuusin kyljessä.
Lohen ja bataattimuusin ohjeen löydät täältä.
Keskiviikko
Poro-leipäjuustokeitto
30-60 min
Keskiviikko on keittopäivä. Poron käristyslihasta ja leipäjuustosta valmistuu syksyinen soppa, joka paahdetun ruisleivä kera on todellista Suomiruokaa. Sakeuta liemi sulatejuustolla ja pilko sattumiksi porkkanaa ja palsternakkaa.
Poro-leipäjuustokeiton ohjeen löydät täältä.
Torstai
Broileripyörykät pähkinäkastikkeessa
30-60 min
Tässä uutta ideaa klassikkoon. Valmista lihapullat vaihteeksi broilerin jauhelihasta ja tarjoa ne tomaattikastikkeen sijaan kookosmaidolla täytelöitetyn pähkinäkastikkeen kera. Lisukkeeksi voi keittää maun mukaan riisiä tai nuudeleita.
Broileripyöryköiden ja pähkinäkastikkeen ohjeen löydät täältä.
Perjantai
Lämpimät suppilovahvero-juustoleivät
Alle 30 min
Suppilovahveroaika on nyt parhaimmillaan. Tässä ohjeessa sienet paistetaan sipuleiden kanssa voissa ja sujautetaan juustosiivujen kera paahtoleipien väliin. Pannulla paahdettaessa leivät rapeutuvat ja juusto sulaa sisällä vastustamattomaksi. Keiton tai raikkaan salaatin kera tarjottuna iltapala muuttuu hetkessä kokonaiseksi ateriaksi.
Suppilovahvero-juustoleipien ohjeen löydät täältä.
Lauantai
Merimiehen sinisimpukat
30-60 min
Lauantaina tarjolla on todellinen klassikko. Kermassa ja valkoviinissä kypsennetyt merimiehen sinisimpukat tarjotaan ranskalaisten perunoiden, rapeakuorisen patongin sekä majoneesin kera. Kutsu kerralla isompikin porukka syömään, sillä kyseessä on mitä mainioin syysillan seurusteluruoka.
Merimiehen sinisimpukoiden ohjeen löydät täältä.
Sunnuntai
Sitruuna-broileri-oliivivuoka
Yli 60 min
Sunnuntainen ruoka valmistuu uunissa ja ihanan näppärästi yhdessä vuoassa. Pohjalla on sitruunaista riisiä, päällä broileria, joka luiden ja nahkojen kera kypsennettynä säilyy ihanan mehevänä. Viipaloi pinnalle vielä sitruunaa ja säväytä kourallisella oliiveja
Sitruuna-broileri-oliivivuoan ohjeen löydät täältä.
Kinuskiomenat
30-60 min
Kun syksyn pakolliset omenapiirakat on leivottu, on uuniomenoiden vuoro. Pehmeäksi muhineet omenat tarjotaan itse tehdyn kinuskin kera. Anna sokerin ruskistua hieman ennen kuin lisäät kerman kattilaan, sillä paahteisuus tuo mukavaa särmää makeaan kastikkeeseen.
Keskustelu
Kommentoi juttua: Viikon ruokalista 23.10.-29.10.: Kielen vievät suppilovahvero-juustoleivät sekä muut viikon suosikit