Viikon ruokalista 23.10.-29.10.: Kielen vievät suppilovahvero-juustoleivät sekä muut viikon suosikit

Tällä viikolla tehdään juustoisia suppilovahveroleipiä, leipäjuuston höystämää porokeittoa sekä meheviä kasvispihvejä maa-artisokasta. Viikonloppuna herkutellaan sinisimpukoilla sekä sitruunaisella broilerivuoalla. Poimi reseptit viikon ruokalistalta.

Maa-artisokkapihvit

Maanantai

Maa-artisokkapihvit

30-60 min

Vain muutama raaka-aine ja silti maku ja koostumus ovat täysi kymppi. Maanantain meheviin kasvispihveihin tarvitset maa-artisokkia, perunaa ja mausteeksi tuoretta timjamia. Voissa makoisiksi paistetut pihvit voi nautiskella sellaisenaan tai esimerkiksi raikkaan jogurttikastikeen ja salaatin kera.

Maa-artsokkapihvien ohjeen löydät täältä.

lohta ja bataattimuusia

Tiistai

Lohta ja bataattimuusia intialaisittain

Alle 30 min

Lämpimän mausteinen makumaailma hurmaa tiistai-illan aterialla. Pannulla paistettu lohi tarjotaan garam masalalla ja chilillä makoisaksi viritetyn bataattimuusin kyljessä.

Lohen ja bataattimuusin ohjeen löydät täältä.

poro-leipäjuustokeitto

Keskiviikko

Poro-leipäjuustokeitto

30-60 min

Keskiviikko on keittopäivä. Poron käristyslihasta ja leipäjuustosta valmistuu syksyinen soppa, joka paahdetun ruisleivä kera on todellista Suomiruokaa. Sakeuta liemi sulatejuustolla ja pilko sattumiksi porkkanaa ja palsternakkaa.

Poro-leipäjuustokeiton ohjeen löydät täältä.

broileripyörykät pähkinäkastikkeessa

Torstai

Broileripyörykät pähkinäkastikkeessa

30-60 min

Tässä uutta ideaa klassikkoon. Valmista lihapullat vaihteeksi broilerin jauhelihasta ja tarjoa ne tomaattikastikkeen sijaan kookosmaidolla täytelöitetyn pähkinäkastikkeen kera. Lisukkeeksi voi keittää maun mukaan riisiä tai nuudeleita.

Broileripyöryköiden ja pähkinäkastikkeen ohjeen löydät täältä.

suppissandwichit

Perjantai

Lämpimät suppilovahvero-juustoleivät

Alle 30 min

Suppilovahveroaika on nyt parhaimmillaan. Tässä ohjeessa sienet paistetaan sipuleiden kanssa voissa ja sujautetaan juustosiivujen kera paahtoleipien väliin. Pannulla paahdettaessa leivät rapeutuvat ja juusto sulaa sisällä vastustamattomaksi. Keiton tai raikkaan salaatin kera tarjottuna iltapala muuttuu hetkessä kokonaiseksi ateriaksi.

Suppilovahvero-juustoleipien ohjeen löydät täältä.

Klassikkoresepti merimiehen sinisimpukat

Lauantai

Merimiehen sinisimpukat

30-60 min

Lauantaina tarjolla on todellinen klassikko. Kermassa ja valkoviinissä kypsennetyt merimiehen sinisimpukat tarjotaan ranskalaisten perunoiden, rapeakuorisen patongin sekä majoneesin kera. Kutsu kerralla isompikin porukka syömään, sillä kyseessä on mitä mainioin syysillan seurusteluruoka.

Merimiehen sinisimpukoiden ohjeen löydät täältä.

sitruuna-broileri-oliivivuoka

Sunnuntai

Sitruuna-broileri-oliivivuoka

Yli 60 min

Sunnuntainen ruoka valmistuu uunissa ja ihanan näppärästi yhdessä vuoassa. Pohjalla on sitruunaista riisiä, päällä broileria, joka luiden ja nahkojen kera kypsennettynä säilyy ihanan mehevänä. Viipaloi pinnalle vielä sitruunaa ja säväytä kourallisella oliiveja

Sitruuna-broileri-oliivivuoan ohjeen löydät täältä.

Omenaherkut kuuluvat syksyyn.

Kinuskiomenat

30-60 min

Kun syksyn pakolliset omenapiirakat on leivottu, on uuniomenoiden vuoro. Pehmeäksi muhineet omenat tarjotaan itse tehdyn kinuskin kera. Anna sokerin ruskistua hieman ennen kuin lisäät kerman kattilaan, sillä paahteisuus tuo mukavaa särmää makeaan kastikkeeseen.

Kinuskiomenoiden ohjeen löydät täältä.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista 23.10.-29.10.: Kielen vievät suppilovahvero-juustoleivät sekä muut viikon suosikit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X