Viikon ruokalista 25.12.-31.12.: Tahmeat broilerinsiivet sekä muita herkuja arkeen ja juhlaan
Maanantai
Alkupala
Kuohkea juureskeitto
Alle 30 min
Lumivalkoinen juureskeitto syntyy maa-artisokasta, palsternakasta tai mustajuuresta. Halutessasi voit oikaista myös valmiilla juuressoseilla. Lihansyöjä täytelöittää keiton savuporotuorejuustolla ja lisää päälle savupororouhetta, kasvisyöjä valitsee ruohosipuli- tai yrttituorejuuston ja paistetut sienet.
Pääruoka
Joululohi ja paahdetut bataatit
Yli 60 min
Kun haluat yllättää juhlavieraasi, nosta pöytään kokonaisena kypsennetty joululohi. Yhdessä paahdettujen bataattien kanssa se tuo hauskaa vaihtelua perinteisten jouluruokien keskelle. Lohi maustetaan sweet chili -kastikkeella ja inkivääritahnalla, jota tulee myös bataatteihin.
Jälkiruoka
Valkosuklaa-piimäpannacotta
Yli 60 min
Valkosuklaa ja kaneli ovat mainioita makupareja happamalle piimälle. Tällä pannacottalla on hyvä päättää joulupäivän juhla-ateria.
Tiistai
Pääruoka
Marokkolainen kasvistagine
Yli 60 min
Kun kinkku kyllästyttää ja napa rutisee rosollia, on aika tehdä jotain ihan muuta. Juureksista, kikherneistä ja sienistä koottu marokkolainen kasvispata höystetään herkuksi rusinoilla ja maustetaan makoisaksi kanelilla, glögimausteella ja savupaprikalla. Täydellinen ruoka Tapaninpäivän herkutteluun.
Jälkiruoka
Taatelitiramisu
Yli 60 min
Tiramisu sulaa suuhun jo sellaisenaan, mutta kun joukkoon lisää vielä taateleita, ollaan jo melkoisen herkun äärellä.
Keskiviikko
Kana-nuudelikeitto
Alle 30 min
Paluu jouluherkkujen ääreltä takaisin arkiruokien pariin sujuu mutkattomasti tämän helpon kana-nuudelikeiton voimin. Se syntyy vikkelästi valmiiksi kypsennetystä broilerin lihasta, nuudeleista sekä kasviksista. Mausta soppa chilillä sekä limetillä ja saksi päälle tuoreita yrttejä.
Torstai
Halloumi-juuresvuoka
30-60 min
Halloumi-juuresvuoka on torstai-illan helppo uuniruoka, jonka eteen ei tarvitse tehdä juuri muuta kuin kuutioida ainekset vuokaan ja odotella herkkuruoan valmistumista. Jos jääkaapissa on vielä kinkuntähteitä, solahtavat nekin sulavasti makeaksi paahtuneiden juuresten ja suolaisen halloumijuuston sekaan.
Perjantai
Broilerinsiivet
30-60 min
Supersuositut broilerinsiivet onnistuvat ilman mittavia voimainponnistuksia ja kruunaavat perjantai-illan herkkuhetken. Siivet kypsennetään uunissa ja upotetaan makean tahmaiseen kastikkeeseen. Saa nuolla sormet!
Lauantai
Merimiehen kiusaus
Yli 60 min
Maistuisiko lauantaina merimiehen kiusaus, jossa peruna- ja purjosuikaleiden joukossa on kylmäsavulohta ja katkarapuja? Kaada joukkoon helpoista helpoin juustokastike, nosta uuniin kypsymään ja kas, ruoka onkin jo valmista.
Sunnuntai
Pääruoka
Teriyakimarinoitu paahtopaisti
Yli 60 min
Vihreä perunasalaatti
30-60 min
Jos mietit mitä tarjoilla uuden vuoden kekkereissä, tässä ratkaisu: makean suolainen teriyakikastike tekee paahtopaistista suorastaan luksusruokaa. Lihasta tulee maukas ja murea, kun sen marinoi kahteen kertaan.
Jälkiruoka
Hedelmäinen ilotulituskakku
Yli 60 min
Tämän mantelisen marenkikakun keskellä ammottava aukko täytetään kinuskisella kermavaahdolla ja tuoreilla hedelmillä. Nam! Eikä siinä kaikki. Odotas kun kuulet kakun virallisen nimen: hedelmäinen ilotulituskakku. Ei siis epäilystäkään, etteikö tämä näyttävä herkku kuuluisi uuden vuoden jälkkäripöytään.
Keskustelu
Kommentoi juttua: Viikon ruokalista 25.12.-31.12.: Tahmeat broilerinsiivet sekä muita herkuja arkeen ja juhlaan