suppilovahverorisotto

Viikon ruokalista 25.9.-1.10.: Suppisrisotto ja muut viikon suosikit

Tällä viikolla pyöräytetään bataatista mainiot pihvit, sujautetaan suppiksia risottoon ja suikaloidaan kaalia keiton joukkoon. Reseptit löydät viikon ruokalistalta.

buddha bowl

Maanantai

Buddha bowl – kvinoaa ja sesongin makuja

30-60 min

Buddha bowl on kokoelma kaikkea hyvää. Keitetyn kvinoan – tai miksei riisinkin – päälle voi kasata herkkuja jääkaapin tähteistä tai kokoelman sesongin parhaita makuja. Tässä ohjeessa on härkistä, avokadoa ja kaaliraastetta sekä taco-mausteseoksella maustettuja perunoita. Lorauta päälle oliiviöljyä ja saksi päälle myös tuoreita yrttejä.

lehtikaali-caesarsalaatti

Tiistai

Lehtikaali-caesarsalaatti

30-60 min

Taas on se aika vuodesta, kun lehtikaalia pursuaa ovista ja ikkunoista. Tee syksyn voimavihenneksesta caesarsalaatti. Poista kova lehtiruoti, suikaloi lehdet ohueksi ja hieraise niitä vielä öljytilkan ja suolaripauksen kanssa käsien välissä, jotta ne hieman pehmenevät. Itse tehdyt krutongit, tuhti majoneesikastike sekä katkaravut tekevät salaatista ylihyvää.

saltimboccaa broilerista

Keskiviikko

Saltimboccaa broilerista

Alle 30 min

Kanaa, ilmakuivattua kinkkua ja salviaa. Saltimbocca-broileri on mainio muunnos italialaisklassikosta, joka perinteisesti tehdään vasikasta. Tarjoa lisänä pastaa.

Bataattipihvit

Torstai

Bataattipihvit

30-60 min

Hullunhyvät kasvispihvit tehdään bataatista ja porkkanasta. Makua tuomaan lisätään jalapenoja, korianteria ja juustokuminaa. Pyöräytä pihvit korppujauhoissa, paista meheviksi pannulla ja tarjoa mangochutneyn kanssa.

suppisrisotto

Perjantai

Suppisrisotto

30-60 min

Pehmeä, kermainen ja ihanan täyteläinen. Nämä taikasanat pätevät tähän iki-ihanaan suppisrisottoon. Mausteeksi sopii salvia. Huh, miten hyvää!

korianterilohi ja rypäle-couscoussalaatti

Lauantai

Korianterilohi ja rypäle-couscoussalaatti

Alle 30 min

Ruokaisa lisukesalaatti tehdään vaihteeksi couscousista, jonka höysteenä on viinirypäleitä sekä pinjansiemeniä. Paista kaveriksi korianterinsiemenillä maustettua lohta.

Lammaskaalikeitto

Sunnuntai

Lammaskaalikeitto

Yli 60 min

Kaali on nyt makeimmilllaan ja vieläpä mukavan edullistakin. Laatikon ja kääryleiden lisäksi kannattaa osa siitä suikaloida keiton joukkoon. Hauduta lammaskaalikeittoa pitkään ja lisää mukaan myös hapankaalia, niin saat siitä entistä parempaa.

Luumuruukku

Luumuruukku

30-60 min

Jälkkäriksi tehdään luumuruukku. Kookoshiutaleilla höystetyn taikinakuoren alta paljastuu konjakissa ja sokerissa makeaksi karamellisoituneuta luumuja ja omenoita. Kaveriksi vielä jäätelöä tai kanelilla maustettua kermavaahtoa.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista 25.9.-1.10.: Suppisrisotto ja muut viikon suosikit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X