Viikon ruokalista 26.3.-1.4.: Pääsiäisen paras lammaspaisti, mämmijäätelö sekä muut viikon suosikit

Pääsiäisviikolla on tehdään toinen toistaan herkullisempia ruokia. Tarjolla on muun muassa uunipaahdettua bataattia täyteläisen tomaatti-maapähkinäkastikkeen kera sekä savupaprikakeittoa, jolle potkua antaa mausteinen chorizomakkara. Pääsiäispyhien aikaan nautitaan tietysti lammasta, jota on tarjolla sekä perinteisenä paistina että astetta modernimmassa muodossa herkulliseen munakoisovuokaan ujutettuna. Ja jäätelöön piilotettuna myös mämmi maistuu takuulla ihan jokaiselle.

paahdettu bataatti ja tomaatti-maapähkinäkastike

Maanantai

Paahdettu bataatti ja tomaatti-maapähkinäkastike

Alle 30 min

Paahdettu bataatti on herkkua sellaisenaankin, mutta koukuttavan hyvää tomaattisella maapähkinäkastikkeella aateloituna. Viimeistele annos tuoreilla yrteillä sekä pannulla paahdetuilla siemenillä ja tarjoa lisänä jotain proteiinipitoista, kuten broileria.

katkarapu-valkosipulipasta

Tiistai

Valkosipuli-katkarapupasta

Alle 30 min

Arjen paras pastakastike syntyy nopeammin kuin pasta ehtii kiehua. Katkarapupasta maistuu ihanasti valkosipulilta, chililtä ja sitruunalta. Ohjeessa on käytetty jättikatkaravunpyrstöjä, mutta pussillisella pienempäkin onnistuu hyvin.

saltimbocca broilerista

Keskiviikko

Saltimboccaa broilerista

Alle 30 min

Saltimbocca broilerista on mainio viikonloppuruoka, mutta helppoutensa ja nopeautensa ansiosta se sopii täydellisesti myös arkiruoaksi. Älä unohda salvianlehtiä. Kääri osa yrteistä kinkun kera broilerin ympärille ja lisää loput pannulle voinokareen kera. Tarjoa saltimbocca pastan kanssa, jonka kastikkeeksi kaadetaan pannun voinen, salvialla maustettu liemi.

savupaprikakeitto

Torstai

Savupaprikakeitto

30-60 min

Ylimaallisen hyvä sosekeitto tehdään paahdetuista paprikoista, tomaateista sekä sipuleista ja maustetaan savupaprikajauheella. Saat keitosta ruokaisan, kun tarjoat sen kera mausteisia chorizomakkaroita.

munakoisovuoka

Perjantai

Munakoisovuoka

Yli 60 min

Munakoisovuoka on täydellinen pääsiäisen hitti. Se tehdään munakoisoviipaleista ja vuohenjuustolla täytelöitetystä karitsanjauhelihakastikkeesta. Kerrosta ainekset vuokaan ja anna uunin hoitaa loput.

Himahellan mämmipikajäätelöl

Mämmipikajäätelö

Yli 60 min

Mämmiä vai jäätelöä? entä jos ei tarvitsekaan valita? Mämmipikajäätelön valmistukseen tarvitset vain neljä raaka-ainetta ja pakastimen.

Marokkolainen uunilohi

Lauantai

Marokkolainen uunilohi

30-60 min

Marokkolainen uunilohi saa itämaisen maun tomaattisen mausteisesta kastikkeesta, jota ryydittävät jättikatkaravut, rusinat ja pinjansiemenet. Raaka-ainelista saattaa vaikuttaa hengästyttävän pitkältä, mutta pitkät pääsiäispyhät ovat kuin luotuja leppoisalle kokkaushetkille.

lammaspaisti ja minttu-kapriskastike

Sunnuntai

Lammaspaisti ja minttu-kapriskastike

Yli 60 min

Lampaanpaisti on pääsiäisen kuningas ja yrtit sen takuuvarma makupari. Huippumehevän lihan salaisuus on ruskistaa pintaa ensin 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia ja kypsentää liha sitten loppuun miedommassa lämpötilassa. Liha on mehevimmillään aavistuksen roseena. Helppo ja herkullinen kastike syntyy sekoittamalla yhteen tuoretta minttua, kapriksia, oliiviöljyä ja sitruunamehua.

riisivanukas

Riisivanukas

Yli 60 min

Italialaisessa paistetussa riisivanukkaassa maistuu sitruunan- ja appelsiinikuori. Vieno vivahdus kanelia tekee jälkiruoata täydellisen. Vanukkaan lisukkeeksi sopii kermavaahto ja raikkaat marjat. Täydellinen päätös herkulliselle pääsiäisaterialle.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista 26.3.-1.4.: Pääsiäisen paras lammaspaisti, mämmijäätelö sekä muut viikon suosikit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X