appelsiinikana

Viikon ruokalista 27.11.-3.12.: Helppo appelsiinikana ja muut viikon suosikit

Tällä viikolla syödään muun muassa simpukoita, katkarapuja, broileria ja maksaa. Niistä loihditaan nopeaa pastaa, kermaista keittoa ja vaivattomia uuniruokia arkeen ja viikonloppuun. Nappaa reseptit viikon ruokalistalta.

syksyinen_linssipata

Maanantai

Fetajuustoinen linssi-punajuurivuoka

Yli 60 min

Fetajuustoa, punajuurta ja lehtikaalia, kaikki suosikkisi samalla pellillä. Tämä linsseistä ruokaisuutta saava vegeateria syntyy näppärästi yhdellä pellillä. Kiireessä voit oikaista tölkillisellä valmiiksi keitetyillä linssejä ja paahtaa punajuuret uunissa valmiiksi lohkottuina.

katkarapupasta

Tiistai

Katkarapu-kirsikkatomaattipasta

30-60 min

Ei ole sellaista päivää, jota katkarapu-kirsikkatomaattipasta ei pelastaisi. Kermainen kastike saa lämpimän takapotkun chilistä ja pikkutomaatit maistuvat ihanan makeilta paahduttuaan hetken pannulla.

Pariloitua maksaa ja appelsiinia

Keskiviikko

Pariloitua maksaa appelsiinin kera

Alle 30 min

Helppo, nopea ja edullinen maksa on täydellinen raaka-aine arjen aterioille. Tässä ohjeessa makuparina on appelsiinimehussa muhinutta sipulia ja tuoreita appelsiinilohkoja.

marokkolaiset broilerifileet

Torstai

Marokkolaiset broilerifileet

30-60 min

Kuivattuja aprikooseja sekä rusinoita, pinjansiemeniä, aurinkokuivattuja tomaatteja ja tujaus tulista harissaa. Näistä aineksista syntyy marokkolaisittain täytetyt broilerinfileet. Tarjoa lisänä riisiä, jonka joukkoon voit sekoittaa tähteelle jääneen täytteen.

shakshuka

Perjantai

Shakshuka

30-60 min

Shakshuka on lähi-idän perinteinen aamiaisruoka, mutta sopii täydellisesti myös rennon perjantai-illan aterialle. Parhaalta tomaattinen kananmunapannu maistuu rapeakuorisen leivän kera tarjottuna.

kermainen simpukkakeitto resepti

Lauantai

Kermainen simpukkakeitto

30-60 min

Lauataina ruokalistalla: kermainen simpukkakeitto. Tämä valkoviinillä viimeistelty soppa on erityisen hyvää kylminä syysiltoina. Antaa sataa ja tuiskuttaa, ei haittaa lainkaan!

appelsiinikana

Sunnuntai

Appelsiinikana

Yli 60 min

Nosta uunivuokaan broileria, lohkottua appelsiinia ja muutama tuore timjaminoksa, hujauta päälle oliiviöljyä, mausta suolalla ja pippurilla sekä appelsiinikuoriraasteella. Saat aikaan vaivattoman sunnuntairuoan ja verrattoman vähän tiskiä.

persimonbavarois

Persimoni-kermavanukas

Yli 60 min

Persimonit ovat juuri nyt parhaimmillaan, joten otetaan kaikki ilo irti sesongin suosikkihedelmästä. Persimonisoseella maustettu baijerilainen kermavanukas eli bavarois tarjotaan appelsiiniliköörissä marinoitujen ja pannulla makeaksi paahdettujen persimonilohkojen sekä pistaasipähkinöiden kera.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista 27.11.-3.12.: Helppo appelsiinikana ja muut viikon suosikit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X