Viikon ruokalista 28.8.-3.9.: Mausteinen jauhelihatagine ja muut viikon makupalat

Kaipaatko lisää makua arkiruokaan? Mausta jauheliha ja broilerifileet marokkolaisittain, kana-nuudelikeitto ja täyteläinen tomaattijuustokastike aasialaisittain. Resepit näihin ja muihin maukkaisiin ruokiin löydät viikon ruokalistalta.

intialainen tomaattijuustokastike

Maanantai

Intialainen tomaatti-juustokastike

30-60 min

Tämä intialainen kasviskastike nostaa veden kielelle. Tomaattisessa kastikkeessa on mausteena garam masalaa ja juustokuminaa. Cashewpähkinät, kerma ja jogurtti tekevät siitä ihanan täyteläisen. Kuutioi lopuksi joukkoon juusto ja viimeistele tuoreella korianterilla. Keitä kaveriksi riisiä.

tonnikalalla täytetyt paprikat

Tiistai

Tonnikalatäytteiset paprikat

30-60 min

Milloin viimeksi teit täytettyjä paprikoita? Tässä reseptissä täyte tehdään tonnikalasta, paahtoleivästä sekä tomaateista, mutta hyödynnä toki jääkaapin tähteet tilanteen mukaan. Leivän voi esimerkiksi korvata riisillä, tomaatit muilla kasviksilla. Juustonkannikatkin pääsevät hyötykäyttöön. Niillä grartinoit paprikat herkuksi.

Jauhelihatagine ja couscous

Keskiviikko

Jauhelihatagine ja couscous

30-60 min

Keskiviikkopäivän ruoka nojaa makumaailmassaan lähi-idän suuntaan. Mausta jauheliha kanelilla, inkiväärillä sekä juustokuminalla ja lisää joukkoon myös rusinoita. Jauhelihataginesta saat vielä vähän herkumpaa, kun viimeistelet sen tuoreella persiljalla. Keitä kaveriksi couscousia.

kana-nuudelikeitto

Torstai

Kana-nuudelikeitto

Alle 30 min

Kana-nuudelikeitto valmistuu nopeasti ja on siksi täydellinen soppa arki-iltaan. Keitä maukas liemi, lisää joukoon ohueksi suikaloitua porkkanaa ja sipulia sekä keitettyjä nuudeleita ja kaupan palvelutiskiltä mukaan napattua kypsää broilerinlihaa. Maun tuovat valkosipuli ja inkivääri sekä chili, limetti ja korianteri, jotka lisätään vasta valmiin keiton päälle.

Kalatacot

Perjantai

Kalatacot

30-60 min

Viikonlopun alkajaisiksi herkutellaan corn flakes -kuorrutetuilla kalafileillä ja raikkaalla jogurtti-tillikastikkeella täytetyillä kalatacoilla. Jos haluat oikoa mutkat suoriksi, nappaa kaupan pakastealtaasta valmiiksi paneroitua kalaa. Panosta sen sijaan tacokuoriin, sillä itsetehdyt hakkaavat kaupan valmisversiot mennen tullen.

marokkolaiset broilerifileet

Lauantai

Marokkolaiset broilerifileet

30-60 min

Herkulliset broilerifileet täytetään marokkolaisin mauin. Taskuiksi leikattujen fileiden väliin lusikoidaan kuivatuista aprikooseista ja tomaateista sekä pinjansiemenistä ja rusinoista valmistettua täytettä, jolle tulinen harissa-tahna antaa sopivasti potkua. Sulje fileet tikulla ja nosta uuniin kypsymään. Lisänä maistuu raikas salaatti ja sahramilla maustettu riisi. Jos täytettä jäi tähteelle, voit sekoittaa sen riisin joukkoon.

kasvis-vuohenjuustolasagne

Sunnuntai

Kasvis-vuohenjuustolasagne

Yli 60 min

Lasagnen väliin voi lusikoida muutakin kuin jauhelihaa. Tässä vegeversiossa lasagnelevyjen välissä vuorottelee yrttinen tomaattikastike, täyteläinen vuohenjuustokastike sekä munakoiso- ja paprikaviipaleet. Juustokuorrute viimeistelee makuelämyksen. Sitä saa olla pinnalla reilusti.

omena-marjavokki ja kaneli-valkosuklaamousse

Omena-marjavokki ja kaneli-valkosuklaamousse

Alle 30 min

Tämä jälkiruoka yhdistää alkusyksyn ja loppukesän parhaat maut yhdeksi herkulliseksi kokonaisuudeksi. Kotimaiset omenat sekä makeat vadelmat ja herukat maistuvat kanelisen valkosuklaamoussen kanssa taivaallisilta.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista 28.8.-3.9.: Mausteinen jauhelihatagine ja muut viikon makupalat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X