Viikon ruokalista: 29.1.-4.2.: Lohta ja bataattimuusia intialaisittain sekä muita helmikuun herkkuja

Tämän viikon ruoista ei puutu makua ja meininkiä. Intialaisittain maustettu lohi ja bataattimuusi, korealainen lihakeitto sekä marokkolaiset broilerinfileet ja chipotlepyörykät ovat talviruokaa parhaimmillaan.

porkkanapestopasta

Maanantai

Porkkanapestopasta

Alle 30 min

Viikko alkaa mainiosti kun ruokana on tämä superherkku. Porkkanapestopasta syntyy vartissa ja maistuu koko perheelle. Aineksetkin löytyvät todennäköisesti jo valmiiksi kaapistasi, joten voit kurvata töiden jälkeen suoraan kotiin kulkematta kaupan kautta.

lohta ja bataattimuusia intialaisittain

Tiistai

Lohta ja bataattimuusia intialaisittain

Alle 30 min

Intialaisittain maustettu lohi ja pehmeä bataattimuusi on kerrassaan loistava arkiruoka. Se valmistuu puolessa tunnissa ja maistuu mainiolta. Tätä tulee tehtyä toistekin!

marokkolaiset broilerifileet

Keskiviikko

Marokkolaiset broilerifileet

30-60 min

Mitäpä jos sujauttaisit broilerifileiden väliin vaihteeksi marokkolaisia makuja? Tomaattisessa täytteessä on kuivattuja aprikooseja ja rusinoita, pinjansiemeniä, aurinkokuivattuja tomaatteja sekä mausteena harissaa ja puntti tuoretta korianteria. Nam! Jos täytettä jää tähteelle, tarjoa se kastikkeena riisin kera.

Chipotlepyorykat_1

Torstai

Chipotlepyörykät

30-60 min

Näissä pyöryköissä on potkua! Sekä jauhelihan että tomaattisen kastikkeen joukkoon on sujautettu chipotle-chiliä. Nokare ranskankermaa valmiin annoksen päällä pyöristää mukavasti makua ja takaa ettei lopputulos ole liian tulinen, vaan juuri sellainen pakkaspäivään sopiva herkku, joka pistää mukavasti veren kiertämän.

Pizzapannari on näppärä välipala.

Perjantai

Pizzapannari

30-60 min

Jee, perjantai ja pizzapäivä! Päästäisitkö tällä kertaa itsesi helpolla ja kokeilisit tätä pizzapannaria Vappu Pimiän tapaan? Sen pohja tehdään peruspannukakkutaikinan tapaan ja päälle lisätään pizzasta tuttuja täytteitä: jauhelihaa, kasviksia ja juustoraastetta. Herkullista viikonloppua!

uunissa paahdettu rosmariinisiika

Lauantai

Uunissa paahdettu rosmariinisiika

30-60 min

Vaihda uunilohi vaihteeksi siikaan, joka on maustettu Välimeren tapaan sitruunalla ja rosmariinilla. Lisukeperunat kypsyvät näppärästi samalla pellillä.

korealainen lihakeitto

Sunnuntai

Korealainen lihakeitto

Yli 60 min

Kun mieli halajaa jotain astetta eksoottisempaa, on korealainen lihakeitto oiva vaihtoehto. Se saa maun kimchistä eli hapatetusta kiinankaalista, jota löydät säilykkeenä hyvin varustelluista ruokakaupoista. Valmista lisukkeeksi raikas retikkasalaatti, joka sopii mausteisen sopan kylkeen kuin nakutettu.

suklaakupit, appelsiinia ja kermavaahtoa

Suklaakupit, appelsiinia ja kermavaahtoa

Yli 60 min

Suklaakupit on suklaan ystävän makein herkku. Kun siihen vielä yhdistää ruusuvedellä mautettuja appelsiinilohkoja, kermavaahtoa ja pistaasipähkinöitä, ollaan jo todellisten luksusasioiden äärellä.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista: 29.1.-4.2.: Lohta ja bataattimuusia intialaisittain sekä muita helmikuun herkkuja

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X