aasialaiset kanankoivet

Viikon ruokalista 29.5.-4.6.: Aasialaiset broilerinkoivet ja muut viikon suosikit

Tämän viikon ruoat valmistetaan aasialaiseen, espanjalaiseen ja englantilaiseen tyyliin. Tarjolla on muun muassa mausteista chorizokeittoa, maissihiutaleilla kuorrutettuja kalapaloja sekä vihreällä teellä maustettuja lohimedaljonkeja. Samalla korkataan myös grillauskausi alkaneeksi, vaihtuuhan kuukausikin jo kesäkuun puolelle.

Intialainen pinaatti-juustopata saag paneer

Maanatai

Saag paneer

alle 30 min

Saag paneer on herkullinen, puolessa tunnissa valmis kasvisruoka. Se tehdään pinaatista, tofusta ja reilusta lorauksesta kermaa sekä intialaisista mausteista, jotka tuovat ruokaan sopivasti särmää. Keitä kaveriksi riisiä ja tarjoa lisänä naanleipää.

corn flakes turska

Tiistai

Corn flakes turska ja korianteriaioli

yli 60 min

Tiistain ruoka tehdään englantilaiseen fish ’n chips -tyyliin. Maissihiutaleilla paneroidut turskafileet voi halutessaan friteerata, mutta runsaassa öljyssä paistamallakin pääsee kelpo lopputulokseen. Dippinä toimii mainio korianteriaioli, joka syntyy sukkelasti sauvasekoittimella. Tarjoa lisänä perinteisten ranskalaisten perunoiden sijaan paahdettuja timjamiperunoita.

espanjalainen chorizo-perunakeitto

Keskiviikko

Espanjalainen chorizo-perunakeitto

30-60 min

Keskiviikon keitossa maistuu Espanja. Soppaan sujahtaa mausteista chorizoa ja perunaa sekä chiliä, valkosipulia ja rakuunaa. Lorauta liemeen vielä vakoviiniä ja viimeistele valmis annos paahdetuista manteleista sekä tuoreesta persiljasta tehdyllä hakkeluksella.

Torstai

Kasvis-vuohenjuustospagetti

alle 30 min

Värikkäässä kasvis-vuohenjuustospagetissa on oliiviöljyssä paistettua kesäkurpitsaa, parsakaalia ja kirsikkatomaatteja sekä tietysti vuohenjuustoa. Juuston ystävä raastaa pinnalle vielä runsaasti parmesaania. Tuore basilika ja rouhaisut suolaa ja pippuria riittävät mausteeksi, sillä ne tuovat raaka-aineiden maut parhaiten esiin.

kanahampurilainen

Perjantai

Kanahmpurilainen

30-60 min

Perjantain parempi burgeri täytetään perinteisen jauhelihapihvin sijaan paneroidulla broilerilla. Jos haluat superrapean pinnan, käytä pankojauhoja, mutta korppujauhoillakin pärjää mainiosti. Aasialaisen vivahteen purilaisille antavat pikkelöidyt kurkut, chilimajoneesi ja korealainen kiinankaalisalaatti eli kimchi.

Grillatut_lohimedaljongit

Lauantai

Vihreällä teellä maustetut lohimedaljongit

alle 30 min

Tiesitkö, että vihreä tee toimii täydellisesti myös lohen mausteena? Sipaise medaljonkien pintaan ensin seesamiöljyä ja pyörittele ne sitten vihreästä teestä, suolasta ja pippurista tehdyssä mausteseoksessa. Lohi on täydellinen grillattava, sillä se kypsyy nopeasti ja säilyy kovassakin lämmössä ihanan mehevänä. Sujauta grilliin kalan kaveriksi parsaa sekä rapeaa sydänsalaattia ja tarjoa ne limettisen jogurttikastikkeen kanssa. Kokeile myös varhaiskaalia. Se on juuri nyt parhaimmillaan.

aasialaiset kanankoivet

Sunnuntai

Aasialaiset broilerinkoivet

30-60 min

Broileri mielletään usein arkipäivän helpoksi herkuksi, mutta siitä syntyy kelpo ruoka myös sunnuntaipäivälliselle. Aasialaisvivahteisen kanan juju piilee tiukasti maustetussa, siirappisessa hoisin-kastikkeessa, johon kypsiä broilerinkoipia on kiva dipata. Keitä kaveriksi riisiä ja silppua kylkeen vielä raikas vihersalaatti.

raparperijäädyke

Raparperijäädyke

yli 60 min

Valmiista raparperisoseesta sekä kuohukermasta tehty jäädyke on raikas ja juuri sopivan makea päätös sunnuntaiselle aterialle. Parasta olisi laittaa jälkkäri pakastimeen jo edellisenä päivänä, mutta pieniä annosvuokia käyttäessäsi ehdit vielä aamullakin.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista 29.5.-4.6.: Aasialaiset broilerinkoivet ja muut viikon suosikit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X