Viikon ruokalista 5.2.-11.2: Veriappelsiinilohi ja muut viikon suosikit

Tällä viikolla herkutellaan muun muassa intialaisella quorn-currylla, iki-ihanien veriappelsiinien säväyttämällä uunilohella ja hauskalla lasagneleivoksella. Herkkujakin on luvassa: maanantaina leivotaan Runebergin päivää kunnioittaen mehevä kakku ja sunnuntaina paistetaan tuhdit rahkaletut kermavaahdon ja vadelmien kera. Nämä ja viikon muut suosikit löydät viikon ruokalistalta.

Intialainen_quorn_curry

Maanantai

Intialainen quorn-curry

30-60 min

Intian makuinen vegecurry ilahduttaa maanantai-illan aterialla. Valmista huumaavan herkullinen mausteseos itse, niin saat siitä vieläkin parempaa. Sieniproteiinista valmistettuja quorn-paloja löydät kaupan pakastealtaasta.

runebergin päivän kakku

Runebergin päivän kakku

30-60 min

Suomenruotsalaisen runoilijan päivää on syytä kunnioittaa asiaan kuuluvin herkuin. Jos herkuttelijoita on enemmän, leivo perinteiset tortut kakun muotoon. Nopean ja helpon Runebergin päivän kakun ohjeen löydät täältä.

haukipyörykät

Tiistai

Haukipyörykät

30-60 min

Herkulliset haukipyörykät maistuvat tillipeston ja perunoiden kanssa sellaisenaan tai hieman pannulla ruskistettuina. Voit tarjota ne myös kasvisten kanssa liemessä. Mahdolliset ruodotkaan ei haittaa, kun ne jauhaa hienoksi massaan mukaan.

lasagneleivos

Keskiviikko

Lasagneleivos

30-60 min

Pikaversio lasagnesta syntyy näin: Keitä pastalevyjä muutama minuutti, kunnes ne pehmenevät. Lusikoi väliin jauheliha- ja juustokastiketta, käännä taskuksi ja gratinioi uunissa vartin verran. Syömään!

Keltainen siskonmakkarakeitto

Torstai

Keltainen siskonmakkarakeitto

30-60 min

Yllätä muu perhe ja mausta kotiruokasuosikki uudella tavalla. Siskonmakkarakeiton kruunaa nyt ranskankerma ja ripaus currya.

täytetyt portobellosienet

Perjantai

Täytetyt portobellosienet

30-60 min

Sienestä jalka pois, tilalle nyhtökauraa, kirsikkatomaatteja sekä oliiveja, päälle juustoraastetta. Koko homma hetkeksi uuniin ja valmista tuli. Tarjoa täytettyjen portobellosienien kanssa raikasta salaattia.

veriappelsiinilohi

Lauantai

Nopea veriappelsiinilohi

Alle 30 min

Lohi rakastaa raikkaita sitruksia ja ihan parhaalta se maistuu sesongin ykkössuosikin, veriappelsiinin kera. Viipaloi hedelmä lohen päälle, paahda grillivastuksen alla vartin verran ja tarjoa ruskistetun korianterivoin sekä riisin kera – et tule katumaan.

peruna-jauhelihalaatikko

Sunnuntai

Peruna-jauhelihalaatikko

Yli 60 min

Simppeli ohje ja mahtava maku – voittaja on siis selvillä: viikonlopun paras ruoka on tässä. Rapeaksi paahtuneiden perunoiden alta paljastuu herkullinen jauheliha-kasvisseos. Tarjoa lisänä maalaisleipää.

syrnikit vadelmien ja kermavaahdon kera

Syrnikit vadelmien kera

Alle 30 min

Jälkkäriksi paistetaan lettuja, eikä mitä tahansa lettuja vaan venäläisiä, tuhteja rahkalettuja. Ne tarjotaan tietysti kermavaahdon ja vadelmien kera.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista 5.2.-11.2: Veriappelsiinilohi ja muut viikon suosikit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X