Viikon ruokalista 5.6.-11.6.: Mainiot kanavartaat ja muut kivat ideat viikkoon

Kokosimme tälle viikolle ruokalistan, joka pursuaa makua, värejä ja kivoja ideoita. Vai miltä kuulostaisi intialaismausteinen munakoisosalaatti, halloumilla mehevöitetyt kasvispihvit tai sitruunaruohon ympärille muotoillut thai-kanavartaat? Nämä ja muut kivat ideat nappaat viikon ruokalistalta.

kookos-tofulaksa

Maanantai

Kookos-tofulaksa

30-60 min

Lempeän mausteinen kookos-tofulaksa on täydellinen aloitus viikolle. Chilillä maustettu kookosmaitopohjainen liemi pitää tofun lisäksi sisällään myös riisinuudeleita ja cashewpähkinöitä. Vahvat mausteet ja ruokaisat höysteet takaavat, ettei kukaan edes huomaa, että ruoka on täysin vegaaninen.

spagetti con le sarde

Tiistai

Spagetti con la Sarde

30-60 min

Tiistaina tehdään pastaa pienellä twistillä. Mukana on fenkolia, silakoita ja sardiineja sekä loraus valkoviiniä. Keltaiset sultanrusinat sekä pinjansiemenet ovat myös hauska lisä. Kastike kaadetaan keitetyn spagetin kanssa vuokaan, kuorrutetaan leivänmuruilla ja paahdetaan uunissa, kunnes pinta on ihanan rapea.

Intialainen munakoisosalaatti

Keskiviikko

Intialainen munakoisosalaatti

30-60 min

Tässä ruokaisassa munakoisosalaatissa maistuu ihanansti Intia. Se tehdän meheväksi paistetuista ja garam masalalla maustetuista munakoisoviipaleista sekä marinoiduista linsseistä. Paahdetut seesamin- ja pinjansiemenet sekä tuoreet yrtit tekevä salaatista herkkua.

Kasvispihvit_ja_kvinoaa

Torstai

Kasvis-halloumipihvit ja kvinoa-porkkanasalaatti

30-60 min

Tässä kivoimmat kasvispihvit miesmuistiin. Porkkanan ja kesäkurpitsan lisäksi niihin raastetaan halloumijuustoa, joka takaa ihanan maun ja supermehevän lopputuloksen. Eikä lisukkeeksi valmistettu kvinoa-porkkanasalaattikaan juuri maussa häviä. Fenkolinsiemenet ja tuoreet yrtit tekevät siitä herkkua.

tuorepitsa

Perjantai

Tuorepitsa

30-60 min

Perjantaina tehdään pizzaa, joka päällystetään kaikella hyvällä: parmesaanijuustolla, chorizo-makkaroilla ja makeilla kirsikkatomaateilla. Tomaattikastikekin korvataan peräti kahdella pestokastikkeella, punaisella ja vihreällä, sillä toisinaan enemmän on enemmän. Juju on, että täytteet lisätään vasta lopuksi vastapaistetun pizzan päälle.

korianterilohi

Lauantai

Korianterilohi ja rypäle-couscoussalaatti

alle 30 min

Lauantaina syödään korianterin- ja fenkolinsiemenillä maustettua lohta. Kala saa kaverikseen viinirypäleillä ja pinjansiemenillä höystettyä couscousia, joka saa säväyksen sitruunamehusta ja tuoreesta tillistä.

Thai_kanavartaat

Sunnuntai

Thai-kanavartaat

alle 30 min

Näissä thai-kanavartaissa on ideaa. Broilerin jauhelihasta tehty, aasialaisin vivahtein maustettu ja suolapähkinöillä höystetty murekemassa muotoillaan sitruunaruohon ympärille ja nostetaan grilliin paahtumaan. Nyt kun vihannesosastot on taas pullollaan raikkaita kasviksia, kannattaa niistä tehdä kylkeen kiva salaatti.

paahdetut nektariinit

Paahdetut nektariinit

alle 30 min

Jes, nyt niitä taas saa. Ihana makeita persikoita ja nektariineja, joista grillattuina tulee entistä makoisampia. Kun halkaistuille puolikkaille ripauttaa ennen paahtamista vielä ruokosokeria sekä rouhittuja macademiapähkinöitä ja valkosuklaata, vie jälkiruoka takuulla kielen mennessään.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista 5.6.-11.6.: Mainiot kanavartaat ja muut kivat ideat viikkoon

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X