Viikon ruokalista 9.4.-15.4.: Helpot lämminsavulohipihvit ja muut viikon suosikit

Tämän viikon ruoissa maistuu jo kevät. Tarjolla on muun muassa herkullista hernerisottoa ja gremolatalla maustettua uunibroileria. Viikon arkiruokarumbaa helpottavat helpot lämminsavulohipihvit ja nopea intialainen pinaatti-tofukastike. Poimi ohjeet viikon ruokalistalta.

saag paneer

Maanantai

Saag paneer 

Alle 30 min

Saag paneer on alle puolen tunnin kasvisruokaherkku, joka tehdään pinaatista, tofusta ja aasialaisista mausteista. Jos tofu ei innosta, kokeile sen tilalla esimerkiksi kotijuustoa, queso frescoa tai vaikka leipäjuustoa. Tarjoa riisin ja naanleivän kera.

Lämminsavulohi-perunapihvit

Tiistai

Lämminsavulohi-perunapihvit

30-60 min

Lämminsavulohi-perunapihvit ovat huippuhelppoja pihvejä. Sekoita vain lohta ja mausteita muusin joukkoon, laita pannulle paistumaan ja pyöräytä kaveriksi salaatti ja ehkäpä raikas kermaviilikastike. Sitten jo syödäänkin.

keväinen hernerisotto

Keskiviikko

Keväinen hernerisotto

30-60 min

Keväinen versio risotosta höystetään herneillä ja maustetaan raikkaalla minttuöljyllä. Pinjansiemenet ja herneenversot nostavat keväisen hernerisoton luksusluokkaan.

Vappu Pimiän jauheliha-linssikeitto on helppo valmistaa.

Torstai

Jauheliha-linssikeitto

30-60 min

Jauhelihaa, linssejä, tomaattia ja pinaattia sekä loraus valkoviiniä. Tämä keitto kiilaa kertaheitolla suosikkiarkiruokiesi ykkössijalle.

Nyhtöpossua, nachoja ja avokadoa

Perjantai

Nachopelti nyhtöpossusta

30-60 min

Nachopelti on täydellinen perjantairuoka, jonka mehevän juustokuorrutteen sisään kätkeytyy kaikkea hyvää: rapeita tortillalastuja, nyhtöpossua, avokadoa, oliiveja sekä chipotlesalsaa. Nyhtpossun voit halutessasi korvata myös tacomaustetulla jauhelihalla tai vaikkapa nyhtökauralla.

korianterilohi ja rypäle-couscoussalaatti

Lauantai

Korianterilohi ja rypälecouscoussalaatti

Alle 30 min

Huippuhyvän lohen salaisuus: rapeaksi paahdettu nahka sekä fenkolin- ja korianterinsiemenistä sekä mustapippurista valmistettua mausteseos. Viinirypäleillä ja pinjansimenillä höystetty, yrteillä makoisaksi maustettu couscous-salaatti sopii lisukkeeksi perinteisen riisin sijaan.

gremolatabroileri

Sunnuntai

Gremolatabroileri

Yli 60 min

Manteleista ja yrteistä pyöräytetty gremolata tekee italialaisvivahteisesta uunibroilerista herkkua. Lisukkeena tarjottavista minitomaateista tulee uunissa muhiessaan kuin karkkia.

sitruunamisu

Sitruunamisu

Alle 30 min

Raikkaan keväisessä tiramisussa on kermaliköörillä kostutettuja Savoiardi-keksejä, lemon curdilla maustettua mascarponevaahtoa ja päällä komea keko tuoreita hedelmiä ja marjoja. Valmista sitruunamisu jo edellisenä päivänä ja anna sen maustua viileässä seuraavaan päivään.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista 9.4.-15.4.: Helpot lämminsavulohipihvit ja muut viikon suosikit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X