aasialainen jauhelihapannu

Viikon ruokalista: Aasialainen jauhelihapannu ja muut viikon nopeat arkiruoat

Tällä viikolla kokataan nopeaa arkiruokaa. Kaikki viikon ateriat valmistuvat alta puolen tunnin, mausta hitustakaan tinkimättä. Tarjolla on muun muassa kana-nuudelikeittoa, lohta itämaiseen tapaan ja perjantaiherkkuna fetalla sekä mustakaalilla täytettyjä quesadilloja.

kurkku-tomaattisalaatti rapeilla kikherneillä

Maanantai

Kurkku-tomaattisalaatti fetalla ja rapeilla kikherneillä

Alle 30 min

Kurkku ja tomaattikin ovat loppukesällä sesongissa eli edullisimmillaan ja maukkaimmillaan. Jos luulit, ettei niistä saa persoonallista salaattia aikaiseksi, kokeile tätä ohjetta. Kuutioituihin kasviksiin yhdistetään lehtipersiljaa, fetajuustoa ja rapeaksi paahdettuja kikherneitä. Toimii!

miso-lohikyljykset ja seesamkasvikset

Tiistai

Miso-lohikylykset ja seesamikasviksia

Alle 30 min

Miso eli japanilainen, fermentoiduista soijapavuista valmistettu maustetahna antaa uhkean umimisen maun pannulla paistetulle lohelle. Kiekkomaisiksi annospaloiksi leikattujen lohikyljysten sijaan voit käyttää myös medaljonkeja tai paloiteltuja lohifileitä. Seesamiöljy ja hoisin-kastike maustavat lisukekasvikset.

kana-nuudelikeitto

Keskiviikko

Kana-nuudelikeitto

Alle 30 min

Kana-nuudelikeitto on täydellinen arki-illan ruoka, josta hyvällä tuurilla riittää syötävää vielä seuraavaksikin päiväksi. Jos haluat päästä oikein helpolla, valmista tämä soppa kaupan valmiiksi grillatusta broilerista.

Aasialainen jauhelihapannu

Torstai

Aasialainen jauhelihapannu

Alle 30 min

Aasialainen jauhelihapannu tuo vaihtelua perinteisiin jauheliharuokiin. Seesamiöljyssä paistettu ja kalakastikkella, chililllä sekä limetillä maustettu jauhelihamuru maistuu sellaisenaan riisin kera tai rentona sormisyötävänä salaatinlehteen kääräistynä.

feta-mustakaaliquesadillat

Perjantai

Feta-mustakaali-quesadillat

Alle 30 min

Tortillaletuista valmistettujen quesadillojen täytteenä on vaihteeksi fetajuustoa ja mustakaalia (lehtikaalikin käy). Näihin jää koukkuun, mutta onneksi tuplasatsin tekee pienellä vaivalla.

lohta itämaiseen tapaan

Lauantai

Lohta itämaiseen tapaan

30-60 min

Saattaa olla, ettei tämä ruoka valmistu pöytään aivan puolessa tunnissa, mutta silti niin helposti, että ohje kannattaa poimia arkiruokalistalle pysyvästi. Raikkaan tulinen marinadi tekee uunilohelle ihmeitä itämaiseen tapaan.

saltimboccaa broilerista

Sunnuntai

Saltimboccaa broilerista

Alle 30 min

Italialainen klassikkoruoka saltimbocca tehdään vaihteeksi broilerista. Kinkkuun ja salvianlehteen kääräisty broilerinfilee tarjotaan salviavoilla viimeistellyn pastan kera.

karviaisherkku

Karviaisjälkiruoka

Alle 30 min

Karviaisjälkiruoka maistuu elokuisen sunnuntaiaterian päätteeksi. Helppo herkku sekoitetaan jogurtista, kermavaahdosta ja karviaissoseesta. Aktiivista valmistuaikaa tarvitset vain 15 minuuttia, mutta jälkkäreiden kannattaa antaa hyytyä jääkaapissa tovi.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista: Aasialainen jauhelihapannu ja muut viikon nopeat arkiruoat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X