Viikon ruokalista: Huikeat sieni-perunavohvelit ja muut viikon suosikit
Maanantai
Bellmannin vegepannu
Alle 30 min
Bellmannin pannu on ruotsalaisen runoilijan Carl Michael Bellmannin kermalla pyöristetty versio pyttipannusta. Voit upottaa siihen viikonlopun jäljiltä jääneet tähteet tai kokeilla tätä mainiota versiota. Perunoiden lisäksi siinä on muun muassa ruusukaalia sekä kasvispyöryköitä.
Tiistai
Lehtikaali-caesarsalaatti
30-60 min
Tiistain voimaruoka on lehtikaali-caesar, jonka juju on salaattipohjaan ujutetut lehtikaalit ja itse tehdyt rapeat maalaisleipäkruntongit. Saat lehtikaalin kuituisen rakenteen pehmenemään, kun suikaloit lehdet ohueksi ja hierot niitä käsien välissä öljytilkan ja suolaripauksen kera.
Keskiviikko
Uunipunajuuret ja makkaravartaat
Alle 30 min
Supersimppeli arkiruoka nousee ihan uudelle tasolle, kun kylkeen pyöräyttää maittavan kastikkeen. Uunipunajuuret ja makkaravartaat tarjotaan pähkinöillä rikastetun vuohenjuustokastikkeen kera.
Torstai
Aasialaiset broilerinkoivet
30-60 min
Aasialaiset broilerinkoivet dipataan tiukasti maustetussa, siirappisessa hoisin-kastikkeessa. Uunissa kypsennetyt broilerinkoivet maistuvat sellaisinaan, salaatin, nuudelin tai riisin kanssa.
Mikä ihmeen hoisin? Hoisin on kiinalainen makean suolainen maustekastike, jota löydät valmiina kauppojen maustekastikehyllystä.
Perjantai
Sieni-perunavohvelit
30-60 min
Kuinka kekseliästä! Upota perunamuusin tähteet vohvelitaikinaan ja mausta se syksyiseksi kuivatuilla sienillä. Lisukkena sieni-perunavohveleiden kera tarjotaan tietysti puolukkasurvosta, ja viikonloppu voi alkaa.
Lauantai
Kermainen simpukkakeitto
30-60 min
Tiesitkö, että vanhan ranskalaisen säännön mukaan simpukoita kannattaa syödä vain niinä kuukausina, joiden ranskankielisessä nimessä on r-kirjain. Joulukuu, decembre, on siis mitä parhainta aikaa keittää kattilallinen kermaista simpukkakeittoa. Höyryävän herkullinen ruoka kylmiin talvi-iltoihin.
Sunnuntai
Merimiespihvi
Yli 60 min
Merimiespihvi on perunaruokien klassikko, joka nimestään huolimatta kypsyy padassa. Täydellisessä sunnuntairuoassa peruna, liha ja olut muodostavat herkullisen liiton.
Persimonikermavanukas
Yli 60 min
Alkujaan baijerilainen, kermasta, keltuaisista ja sokerista valmistettava kermavanukas taipuu sesonkiin sopivaksi ihanan persimonin voimin. Lisää sitä soseutettuna vanukkaan joukkoon ja liköörissä marinoituna valmiin annoksen lisukkeeksi.
Keskustelu
Kommentoi juttua: Viikon ruokalista: Huikeat sieni-perunavohvelit ja muut viikon suosikit