Viikon ruokalista: Huikeat sieni-perunavohvelit ja muut viikon suosikit

Tällä viikolla maustetaan broilerinkoivet aasialaisin vivahtein, upotetaan perunamuusia vohvelitaikinaan ja nautiskellaan kermaista simpukkakeittoa.

Maanantai

Bellmannin vegepannu 

Alle 30 min

belmanin vegepannu

Bellmannin pannu on ruotsalaisen runoilijan Carl Michael Bellmannin kermalla pyöristetty versio pyttipannusta. Voit upottaa siihen viikonlopun jäljiltä jääneet tähteet tai kokeilla tätä mainiota versiota. Perunoiden lisäksi siinä on muun muassa ruusukaalia sekä kasvispyöryköitä.

 


Tiistai

Lehtikaali-caesarsalaatti

30-60 min

lehtikaali-caesarsalaatti

Tiistain voimaruoka on lehtikaali-caesar, jonka juju on salaattipohjaan ujutetut lehtikaalit ja itse tehdyt rapeat maalaisleipäkruntongit. Saat lehtikaalin kuituisen rakenteen pehmenemään, kun suikaloit lehdet ohueksi ja hierot niitä käsien välissä öljytilkan ja suolaripauksen kera.

 


Keskiviikko

Uunipunajuuret ja makkaravartaat

Alle 30 min

uunipunajuuret ja makkaravartaat

Supersimppeli arkiruoka nousee ihan uudelle tasolle, kun kylkeen pyöräyttää maittavan kastikkeen. Uunipunajuuret ja makkaravartaat tarjotaan pähkinöillä rikastetun vuohenjuustokastikkeen kera. 

 


Torstai

Aasialaiset broilerinkoivet

30-60 min

aasialaiset kanankoivet

Aasialaiset broilerinkoivet dipataan tiukasti maustetussa, siirappisessa hoisin-kastikkeessa. Uunissa kypsennetyt broilerinkoivet maistuvat sellaisinaan, salaatin, nuudelin tai riisin kanssa.

Mikä ihmeen hoisin? Hoisin on kiinalainen makean suolainen maustekastike, jota löydät valmiina kauppojen maustekastikehyllystä.

 


Perjantai

Sieni-perunavohvelit

30-60 min

sieni-pereunavohvelit

Kuinka kekseliäs­tä! Upota perunamuusin tähteet vohvelitai­kinaan ja mausta se syksyiseksi kuivatuilla sienillä. Lisukkena sieni-perunavohveleiden kera tarjotaan tietysti puolukkasurvosta, ja viikonloppu voi alkaa. 

 


Lauantai

Kermainen simpukkakeitto

30-60 min

kermainen simpukkakeitto resepti

Tiesitkö, että vanhan ranskalaisen säännön mukaan simpukoita kannattaa syödä vain niinä kuukausina, joiden ranskankielisessä nimessä on r-kirjain. Joulukuu, decembre, on siis mitä parhainta aikaa keittää kattilallinen kermaista simpukkakeittoa. Höyryävän herkullinen ruoka kylmiin talvi-iltoihin.  

 


Sunnuntai

Merimiespihvi

Yli 60 min

merimiespihvi

Merimiespihvi on perunaruokien klassikko, joka nimestään huolimatta kypsyy padassa. Täydellisessä sunnuntairuoassa peruna, liha ja olut muodostavat herkullisen liiton.  

Persimonikermavanukas

Yli 60 min

Kypsä persimoni on makea.

Alkujaan baijerilainen, kermasta, keltuaisista ja sokerista valmistettava kermavanukas taipuu sesonkiin sopivaksi ihanan persimonin voimin. Lisää sitä soseutettuna vanukkaan joukkoon ja liköörissä marinoituna valmiin annoksen lisukkeeksi.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista: Huikeat sieni-perunavohvelit ja muut viikon suosikit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X