Viikon ruokalista vk 3: Parhaat talviruoat

Lämmittäviä talviruokia ja sesongin suosikkeja.

Tällä viikolla nautitaan muun muassa mausteista tofulaksaa, kermaista kuha-perunasosevuokaa sekä veriappelsiineilla ja ruskistetulla voilla silattua uunilohta. 

Maanantai

Kookos-tofulaksa

30-60 min

kookos-tofulaksa

Kookos-tofulaksa maistuu vegaaneillekin. Lisää keiton ruokaisuutta nuudeleista ja viimeistele mausteinen annos cashewpähkinöillä, eikä kukaan takuulla jää nälkäiseksi.

Jos haluat tofuun rapean pinnan, paista se pannulla reilussa määrässä öljyä ennen kuin lisäät sen sopan sekaan. 

Tiistai

Nopea veriappelsiinilohi

Alle 30 min

nopea veriappelsiinilohi

© Tiina Ranatnen

Tämän uunilohen taikasanat ovat verigreippi ja ruskistettu korianterivoi.  Nopea veriappelsiinilohi valmistuu noin puolessa tunnissa ja maistuu mainiolta salaatin tai keitetyn kuskusin, kvinoan tai basmatiriisin kanssa. 

Keskiviikko

Marokkolaiset lihapullat kanelisessa tomaattikastikkeessa

30-60 min

Marokkolaiset lihapullat

© Tiina Rantanen

Vaihda naudan jauheliha vaihteeksi karitsaan, tee siitä pyörykät ja mausta marokkolaisin makuvivahtein. Marokkolaiset lihapullat kypsennetään loppuun tomaattikastikkeessa, johon kaneli antaa huikean makuvivahteen.

Torstai

Pariloitua maksaa appelsiinin kera

Alle 30 min

Pariloitua maksaa ja appelsiinia

Helppoa ja hyvää. Kokeile sesongin hedelmää eli appelsiinia myös pariloidun maksan makuparina. 

Perjantai

Pasta all’ amatriciana

Alle 30 min

Pasta all´amatriciana

© Tiina Rantanen

Pasta all’amatriciana on alkujaan abruzzolainen pastaruoka, joka ansaitsee paikkansa valokeilassa. Tomaattisesta pekonipastasta on useita muunnelmia, tässä yksi parhaista. Tuhdin herkkupastan juju on pecorino-juusto, joka tekee annoksesta täydellisen.

Lauantai

Rapu-kuha-perunasoselaatikko

Yli 60 min

rapu-kuha-perunasoselaatikko

Tämä uuniruoka on huikean suosittu eikä suotta. Kuvittele pehmeä perunasose, alta paljastuva kermainen kalakastike ja annoksen viimeistelevä sitruuna-aioli. Rapu-kuha-perunasoselaatikko on totisesti viikonloppuruokaa parhaimmillaan! 

Sunnuntai

Makkarapata chili con carnen tapaan 

Yli 60 min

makkarapata chili con carnen tapaan

Makkarapata chili con carnen tapaan on ihanan lämmittävää talviruokaa. Padan voi tehdä mausteisen chorizon sijaan myös muista makkaroista, lihasuikaleista, jauhelihasta tai kokonaan ilman lihaa. Padan joukkoon sujautetut taatelit ovat yllättävä, mutta täydellisesti toimiva lisä. 

Avokadojäädyke

Yli 60 min

avokadojäädyke

Tässä ihanassa avokadojäädykkeessä maistuu appelsiini ja tuore minttu. Täyttyy se päivän kasviskiintiö näinkin.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista vk 3: Parhaat talviruoat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X