Viikon ruokalista: Muhkea muffuletta ja muut viikon suosikit

Tällä viikolla tehdään maailman parasta porkkanakeittoa paahdetuista porkkanoista ja herkutellaan muhkeaakin muhkeammalla muffulettalla eli kokonaisella täytetyllä leivällä. Viikonloppuna tehdään huippukokkienkin ylistämää pastaa.

Maanantai

Paahdettu porkkanakeitto

30-60 min

Porkkanakeitto

Heittämällä paras sosekeitto valmistuu paahdetuista kasviksista. Paahdetun porkkanakeiton kruunaa päälle ripoteltava dukkah-mausteseos. Tee sitä kerralla tuplasatsi, sillä pähkinäiseen mausteseokseen kannattaa dipata myös oliiviöljyyn kastettu lisukeleipä.


Tiistai

Kalapihvit

30-60 min

Kalapihvit

Tiistaina keittiössä käy surina, kun ruoaksi valmistetaan meheviä kalapihvejä. Ne valmistetaan kuhasta ja maustetaan makoisaksi yrteillä ja sitruunalla. Valmista kaveriksi ainakin pari erilaista dippiä. Kokeile esimerkiksi valkosipulimajoneesia ja raikasta piparjuuri-jogurttikastiketta.


Keskiviikko

Lasagneleivos

30-60 min

lasagneleivos

Lasagnea keskellä viikkoa? Kyllä kiitos! Lasagneleivos on oikaisijan unelma, joka tehdään sujauttamalla kastikkeet esikeitetyn lasagnelevyn väliin. Vähän juustoa päälle, vartti uunissa ja sitten jo syödäänkin. 


Torstai

Riista Wallenbergit

30-60 min

riista wallenberg

Tässäpä täydellinen talviruoka, riistawallenbergit, jotka valmistetaan jauhetusta hirven lihasta. Yllätysmakuina muskotti ja piparkakkumauste. 


Perjantai

Muffuletta eli täytetty kokonainen leipä

30-60 min

muffuletta eli täytetty kokonainen leipä

Muffulettaan jos mihin pätee sanonta enemmän on enemmän. New Orleansista kotoisin olevaan kokonaisena täytettyyn leipään saa koottua vaikka minkälaisia makukokonaisuuksia. Tässä leivässä on muun muassa paprikaa, mozzarellaa, kalkkunaleikkelettä, portobellosieniä ja punaista pestokastiketta. Huh, muhkealla muffuletalla ruokkii taatusti isommankin joukon nälkäisiä.


Lauantai

Pelmenejä punajuuriliemessä

Yli 60 min

Pelmeneitä punajuuriliemessä

Pelmeneitä punajuuriliemessä on erinomaisesti loppuvuoden koleisiin keleihin sopiva ruoka. Lämpimän mausteinen liemi keitetään itse, mutta pelmenit voit ostaa valmiina. 


Sunnuntai

Cacio e pepe -pasta

Alle 30 min

cacio e pepe -pasta

Viisi raaka-ainetta, joista yksi on pastan keitinvesi. Cacio e pepe eli juustoa ja pippuria on supersimppeli, huippukokkienkin ylistämä pastaruoka, jonka juju piilee laadukkaissa raaka-aineissa, hyvässä pecorinojuustossa ja mustapippurien paahtamisessa pannulla. 

Minttusuklaafondant

Yli 60 min

minttusuklaafondant

Suklaafondant tunnetaan herkullisena, mutta jokseenkin kinkkisenä valmistettavana. Valuvaksi jätetty sisus onnistuu parhaiten, kun taikinaan upottaa roppakaupalla suklaata ja vain ripauksen jauhoja. Keskelle piilotettu minttusuklaasydän yllättää iloisesti.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista: Muhkea muffuletta ja muut viikon suosikit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X