Viikon ruokalista: Nerokas perunapizza ja muut viikon suosikit

Tällä viikolla kuorrutetaan lohimedaljongit tuorejuustolla ja ilmakuivatulla kinkulla, maustetaan kanakeitto meksikolaisin maustein sekä pyöräytetään nerokas pizzapohja ohuista perunaviipaleista. Viikonloppuna herkutellaan muun muassa portugalilaisella kalapadalla.

Maanantai

Chili con quorn

Alle 30 min

Chili con quorn

Meksikolaisherkku, chili con carne toimii mainiosti maanantairuokana. Poimi tästä sen vegeversio, jossa lihan tilalla on käytetty sieniproteiinivalmistetta, quornia. Chili con quorn maistuu riisin kera, mutta teet maanantaista vielä himpun verran paremman sujauttamalla sitä tortillalettujen väliin tai tarjoamalla naposteluherkkuna nachojen kera.


Tiistai

Kuorrutetut lohimedaljongit

30-60 min

kuorrutettuja lohimedaljonkeja leikkuulaudalla

Lohimedaljonkien uusi maku. Piparjuurituorejuustolla kuorrutettu lohi saa ylellisen silauksen ilmakuivatusta kinkusta. 


Keskiviikko

Meksikolainen kanakeitto

30-60 min

Meksikolainen_kanakeitto

Keskiviikon keitto sisältää kanaa ja meksikolaisia makuja. Kermaisten avokadoleipästen kera tarjottuna koossa on juuri passeli ruoka kylmään talvi-iltaan. Tarjoa meksikolaista kanakeittoa myös seuraavana päivänä, jolloin sen on vieläkin parempaa. 


Torstai

Marokkolainen jauhelihapata

30-60 min

marokkolainen jauhelihapata

Marokkolainen jauhelihapata on helppo arkiruoka, joka kootaan kasaan linsseistä, juureksista ja jauhelihasta. Vaihtamalla naudanlihan karitsaan saat makuun hetkessä enemmän syvyyttä. Ruokaisan padan voi tarjota sellaisenaan tai vaikkapa riisin kera.


Perjantai

Perunapizza

30-60 min

perunapizza

Perjantaipizza tehdään tällä viikolla perunasta. Kyllä! Ohuenohuiksi viipaloiduista potuista valmistettu pizzapohja on nerokas, supernopea ja vieläpä käsittämättömän hyvän makuinen. Täytteillä savuporo, mozzarella, oliivi on mahdotonta iskeä harhaan.


Lauantai

Portugalilainen kalapata

Yli 60 min

portugalilainen kalapata

Lauantaina tarjolla on padallinen kaikkea hyvää. Portugalilainen kalapata sisältää ainakin siikaa, sinisimpukoita ja mustekalaa.  Tomaattiseen liemeen säväyksen tuo ripaus savupaprikajauhetta. 


Sunnuntai

Nyhtökaura-pinaattilasagne

Yli 60 min

nyhtökaura-pinaattilasagne

Kokeile vaihteeksi lasagnea, jossa jauhelihan tilalla on nyhtökauraa ja perinteisen juustokastikkeen lisänä raejuustoa. Astetta terveellisempi versio syntyy vaihtamalla perinteiset pastalevyt täysjyväisiin. 

Itämainen hedelmäsalaatti

Alle 30 min

Jouluinen hedelmäsalaatti

Raikas aterianpäätös on itämainen hedelmäsalaatti, joka sekoitetaan sitrushedelmistä, persimonista, granaattiomenasta ja viinirypäleistä. Taatelit antavat itämaiselle hedelmäsalaatille makeutta ja appelsiininkukkavedellä sekä ruusuvedellä maustettu kastike kruunaa raikkaan jälkiruoan.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista: Nerokas perunapizza ja muut viikon suosikit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X