broilerivokki

Viikon ruokalista: Nopea broileriwokki ja muut viikon suosikit

Alkuvuodesta tekee hyvää vähän keventää. Mausta ei silti tarvitse tinkiä hitustakaan.

Tämän viikon ruokalista pitää sisällään muun muassa muhevaa tandoori-kvinoa-kasvispataa, nopeaa broilerivokkia ja lounasevääksikin mainiosti soveltuvaa kasvis-nuudelisalaattia.

Maanantai

Thai-avokadokeitto

Alle 30 min

thai-avokadokeitto

Sesongin soppa pyöräytetään avokadosta ja maustetaan aasialaisin vivahtein limetillä, kookoksella sekä korianterilla ja chilillä. Parin leipäviipaleen kera nautittuna upea thai-avokadokeitto taipuu kokonaiseksi ateriaksi.

Tiistai

Marokkolainen appelsiinilohi

30-60 min

marokkolainen appelsiinilohi

Hemmottele itseäsi ja lähimmäisiäsi marokkolaisella uunilohella, jossa kala saa seurakseen appelsiinia, taateleita ja mausteista tomaattikastiketta.

Keskiviikko

Broilerivokki

Alle 30 min

broilerivokki_1

Arjen sankari on broilerivokki, joka valmistuu nopeasti broilerisuikaleista sekä valmiista vokkivihannessekoituksesta. Maustamisen apuna toimivat valmiit maustetahnat. Tarjoa broilerivokki sellaisenaan, riisin kera tai nuudeleiden kumppanina. 

Torstai

Kasvis-nuudelisalaatti

Alle 30 min

kasvis-nuudelisalaatti

Torstain raikkaan kasvis-nuudelisalaatin voi koota hauskasti purkkiin tai tavalliseen tapaan kulhoon. Jos epäilet, etteivät nuudelit ja kikherneet täytä vatsaasi, voit lisätä ruokaisuutta grillatusta tofusta tai rapeaksi paistetusta halloumijuustosta. Itse tehdyllä korianteripestolla saat salaattiin rutkasti makua. 

Perjantai

Tandoori-kvinoa-kasvispata

30-60 min

tandoori-kvinoa-kasvispata

Varoitus, tähän ruokaan voi jäädä pahasti koukkuun. Bataatista, kikherneistä ja lämpimistä mausteista kokoon koottu nopea tandoori-kvinoa-kasvispata maistuu sellaisenaan tai liharuokien lisukkeena.  

Lauantai

Japanilainen lohikulho

Yli 60 min

japanilainen lohikulho

Kun mietit mitä terveellistä ja maukasta tarjoaisit, vastaus on japanilainen lohikulho. Se on kulho täynnä kaikkea hyvää ja terveellistä, kuten kvinoaa, edamamepapuja, avokadoa sekä graavattua lohta. Aseta kaikki raaka-aineet tarjolle niin, että jokainen voi koota niistä juuri mieleisensä annoksen. 

Sunnuntai

Kokonainen uunikana

Yli 60 min

uunibroileri

Vappu Pimiän ohjeella valmistettava kokonainen uunikana on laiskan kokin unelma. Paloittele, lado vuokaan ja anna uunin hoitaa loput. Lisukkeena kypsyvät juurekset voit valita maun, mieliteon ja sesongin mukaan.

Karamellisoitu verigreippi

Alle 30 min

karamellisoitu verigreippi

Pelkkää taikuutta: vain kolme raaka-ainetta ja lopputulos vie kielen. Pinnalle ripoteltu ja uunissa karamellisoitunut ruokosokeri taittaa ihanasti greipin kirpsakkuuden. Karamellisoitu verigreippi maistuu sekä jälkkärinä että brunssipöydässä. 

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista: Nopea broileriwokki ja muut viikon suosikit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X