kasvishampurilainen

Viikon ruokalista: Portobellolla täytetyt hampurilaiset ja muut viikon suosikit

Tällä viikolla nautitaan sesongin parhaista herkuista, keitetään kattilallinen kalakeittoa ja laitetaan grilli kuumenemaan. Poimi hauskan kesäkurpitsarullalasagnen, korvasieniparsapestopastan, muikkukeiton ja mehevien portobellosienihampurilaisten sekä muiden maittavien kesäherkkujen ohjeet viikon ruokalistalta.

kesäkurpitsarullalasagne

Maanantai

Gluteeniton kesäkurpitsarullalasagne

30-60 min

Gluteenittomassa kesäkurpitsarulla-lasagnessa on Italian värit ja maut. Kolmen juuston yhdistelmällä on mahdotonta mennä vikaan.

muikkukeitto

Tiistai

Keiteleen muikkukeitto

Alle 30 min

Tällä ohjeella valmistuu koko kattilallinen kermaista muikkukeittoa. Tuoreet yrtit ja nokare voita viimeistelevät makunautinnon.

korvasieni-parsapasta

Keskiviikko

Korvasieniparsapestopasta

Alle 30 min

Tässä pastassa yhdistyy kaksi kevään ehdotonta suosikkia: korvasienet ja parsa. Rapeaksi paistetut korvasienet ja parsasta pyöräytetty pestokastike ovat kerrassaan vastustamaton makupari. Muistathan, että korvasieni on sellaisenaan myrkyllinen, joten se on ryöpättävä kahdesti ennen ruoan valmistusta.

bellmannin vegepannu

Torstai

Bellmannin vegepannu

Alle 30 min

Torstaina ruokalistalla on pyttipannua ruotsalaisen Carl Michael Bellmannin tapaan – paitsi että Bellmannin pannu tehdään tällä kertaa vegaanisena korvaamalla lihapullat kasvispyöryköillä ja perinteinen kerma kaurapohjaisella vaihtoehdolla.

täytetyt munakoisot kreikkalaisitain

Perjantai

Täytetyt munakoisot kreikkalaisittain

30-60 min

Perjantaina on kreikkalaisen ruoan vuoro. Moussakan tapaan valmistetut munakoisot täytetään karitsan jauhelihalla ja muhevalla tomaattikastikkeella.

Grillatut_lohimedaljongit

Lauantai

Vihreällä teellä maustetut lohimedaljongit

Alle 30 min

Lauantaina grillataan kalaa. Nämä lohimedaljongit sivellään seesamiöljyllä ja maustetaan veikeästi vihreällä teellä. Limetillä maustettu jogurttikastike sopii sekä grillattujen kasvisten että lohen kaveriksi. Sujauta lohen seuraksi grilliin esimerkiksi napakkalehtistä sydänsalaattia tai varhaiskaalia ja parsaa.

kasvishampurilainen

Sunnuntai

Kasvishampurilainen kesägrillissä

Alle 30 min

Muhkealla portobellosienellä täytetty hampurilainen on tämän kesän hitti. Grillattu kasvishampurilainen saa väliinsä myös halloumijuustoa, avokadoa sekä rapeaa salaattia. Jos kaipaat vielä extrakastiketta hampurilaisen väliin, sekoita soosi majoneesista, kermaviilistä ja chilikastikkeesta.

jäätelöherkku

Jäätelöherkku

Alle 30 min

Jäätelöä, mansikoita, raparperihilloketta, keksimuruja, banaania ja kermavaahtoa – koska toisinaan enemmän on enemmän!

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista: Portobellolla täytetyt hampurilaiset ja muut viikon suosikit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X