Viikon ruokalista: Rapea siika, parsakaalipyttis ja gribichekastike sekä muut viikon suosikit
Maanantai
Kasviscurry
30-60 min
Helppoa, hyvää ja terveellistä! Perunasta, kukkakaalista sekä kikherneistä valmistettu ja intialaisilla mausteilla makoisaksi viimeistelty kasviscurry on täydellinen maanantai-illan ruoka.
Tiistai
Kasvis-lohipihvit
30-60 min
Lohipihveihin sopii hyvin porkkana, peruna ja mantelit. Kyllä vain! Kasvis-lohipihvit valmistuvat helposti monitoimikoneessa ja paistuvat näppärästi uunissa. Lisukkeena maistuu perinteinen perunamuusi.
Keskiviikko
Kesäkurpitsapasta ja pinaatti-cashewpesto
30-60 min
Pastapäivä on paras päivä! Vältä hiilariähky ja korvaa osa pastasta ohueksi suikaloidulla kesäkurpitsalla. Kun kastikkeeksi surauttaa vielä peston pinaatista ja cashewpähkinöistä, on koossa terveellinen ja varsin maittava arkiruoka.
Torstai
Kirkas kanaminestrone
30-60 min
Tämä kanaminestronekeitto keitetään kirkasliemisenä, ja sattumina on porkkanaa, palsternakkaa ja lehtiselleriä sekä tietysti pastaa. Pekoni tekee sopasta vielä himpun verran parempaa.
Perjantai
Aasialaiset lihapullat
30-60 min
Makean tahmea pinta, jonka saat aikaan makealla chilikastikkeella, nostaa lihapullat ihan uudelle tasolle. Aasialaiset lihapullat säväytetään inkiväärillä, sitruunaruoholla ja valkosipulilla sekä kalakastikkeella kerrassaan vastustamattomiksi. Tarjoa pyörykät sellaisenaan riisin kera tai rentona sormisyötävänä rapeaan salaatinlehteen kääräistynä.
Lauantai
Rapea siika, parsakaalipyttis ja gribichekastie
Alle 30 min
Lauantaina syödään rapeaksi paahdettua siikaa ja keväistä pyttipannua. Kokeile parsakaalin sijaan myös parsaa! Pirtsakka, Ranskasta peräisin oleva kylmä gribichekastike on oiva kalaruokien kastike, joka sopii täydellisesti myös kasvisten seuraan.
Sunnuntai
Maalaiskananpoikapata
30-60 min
Maalaiskananpoikapadassa on palsternakkaa, oliiveja ja saksanpähkinöitä sekä valkoviinillä viimeistelty liemi. Myös kauppojen hyllyille ilmestynyt varhaiskaali sopii joukkoon mainiosti.
Cookie skillet, suklainen pannukeksi
30-60 min
Mikä voisi olla parempi herkku kuin keksi? No tietysti Daim- ja sukaahippusin höystetty amerikkalainen jättikeksi, joka valmistetaan hauskasti pannulla ja nautitaan lämpimänä vaniljajäätelön kera. Ai että!
Keskustelu
Kommentoi juttua: Viikon ruokalista: Rapea siika, parsakaalipyttis ja gribichekastike sekä muut viikon suosikit