Viikon ruokalista: Rapea siika, parsakaalipyttis ja gribichekastike sekä muut viikon suosikit

Tällä viikolla herkutellaan sesongin ensimmäisillä varhaiskaaleilla, kevennetään pasta-annos kesäkurpitsalla ja pyöräytetään siian kaveriksi keväinen pyttipannu ja raikas gribichekastike. Poimi maalaiskananpoikapadan, kesäkurpitsapastan ja cashew-pinaattipeston sekä parsakaalipyttiksen ohjeet viikon ruokalistalta.

Kasviscurrya pannussa

Maanantai

Kasviscurry

30-60 min

Helppoa, hyvää ja terveellistä! Perunasta, kukkakaalista sekä kikherneistä valmistettu ja intialaisilla mausteilla makoisaksi viimeistelty kasviscurry on täydellinen maanantai-illan ruoka.

Kasvis_lohipihvit

Tiistai

Kasvis-lohipihvit

30-60 min

Lohipihveihin sopii hyvin porkkana, peruna ja mantelit. Kyllä vain! Kasvis-lohipihvit valmistuvat helposti monitoimikoneessa ja paistuvat näppärästi uunissa. Lisukkeena maistuu perinteinen perunamuusi.

kesäkurpitsapasta ja pinaatti-cashewpesto

Keskiviikko

Kesäkurpitsapasta ja pinaatti-cashewpesto

30-60 min

Pastapäivä on paras päivä! Vältä hiilariähky ja korvaa osa pastasta ohueksi suikaloidulla kesäkurpitsalla. Kun kastikkeeksi surauttaa vielä peston pinaatista ja cashewpähkinöistä, on koossa terveellinen ja varsin maittava arkiruoka.

kirkas kanaminestrone

Torstai

Kirkas kanaminestrone

30-60 min

Tämä kanaminestronekeitto keitetään kirkasliemisenä, ja sattumina on porkkanaa, palsternakkaa ja lehtiselleriä sekä tietysti pastaa. Pekoni tekee sopasta vielä himpun verran parempaa.

aasialaiset lihapullat

Perjantai

Aasialaiset lihapullat

30-60 min

Makean tahmea pinta, jonka saat aikaan makealla chilikastikkeella, nostaa lihapullat ihan uudelle tasolle. Aasialaiset lihapullat säväytetään inkiväärillä, sitruunaruoholla ja valkosipulilla sekä kalakastikkeella kerrassaan vastustamattomiksi. Tarjoa pyörykät sellaisenaan riisin kera tai rentona sormisyötävänä rapeaan salaatinlehteen kääräistynä.

Rapea siika parsakaalipyttis gribichekastike

Lauantai

Rapea siika, parsakaalipyttis ja gribichekastie

Alle 30 min

Lauantaina syödään rapeaksi paahdettua siikaa ja keväistä pyttipannua. Kokeile parsakaalin sijaan myös parsaa! Pirtsakka, Ranskasta peräisin oleva kylmä gribichekastike on oiva kalaruokien kastike, joka sopii täydellisesti myös kasvisten seuraan.

maalaiskananpoikapata

Sunnuntai

Maalaiskananpoikapata

30-60 min

Maalaiskananpoikapadassa on palsternakkaa, oliiveja ja saksanpähkinöitä sekä valkoviinillä viimeistelty liemi. Myös kauppojen hyllyille ilmestynyt varhaiskaali sopii joukkoon mainiosti.

suklainen pannukeksi

Cookie skillet, suklainen pannukeksi

30-60 min

Mikä voisi olla parempi herkku kuin keksi? No tietysti Daim- ja sukaahippusin höystetty amerikkalainen jättikeksi, joka valmistetaan hauskasti pannulla ja nautitaan lämpimänä vaniljajäätelön kera. Ai että!

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista: Rapea siika, parsakaalipyttis ja gribichekastike sekä muut viikon suosikit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X