Viikon ruokalista: Täytetyt uunibataatit ja muut viikon suosikit

Tällä viikolla tehdään vanhoja klassikkoja uudella, modernilla twistillä. Uuniperunat vaihdetaan bataatteihin ja täytetään mausteisella papuseoksella. Kalakukon moderni muunnos kootaan rennosti ruisleipien päälle ja perinteisen lihapadan joukkoon sujautetaan toffeemaisia mulberimarjoja.

Maanantai

Meksikolainen nyhtökaurasalaatti

Alle 30 min

Meksikolainen_nyhtökaurasalaatti

Maanantai tuntuu melkein perjantailta, kun ruokana on meksikolaista nyhtökaurasalaattia. Rapean salaattipedin päälle kootaan muun muassa taco-maustettua nyhtökauraa, nachoja, avokadoa sekä maissia ja oliiveja.


Tiistai

Lämminsavulohi-perunapihvit

30-60 min

Lämminsavulohi-perunapihvit

Edullista, helppoa ja herkullista! Tällaiset ohjeet ovat arjessa kullan arvoisia. Ota haltuun maailman parhaiden lämminsavulohi-perunapihvien ohje!


Keskiviikko

Chili-kanapasta

Alle 30 min

chili_kanapasta

Päivän pasta sisältää yltäkylläisesti kaikkea hyvää: broileria, chiliä, paahdettua pekonia sekä juustoista kermakastiketta. Kermainen chili-kanapasta on vartissa valmista, joten tätä tehdään taatusti toistekin.


Torstai

Lapin mamman poro-leipäjuustokeitto

30-60 min

poro-leipäjuustokeitto

© Tiina Rantanen

Talvisoppa vailla vertaa! Poron käristyslihasta valmistuvassa lihakeitossa on sattumina myös leipäjuustoa. Sakean liemen salaisuus on savutuorejuustossa.


Perjantai

Stadilainen silakkakukko

30-60 min

Blonditiinan stadilainen silakkakukko

© Tiina Rantanen

Tässä ruoassa kohtaavat retroruokatrendi ja moderni ruoanlaitto. Stadilaiset silakkakukot valmistetaan kokoamalla ruisleivälle silakkafileitä ja paahdettua pekonia. Leivät kypsennetään uunissa ja ne maistuvat perjantaipurtavana sellaisenaan tai kevyen keiton lisukkeena.


Lauantai

Täytetyt uunibataatit

Yli 60 min

Täytetyt uunibataatit

Retroherkku uuniperunat päivitetään trendikkäiksi vaihtamalla potut paahdettuihin bataatteihin. Uunibataattien täytteenä on mausteista maissi-papuseosta, päällä mehevä juustokuorrute.


Sunnuntai

Juures-lihapata

Yli 60 min

juures-lihapata

Pitkään haudutetut pataruoat ovat talviruokien aatelisia. Juures-lihapata on vastustamaton sekoitus uutta ja perinteistä. Tuhti pataruoka valmistetaan karjalanpaistilihasta ja höystetään toffeemaisilla mulberimarjoilla.

Kahden aineksen suklaamousse

Alle 30 min

Maailman helpoin suklaamousse

© Tiina Rantanen

Joulukuun ensimmäinen sunnuntai – suklaasesonki on siis virallisesti alkanut. Tämän helppoakin helpomman suklaamoussen valmistukseen tarvitset vain kaksi raaka-ainetta: suklaata ja kermaa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon sulatettu suklaa. Lisämakua kahden aineksen suklaamousseen saat tilkasta konjakkia tai rommia, pikakahvijauheesta tai vaikkapa tuoreesta mintusta.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista: Täytetyt uunibataatit ja muut viikon suosikit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X