Viikon ruokalista vk 4: Kotiruokaklassikot ja eksoottiset ruokasuosikit
Tämän viikon ruokalista pitää sisällään perinteisiä suomalaisia klassikkoruokia ja uusia ruokasuosikkeja. Maistuisiko perinteinen karjalanpaisti, mehevä pekoni-cheddarrisotto tai thaimaalainen lohikeitto?
Maanantai
Porkkanapestopasta
Alle 30 min
Pikaruokaa maanantai-iltaan? Ota porkkanapeston ohje haltuun. Oranssi kastike syntyy keitetyistä porkkanoista ja cashewpähkinöistä. Jos kaipaat annokseen lisää proteiinia, vaihda perusspagetti linsseistä tai kikherneistä valmistettuun.
Tiistai
Avokado-mangosalsa
Alle 30 min
Tiistaina pääosaan pääsee salsa, joka tehdään avokadosta, mangosta ja tuoreesta korianterista. Tarjoa sitä eteläafrikkalaisittain maustetun cape malay -lohen lisänä. Grillaussesongin ulkopuolella kypsennät kalan näppärästi myös pannulla paistaen.
Keskiviikko
Sveitsiläinen lihamureke
30-60 min
Juustolla täytetty sveitisiläinen lihamureke on lohturuokaa parhaimmillaan. Käytä siihen voimakkaan makuista juustoa, kuten appenzelleriä, gruyerea tai emmentalia. Lisukkeiden kanssa riittää valinnanvaraa. Valitsisitko uunissa paahdetut lohkoperunat, mainiot Hasselbackan perunat vai perinteisen perunasoseen?
Torstai
Broileri-kvinoasalaatti
Alle 30 min
Kvinoa tuo ruokaisan lisän erilaisiin salaatteihin. Tämän broileri-kvinoasalaatin viimeistelee ananasvinegrette, joka sopii hyvin myös broilerin makupariksi. Voit hyödyntää salaattiin tähteelle jääneen kanan, valita nopeasti kypsyvät suikaleet tai poimia kaupan palvelutiskiltä valmiiksi grillatun koiven.
Perjantai
Pekoni-cheddarrisotto
Alle 30 min
Pekonia, cheddaria ja pikanttia rucolaa – sehän ei voi olla kuin hyvää! Muheva ja mehevä pekoni-cheddarrisotto on varsin kelpo perjantairuoka.
Lauantai
Thaimaalainen lohikeitto
Yli 60 min
No nyt on maukasta! Thaimaalaiseen lohikeittoon tarvitaan liuta eksoottisen kuuloisia mausteita, mutta maku palkitsee. Lisänä tarjottavat pankopaneroidut jättikatkarapuvartaat tekevät annoksesta täydellisen.
Sunnuntai
Klassikkoruoka: Karjalanpaisti
Yli 60 min
Huolella tehty karjalanpaisti on herkkusuille vaan ei hätähousuille. Lihapata hautuu uunissa useamman tunnin, mutta on sen arvoinen. Tarjoa perinneruoka keitettyjen perunoiden tai perunasoseen ja suolakurkkujen kanssa.
Valkosuklaa-piimäpannacotta
Alle 30 min
Piimästä valmistettu pannacotta ja lakkahillo jatkavat suomalaisten makujen linjaa. Valkosuklaa ja kaneli täydentävät mahtavan makuparin.
Keskustelu
Kommentoi juttua: Viikon ruokalista vk 4: Kotiruokaklassikot ja eksoottiset ruokasuosikit