Viikon ruokalista vk 4: Kotiruokaklassikot ja eksoottiset ruokasuosikit

Suomalaisia klassikkoja ja tulevia kotiruokasuosikkeja.

Tämän viikon ruokalista pitää sisällään perinteisiä suomalaisia klassikkoruokia ja uusia ruokasuosikkeja. Maistuisiko perinteinen karjalanpaisti, mehevä pekoni-cheddarrisotto tai thaimaalainen lohikeitto?

Maanantai

Porkkanapestopasta

Alle 30 min

porkkanapestopasta

Pikaruokaa maanantai-iltaan? Ota porkkanapeston ohje haltuun. Oranssi kastike syntyy keitetyistä porkkanoista ja cashewpähkinöistä. Jos kaipaat annokseen lisää proteiinia, vaihda perusspagetti linsseistä tai kikherneistä valmistettuun. 

Tiistai

Avokado-mangosalsa

Alle 30 min

cape malay -lohi ja mango-avokadosalsa

Tiistaina pääosaan pääsee salsa, joka tehdään avokadosta, mangosta ja tuoreesta korianterista. Tarjoa sitä eteläafrikkalaisittain maustetun cape malay -lohen lisänä. Grillaussesongin ulkopuolella kypsennät kalan näppärästi myös pannulla paistaen. 

Keskiviikko

Sveitsiläinen lihamureke

30-60 min

sveitsiläinen lihamureke

© Tiina Rantanen

Juustolla täytetty sveitisiläinen lihamureke on lohturuokaa parhaimmillaan. Käytä siihen voimakkaan makuista juustoa, kuten appenzelleriä, gruyerea tai emmentalia. Lisukkeiden kanssa riittää valinnanvaraa. Valitsisitko uunissa paahdetut lohkoperunat, mainiot Hasselbackan perunat vai perinteisen perunasoseen?

Torstai

Broileri-kvinoasalaatti

Alle 30 min

broileri-kvinoasalaatti ja seesamikeksi

Kvinoa tuo ruokaisan lisän erilaisiin salaatteihin. Tämän broileri-kvinoasalaatin viimeistelee ananasvinegrette, joka sopii hyvin myös broilerin makupariksi. Voit hyödyntää salaattiin tähteelle jääneen kanan, valita nopeasti kypsyvät suikaleet tai poimia kaupan palvelutiskiltä valmiiksi grillatun koiven. 

Perjantai

Pekoni-cheddarrisotto

Alle 30 min

Pekoni-cheddarrisotto

Pekonia, cheddaria ja pikanttia rucolaa – sehän ei voi olla kuin hyvää! Muheva ja mehevä pekoni-cheddarrisotto on varsin kelpo perjantairuoka. 

Lauantai

Thaimaalainen lohikeitto

Yli 60 min

Thaimaalainen lohikeitto

No nyt on maukasta! Thaimaalaiseen lohikeittoon tarvitaan liuta eksoottisen kuuloisia mausteita, mutta maku palkitsee. Lisänä tarjottavat pankopaneroidut jättikatkarapuvartaat tekevät annoksesta täydellisen. 

Sunnuntai

Klassikkoruoka: Karjalanpaisti

Yli 60 min

karjalanpaisti

© Tiina Rantanen

Huolella tehty karjalanpaisti on herkkusuille vaan ei hätähousuille. Lihapata hautuu uunissa useamman tunnin, mutta on sen arvoinen. Tarjoa perinneruoka keitettyjen perunoiden tai perunasoseen ja suolakurkkujen kanssa.

Valkosuklaa-piimäpannacotta

Alle 30 min

Valkosuklaa-piimäpannacotta

Piimästä valmistettu pannacotta ja lakkahillo jatkavat suomalaisten makujen linjaa. Valkosuklaa ja kaneli täydentävät mahtavan makuparin. 

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista vk 4: Kotiruokaklassikot ja eksoottiset ruokasuosikit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X