flank steak

Viikon ruokalista: Trendikäs Flank Steak ja muut viikon suosikit

Tällä viikolla kuumenee grilli kerran jos toisenkin. Kesäkeittiössä valmistuu muun muassa trendikäs naudan kuve eli flank steak, täytettyä grillinieriää sekä raakamakkarapyttipannua. Ja kyllä, myös munakkaan voi valmistaa ulkotulilla.

tomaatti-pastakeitto

Maanantai

Tomaatti-pastakeitto

Yli 60 min

Hitaasti hyvä tulee – ainakin kun tomaattikeitosta puhutaan. Herkullinen tomaatti-pastakeitto muhii nimittäin kattilassa makoisaksi lähes tunnin verran ja siihen saa uppoamaan reilun määrän myös muita kasviksia, mausteita ja jopa jääkaapin perälle unohtuneet juustonkannikat.

Raikas katkarapusalaatti

Tiistai

Raikas katkarapusalaatti

Alle 30 min

Raikas katkarapusalaatti on kauniiseen lasimaljaan koottuna kesäjuhlien katseenvangitsija, mutta myös makoisa lounas ihan vaikka vain suoraan lautasellekin koottuna. Katkaravut, avokadot, herneet ja korianteri ovat yhdessä kerrassaan vastustamattomia.

Raakamakkarapyttis

Keskiviikko

Raakamakkarapyttis

Alle 30 min

Raakamakkarapyttis on helppo ja maukas ruoka, joka valmistuu vaikka kesäkeittiössä muurikkapannulla paistaen. Maukkaat makkarat saavat kaverikseen uusia perunoita, sokeriherneen palkoja sekä uutta sipulia. Muistathan, että raakamakkarat ovat nimensä mukaan raakoja ja vaativat huolellisen kypsennyksen. Lue tästä lisää raakamakkaran grillauksesta.

Kesäkurpitsa-halloumimunakas

Torstai

Kesäkurpitsa-halloumimunakas

Alle 30 min

Viiden raaka-aineen kesäkurpitsa-halloumimunakkaan juju on munakasmassaan raastettu halloumijuusto ja päälle asetellut grillin raidoittamat kesäkurpitsaviipaleet. Munakkaan voi valmistaa perinteiseen tapaan liedellä tai ulkona valurautapannussa nuotion hiilloksen päällä kypsentäen.

kanahampurilainen

Perjantai

Kanahampurilainen

30-60 min

Kesän trendikkäimmässä hampurilaisessa maistuu Korea. Meheväksi paneroidun kanapihvin kaveriksi ujutetaan pikkelöityjä kurkkuja, gochujang-chilitahnalla maustettua majoneesia sekä kimhciä. Kotitekoiset hampparit vaativat tietysti myös arvoisensa sämpylät. Poimi tästä herkullisten briossisämpylöiden ohje.

täytetty grillinieriä

Lauantai

Täytetty grillinieriä

30-60 min

Lohen sukuinen nieriä on täydellinen kala grillattavaksi ja vuohenjuustolla täytettynä, raikkaalla salsa verde -yrttikastikkeella aateloituna kerrassaan vastustamaton. Katso tästä tarkemmat vinkit kalan grillaukseen.

flank steak

Sunnuntai

Flank steak 

Yli 60 min

Flank steak eli naudan kuve on tämän kesän hitti, eikä syyttä. Siinä ei ole lihalle tyypillistä sitkeyttä, vaan sopiva rasvaisuus ja runsaasti makua.

Liha kannattaa grillata kokonaisena ja leikata vasta sitten viipaleiksi. Se sopii tarjottavaksi sellaisenaan paahdetuista tomaateista, sipuleista sekä mausteista valmistetun tomaattikastikkeen ja grillattujen kasvisten kera. Kokeile lihaa viipaloituna myös fajitaksien ja tortillojen täytteenä.

pienet pavlovat

Pienet pavlovat

Yli 60 min

Ai että, mitä herkkuja! Ja vieläpä niin suloisia ettei tosikaan. Pienet pavlovat täytetään kookoksella ja lemon curdilla maustetulla kermavaahdolla sekä sesongin makeimmilla marjoilla

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista: Trendikäs Flank Steak ja muut viikon suosikit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X