broileri-raejuustotortillat
Mainos

Viikon ruokalista vko 10: Kaikkien aikojen kotiruokasuosikit

Tällä viikolla tarjolla on suomalaisten suosikkiruokia.

Perinteiset ruokalajit ovat suomalaisten vahvoja lemppareita. Lihapullat ja -pasta, uunilohi sekä pizzat, tortillat ja lämpimät leivät nousevat kärkisijoille vuodesta toiseen. Näitä herkkuja nautitaan myös tällä viikolla.

Maanantai

Ruokaisat juustoleivät

30-60 min

ruokaisat juustoleivät

Lämpimät leivät on ikisuosikki ja kadeksankymmentäluvun retroruoka, joka ihastuttaa edelleen. Nämä ruokaisat juustoleivät kootaan Välimeren herkuista: rapealle ciabattaleivälle levitetään punaista pestokastiketta, ilmakuivattua kinkkua sekä tomaattia ja juustoa. Vuohenjuuston sijaan voit käyttää lämpimiin juustoleipiin myös mozzarellaa. Raikkaan salaatin kera tarjottuna koossa on kokonainen ateria.

 


Tiistai

Kaupallinen yhteistyö Knorr

Kermainen kalakeitto

30-60 min 

kermainen kalakeitto

Valmista tiistaina helppo kermainen kalakeitto! Hyvä liemi on kalakeiton sielu. Herkullista kalanmakua tähän kalakeittoon tuo Knorr kalaliemikuutio. Kalaa ja muita sattumia voit vaihdella omien mieltymysten ja saadun saaliin mukaan!

 


Keskiviikko

Broileri-raejuustotortillat

Alle 30 min

broileri-raejuustotortilla

Tortillat ihastuttavat vuodesta toiseen. Eikä ihme, niin helppoja, herkullisia ja monipuolisia ne ovat. Tortilloiden väliin voi rullata niin viikon varrelta jääneet tähteet kuin kaupasta mielitekojen myötä mukaan tarttuneet raaka-aineet. Tai kokeile täytteeksi grillattua broileria sekä raejuustoa ja raikkaita kasviksia. Vehnätortillojen sijaan mahtavilta maistuvat myös aidot meksikolaiset maissitortillat, joita löydät kauppojen pakastealtaasta. 

 


Torstai

Anni Hautalan nopea uunilohi

30-60 min

anni hautalan nopeauunilohi

Moni listaa uunilohen suosikkikotiruoakseen, eikä ihme. Tässä uunilohessa yhdistyvät smetana, juusto ja katkaravut. Helppo ja herkullinen uunilohi valmistetaan radio- ja tv-juontaja Anni Hautalan ohjeella.

 


Perjantai

Kaupallisessa yhteistyössä Knorr 

Kaunottaren ja kulkurin lihapullapasta

30-60 min

lihapullapasta

Tässä ruoassa kohtaavat kaksi kotiruokasuosikkia: pasta ja lihapullat. Leffafanien rakastama romanttinen ja klassinen lihapullapasta saa uutta twistiä fetajuustosta. Lihapullataikina maustetaan erityisen maukkaaksi ja meheväksi ”Fond du chef” -Rich Beef-annosfondilla ja timjamilla.

 


Lauantai

Paistettua turskan seläkettä

Alle 30 min

paistettua turskan seläkettä

Myös paistettu kala keikkuu suomalaisten suosikkiruokien kärkikymmenikössä vuodesta toiseen. Poimi kalatiskiltä vaihteeksi turskan seläkettä ja valmista siitä herkkuruoka viikonlopun kunniaksi. Voissa paistettujen turskan seläkkeiden kera tarjotaan perunapyreetä ja beurre blanc -kastiketta.

 


Sunnuntai

Perunapizza

Yli 60 min 

perunapizza

Maukas pizzapohja valmistuu tällä kertaa ohueksi viipaloiduista perunoista. Herkullinen perunapizza saa täytteekseen kylmäsavuporoa, mozzarellaa ja oliiveja. Kaikessa nerokkuudessaan perunapizza on uskomattoman maukasta. Kokeile, jos et usko!

Omenatosca

Yli 60 min

omenatosca

Kaurahiutaleet ja omena ovat klassinen yhdistelmä ja niistä valmistettu kaura-omenapaistos suomalaisten suosikkijälkiruokia vuodesta toiseen. Pähkinäinen kinuskikastike ja vaniljajäätelö vievät makunautinnon uudelle tasolle. 

Avainsanat

Keskustelu

Näen sieluni silmin, kuinka vähäiset setelit lentävät lompakostani, kun luin teidän ”arkiruokaohjeitanne”. Ylipäätänsä teille ei näköjään ole valjennut se viiltävä totuus, että suurin osa kotitalouksista on yhden ihmisen talouksia ja suuri osa näistäkään ei voi käyttää montakaan euroa ruokailuun per päivä, koska Suomi on hyvin kallis maa asua ja elää.

Jopas oli taas älytön lista; mistä lähtien broileri-raejuustotortillat, pesto-ciabattaleivät tai perunapizza ovat kuuluneet suomalaisten kaikkien aikojen kotiruokasuosikkeihin?

Voisi hiukan miettiä otsikointia, kun juttu esittelee lähinnä jotain toimittajan omia versioita italialaisista ruuista. Odotin otsikon perusteella jotain kunnon suomalaisia perinneruokia. Niitä kun ei enää osata tehdä, kun lehdetkin ovat täynnä näitä ”kansainvälisiä” höttöjä.

Sinänsä mielenkiintoista, kun vegaanit ja muut ympäristöaktivistit vetävät täydellä innolla soijaa, tofua, chiansiemeniä ym toiselta puolelta maapalloa raijattua ”trendikästä” paskaa. Kun ekologista on ostaa vain lähiruokaa, tai kasvattaa itse.

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista vko 10: Kaikkien aikojen kotiruokasuosikit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X