Viikon ruokalista vko 11: 7 kotiruokaa, joissa maistuu kevät
Kevätfiiliksen lautaselle tuovat muun muassa raikkaat riisipaperirullat Vappu Pimiän tapaan, minttukastikkeella kruunattu kvinoasalaatti sekä sitruunalla raikastettu uunibroileri.
Maanantai
Itse tehty pinaattikeitto
Alle 30 min
Vihervoimaa lautaselle tuo itse tehty pinaattikeitto. Klassikkokeitto syntyy vähistä aineksista ja hyvässä lykyssä jopa kokonaan ilman kaupassakäyntiä. Raaka-aineet ovat niin simppelit, että niitä kannattaa pitää aina varastossa. Pinaattikeiton joukkoon ripautetaan muskottipähkinää ja päälle lisätään keitetty kananmuna.
Tiistai
Kaupallinen yhteistyö: Knorr
Kvinoasalaatti ja minttukastike
30-45 min
Knorr kasvisliemessä keitetystä kvinoasta valmistetaan couscousin tyyppinen kvinoasalaatti, joka on maukas herkku arkiruokapöytään. Sekoita keitetyn kvinoan joukkoon paprikaa ja korianteria sekä sitruunan puristettu mehu. Pavut, broilerisuikaleet tai fetajuusto tekevät salaatista ruokaisan, mutta herkku sopii sellaisenaan myös kevyeksi ateriaksi tai liharuokien lisukkeeksi. Raikas minttukastike kruunaa kokonaisuuden.
Keskiviikko
Jauheliha-kasviskastike
30-60 min
Tässä jauhelihakastike reilulla määrällä kasviksia. Ruskista jauheliha pannulla ja lisää joukkoon raastettua porkkanaa, kesäkurpitsaa ja palsternakkaa. Anna kastikkeen muhia tovi ja tarjoa sitten pinaatilla terästetyn perunamuusin kera.
Torstai
Lehtikaalipesto-pastasalaatti
30-60 min
Lehtikaalipesto antaa mehevän maun ja veikeän vihreän värin pastasalaatille. Lisää joukkoon omia suosikkikasviksia tai kokeile mozzarellapallojen kanssa.
Perjantai
Vappu Pimiän vietnamilaiset riisipaperirullat
30-60 min
Silloin kun haluat kevyttä ja maukasta syötävää, on vietnamilaiset riisipaperirulat Vappu Pimiän tapaan ratkaisusi. Rullaa riisipaperikääreeseen runsaasti erilaisia kasviksia – näin saat helposti hyvää ja hauskaa syötävää perjantai-illan ratoksi. Kun asetat täytteet pöytään erikseen, jokainen voi koota juuri mieleisensä rullat.
Kokeile dipiksi myös maukasta maapähkinäkastiketta.
Lauantai
Kaupallinen yhteistyö: Knorr
Sitruunakana rosmariinilla
40-70 min
Sitruunakana on täydellinen lauantairuoka. Se valmistuu vähällä vaivalla ja lähes itsekseen uunissa. Sitruuna antaa sopivasti kirpeää raikkautta ja rosmariini vahvaa yrttisyyttä. Knorr Fond “Du Chef” Kana-annosfondilla teet hetkessä maukkaan liemen.
Sunnuntai
Täytetty siika Välimeren tyyliin
30-60 min
Täytetty siika on näyttävää ja mehukasta tarjottavaa, sillä kokonaisena paistettu kala ei pääse kuivahtamaan. Pinaatti, pinjansiemenet, aurinkokuivatut tomaatit ja oliivit vievät makumatkalle Välimeren aurinkoon.
Unelmakevyt marjavaahto
Yli 60 min
Tähän aikaan vuodesta on hyvä tyhjentää pakastinta, sillä mitä aikaisemmin aloitat pakastimen tyhjennysviikot, sitä varmemmin pakastin on kesällä tyhjä ja valmis haukkaamaan sisäänsä uuden sadon.
Unelmakevyeen marjavaahtoon saat upotettua pussillisen punaisia pakastemarjoja: punaherukoita, puolukoita tai vaikkapa karpaloita. Kolmen raaka-aineen herkkujälkkäri hyytyy jääkaapissa ihanan lohkeavaksi.
Keskustelu
Kommentoi juttua: Viikon ruokalista vko 11: 7 kotiruokaa, joissa maistuu kevät