lohi-piccata
Mainos

Viikon ruokalista vko 9: Arkiruokaa ripauksella luksusta

Tämän viikon ruokalista tarjoaa arkeen ripauksen luksusta.

Maistuisiko sesongin trendiherkku veriappelsiinirisotto, lihamurekkeen herkkuversio juustosydämellä tai kermainen lohi piccata?

Maanantai

Vartissa valmis härkisborssi

Alle 30 min

vartissa valmis härkisborssi

Maanantain täydellinen ruoka on sellainen, joka valmistuu vaivatta vartissa ja maistuu silti uskomattoman hyvältä. Nämä kriteerit täyttää härkisborssi, jossa oiotaan mutkat suoriksi ja hyödynnetään valmiiksi suikaloituja juureksia. Härkis on kypsä kasviproteiinivalmiste, jonka voi lisätä keiton joukkoon lopuksi tai smetananokareen kera vasta valmiin annoksen päälle. 

 


Tiistai

Kaupallinen yhteistyö: Knorr

Chili sin carne

Yli 60 min 

chili sin carne

Huh, miten hyvää! Tulinen ja maukas chili sin carne valmistetaan alusta saakka liottamalla pavut ja keittämällä ne maukkaassa ”Fond du chef” -kasvisliemessä. Tämä ruoka vaatii siis hieman vaivaa ja ennakointia, mutta joskus oikotiet eivät vain kannata. Valmiin padan päälle sulatetaan cheddaria ja chili dippaillaan isosta padasta nachojen kanssa. 

 


Keskiviikko

Lohi piccata

30-60 min

lohi-piccata

Lohi piccata vie kielen mennessään. Italialainen klassikkoruoka kanaa piccata toimii myös lohen kanssa. Kapriksista ja sitruunasta tulee kermaiseen kalaruokaan ihanan pikantti maku. 

 


Torstai

Chili-kanapasta

Alle 30 min

chili-kanapasta

Chili-kanapasta pitää sisällään kaikkea, mitä täydelliseltä pastalta voi vaatia. Siinä on kermainen kastike, paahdettua pekonia ja reilusti parmesaanijuustoa. Mahtavan maun lisäksi tässä ruoassa ilahduttaa se, ettei valmistukseen kulu puolta tuntia pidempään. 

 


Perjantai

Kaupallinen yhteistyö: Knorr

Veriappelsiinirisotto

30-60 min 

veriappelsiinirisotto

Veriappelsiinirisotto on kauden trendiherkku. Se valmistuu helposti White Trash Disease -blogia pitävän ja ruokakirjailija Natalia Salmelan ohjeella reilussa vartissa.

Täydellisen risoton valmistat, kun käytät siihen Knorr Liemikuutioita ja muistat muutaman niksin: panosta laadukkaisiin raaka-aineisiin, kuten maukkaaseen liemeen ja oikeanlaiseen riisiin. Muista myös oikeanlainen valmistustapa: kypsennä risotto miedolla lämmöllä lisäten lientä joukkoon vähitellen sekoittaen. Täydellisen risoton koostumus on aavistuksen puuromainen, kermaisen täyteläinen ja melko löysä.

 


Lauantai

Rapu-kuha-perunasoselaatikko

Yli 60 min

rapu-kuha-perunasoselaatikko

Rapu-kuha-perunasoselaatikko on täydellinen viikonloppulounas: kuuman perunamuusin alta paljastuu kermainen kalakastike, jota höystävät katkaravut.

 


Sunnuntai

Luksuslihamureke juustosydämellä

Yli 60 min 

luksuslihamureke juustosydämellä

Kuten nimikin kertoo, nyt ollaan herkullisten asioiden äärellä. Luksusmurekkeessa maistuvat Välimeren maut: tomaatti, yrtit ja parmesaanijuusto. Tarjoa mureke juuresmuusin kera.

Kahden aineksen suklaamousse

Alle 30 min

Maailman helpoin suklaamousse

© Tiina Rantanen

Suklaa on takuuvarma hemmotteluherkku. Maailman helpoin suklaamousse syntyy uskomattoman helposti ja vain kahdesta aineksesta: tummasta suklaasta sekä kermavaahdosta. Toki voit vähän hifistellä lisää ja maustaa vaahtoa vaikkapa konjakilla tai rommilla, pikakahvilla tai tuoreella mintulla.  

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista vko 9: Arkiruokaa ripauksella luksusta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X