Viileä juoma virkistää

Kesäkuumalla kaipaa viileää juotavaa. Omatekoiset jääteet ja muut raikkaat juomat tuovat vaihtelua hellepäivän janojuomiin.

Jo tavalliseen veteen saa mukavaa vaihtelua, kun valmistaa kannuun raikkaan makuveden. Veden maunantajaksi sopivat esimerkiksi hapokkaat vihreät omenaviipaleet, kurkkuviipaleet, appelsiini-, sitruuna- tai limettiviipaleet, tuoreet mintun, rosmariinin tai timjamin oksat sekä jäiset karpalot ja vadelmat.

Kirpakka limettijäätee on hellepäivän virkistävä janojuoma. Se sekoitetaan limetistä, vihreästä teestä ja mintusta, jotka virkistävät, poistavat väsymystä ja parantavat mielialaa. Keho kiittää myös vihreän teen sisältämistä flavonoideista ja vitamiineista.

Raikas sitruunaruoho-inkiväärijuoma syntyy helposti kotitekoisesta makusiirapista ja kylmästä kivennäisvedestä. Eksoottisen makuinen siirappi keitetään sitruunaruohosta ja inkivääristä, joilla on elimistöä puhdistava vaikutus.

Appelsiinilla ja kanelilla maustetun, rentouttavan rooibosjuoman voi nauttia lämpimänä tai kylmänä. Pehmeän makuinen rooibos ei sisällä kofeiinia, mutta sen sijaan runsaasti terveyttä edistäviä antioksidantteja ja mineraaleja. Rooibos auttaa rentoutumaan ja antaa helpotusta ärtyneisyyteen ja päänsärkyyn.

Lue myös:
Raparperijuoma virkistää
Smoothie ja muut voimajuomat
Ruoka.fi: Limenade eli sitruunalimonadi

Kuva: Norman Ojanen

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viileä juoma virkistää

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X