Ruoka

Viinimarja – raikkaat herukat piristävät jälkkärit ja leipomukset herkutteluhetkiin

Vastapoimittu viinimarja houkuttelee kokeilemaan makeita marjaleivonnaisia, raikkaita juomia ja jälkkäreitä. Kokosimme suosikkireseptit.

Vastapoimittu viinimarja eli puna- ja mustaherukat houkuttelevat kokeilemaan makeita marjaruokia. Raikkaat herukat piristävät jälkiruokia ja leivonnaisia. Kokosimme Kotilieden ihanimmat reseptit!

Viinimarja raikastaa jälkiruoat

Herukkainen pullavanukas on maistuva jälkiruoka, jossa marjojen maku pirskahtelee mukavasti esiin.

Kirpakkaa herukkaherkkua koristavat niin mustat, punaiset kuin valkoisetkin viinimarjat. Uuden makuelämyksen avaa herukoiden, halvan ja mascarpone-juuston yhdistelmä.

Punaherukoista voi keitellä välipalaksi vanilja-punaherukka-vispipuuron, joka sopii tarjottavaksi maidon ja tuoreiden marjojen kera.

Mustaherukkajäädyke ja punaherukkajäädyke ovat juhlavia jälkiruokia.

Raikas viinimarjamehu ja iki-ihanat hyytelöt

Mustaherukkamehusta voit keittää kokoon herukkasiirappia, joka sopii jälkiruokakastikkeeksi jäätelön kanssa.

Lue myös Anna.fi : Viinimarjat kuudella tavalla

Viinimarja sopii kaikkiin leivonnaisiin

Herukat sopivat leivonnaisten täytteeksi ja koristeluun. Mustaherukkamazariinin ohjeella leivot herukoista maukasta levypiirakkaa.

Makeat mustaherukka-suklaaleivokset valmistetaan kääretortun tapaan, täytetään mustaherukkamoussella ja koristellaan kermavaahdolla.

Pappilan marjapiirakan täyte on herkullinen herukoiden ja valkosuklaa yhdistelmä, jolle jogurtti antaa hivenen happamuutta.

Punaherukka-valkosuklaakakun voi valmistaa kätevästi leipävuokaan. Kakku koristellaan vastapoimituilla marjatertuilla. Vuoassa voit valmistaa myös herukkaleipää.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Viinimarja – raikkaat herukat piristävät jälkkärit ja leipomukset herkutteluhetkiin

mancina

Hei

Hyvä kun puhuite viinimarjoista.Se on niin herkullinen marjan nimi.
Kuka kumma on keksinyt nimen herukka,joka ei maistu miltään.

Voi kun Kotiliesi tekisi jutun,jossa se kehottaisi kaikkia lukijoita käyttämään
viinimarja-nimeä.
Sehän tuo jo maun kielelle ja maiskautuksen suuhun.

syklaami

Tottakai nimen pitää olla viinimarja, se sanoo niin paljon,
herukka ei mitään.
Viinimarja, se sanoo kaiken. Se tuo mieleen kesän, auringon,
lapsuuden, mammalan puutarhan.
Nyt aikuisena myös viinin, mikä joskus on hyvää ruuan kanssa.
Viinimarja on jotain vahvaa, elämää.

mancin

Hyvä Syklaami,hyvä!

Eiköhän pyydetä Kotiliettä heittämään moinen herukka-nimi romukoppaan tai ainakin järjestämään kampanja VIINIMARJA-nimen puolesta.

mancin

Hyvä Syklaami,hyvä!

Eiköhän pyydetä Kotiliettä heittämään moinen herukka-nimi romukoppaan tai ainakin järjestämään kampanja VIINIMARJA-nimen puolesta.

Pyykkäri

Oma mummini kutsui marjoja usein viinamarjoiksi. Miksi – en tiedä; viinaa hän ei käyttänyt, niin kuin ei alkoholia muutenkaan. Kotoisin hän oli Savosta.

Marjojen nimistä voisi muutenkin keskustella – suomuurain-lakka, vaapukka-vadelma-vattu jne. Eri puolilla suomea on marjoilla eri nimiä. Se on hauskaa ja hienoa olisi, jos Suomessakin voisivat murresanat elää ja piristää kielenkäyttöä.

Mitä tulee tuohon punaiseen marjaan josta tässä jutussa on kyse, niin nyt ne on jo pois pensaista kerätty – ja ne jotka pensaisiin jäivät, ovat menneet rastaiden ja muiden lintujen nokkiin. Hyvä niin – kyllä marjoista linnuillekin riittää. Verkkoja ei pensaisiin pitäisi laittaa – linnut jäävät niihin kiinni, samoin siilit ja muut eläimet. Julmaa.

Itse keräsin loput punaiset talteen viikonloppuna.

Punaisista viinimarjoista tehty mehumaija-mehu on ihan hyvää ainakin lapsiperheen juomaksi. Jos sekaan saa hiukan mustia herukoita tai metsävadelmia makua antamaan, niin aina parempi.

Itse olen kuntokuurilla (=yritän laihtua) ja laitan punaisia viinimarjoja dieettipirtelöön maidon ja muiden marjoen/hedelmien kanssa aamupalaksi.

Mikähän lienee näiden marjojen vitamiinitilanne? Mustat ovat super-ravintoa c-vitamiinin takia, olen ymmärtänyt. Mutta kuinka nämä punaiset?

Sinun täytyy kommentoidaksesi.