Vuoden 2018 viinit on valittu
Ruoka

Vuoden punaviini 2018 on chileläinen pinot noir: ”Viini on maultaan tiivis ja intensiivinen”

Viini-lehti valitsi Vuoden valkoviinin ja Vuoden punaviinin jo viidennentoista kerran. Viini-lehden Vuoden punaviini 2018 on chileläinen pinot noir ja Vuoden valkoviini 2018 itävaltalainen grüner veltliner.

Viini-lehti valitsi tänä vuonna toista kertaa myös vuoden viininystävän ja vuoden viiniravintolan. Vuoden 2018 viininystävä on näyttelijä Krista Kosonen. Vuoden 2018 viiniravintolaksi valittiin helsinkiläinen Muru.

Lue myös:  Yön viinitapaus Beaujolais Nouveau – millainen on 2018 sato?

Vuoden 2018 punaviini

Vuoden punaviini: Leyda Las Brisas Pinot Noir 2016, Viña Leyda, San Antonio, Chile, Alko 475537, 15,99 €

”Viinin kypsän marjaisessa, lähes hillomaisen tiiviissä tuoksussa on kirsikoita, mansikoita ja vadelmia. Keskitäyteläinen maku seuraa aromeiltaan tuoksua. Viini on maultaan tiivis ja intensiivinen. Siinä on notkea ja suunmyötäinen suutuntuma. Kokonaisuus on nuorekas, mutta silti monivivahteinen ja lempeiden hedelmähappojen ansiosta myös eloisa. Jälkivaikutelma on pitkä ja tyylikäs.

Ruokasuositus: Riistalinnut sekä pitkään haudutetut pataruoat. Maistele viiniä esimerkiksi keittiömestari Ari Ruohon riistaruokien kanssa.

Vuoden 2018 viinit
Vuoden punaviini: Leyda Las Brisas Pinot Noir 2016 ja valkoviini: Steininger Reserve Loisiumweingarten Grüner Veltliner 2016

Vuoden 2018 valkoviini

Vuoden valkoviini: Steininger Reserve Loisiumweingarten Grüner Veltliner 2016 Steininger, DAC Kamptal Reserve, Itävalta, Alko 552587, 18,40 €

”Viinissä on erittäin hedelmäinen tuoksu, jossa on omenaa, persikkaa ja melonia sekä pippurisuutta ja mineraalisuutta. Täyteläinen ja kuiva, mutta lähes eksoottisen hedelmäinen, maku toistaa tuoksun vivahteet. Mausta voi erottaa lisäksi sitruksien ja yrttien sävyjä. Eloisa hapokkuus tuo viiniin ryhtiä ja kantaa kokonaisuutta hieman suuta supistavaan, veden kielelle nostattavaan, persikan kiveä aromeiltaan muistuttavaan jälkivaikutelmaan saakka.”

Ruokasuositus: Täyteläiset, punalihaiset kala- ja runsaat äyriäisruoat. Kokeile esimerkiksi Kotilieden äyriäisherkkujen kanssa.

Näin voittajaviinit valittiin – viinejä maisteltiin pitkin vuotta

Viini-lehden Juha Berglund ja Antti Rinta-Huumo maistelevat ja arvioivat viinejä pitkin vuotta Viinistä viiniin -kirjaa ja Viini-lehden uutuusarvioita varten. Kaikki viinit maistetaan sokkona.

Parhaat kolme valko- ja punaviiniä päätyvät vuoden viini -ehdokkaiksi. Harmonisen kokonaisuuden ja luonteikkuuden lisäksi viinin tulee olla Alkon vakiovalikoimassa ja korkeintaan 32 euron hintainen. Useiden uudelleenmaistamiskertojen jälkeen Juha ja Antti valitsevat finalistien joukosta voittajat.

Lähde: Viini-lehden tiedote

Kommentoi

Kommentoi juttua: Vuoden punaviini 2018 on chileläinen pinot noir: ”Viini on maultaan tiivis ja intensiivinen”

Sinun täytyy kommentoidaksesi.