Ruoka

Viinilehti: Vuoden samppanja ja kuohuviini 2021 valittiin sokkotestillä – voittajat sopivat erityisen hyvin kala- ja äyriäisruokien kanssa

Vuoden samppanja ja kuohuviini -valinnat ovat viininystävän kevään odotetuin uutinen. Viinilehti valitsi sokkotestillä molemmista kategorioista TOP 3 -parhaat.

Vuoden samppanja ja kuohuviini 2021 valinnat olivat Viinilehden tiedotteen mukaan tänä vuonna erityisen helppoja. Tuomaristolla ei ollut epäilystäkään voittajakolmikoista.

”Tänä vuonna sekä Vuoden samppanjan että Vuoden kuohuviinin valinnat sujuivat yllättävän helposti ja yksimielisesti. Jaamme nyt ensi kertaa myös hopean ja pronssin, eikä niidenkään valintoja pitkään jouduttu miettimään”, Viinilehdestä kerrotaan.

Lue myös: Juomatrendit 2021 ennustavat klassikoiden paluuta

Vuoden samppanja 2021 sopii kalojen ja äyriäisten kanssa

Vuoden samppanja 2021 on Piper-Heidsieck Vintage Champagne Brut 2012 (60,50 €) AC Champagne, Ranska.

Vuoden samppanja 2021 on Piper-Heidsieck Vintage Champagne Brut 2012.
Vuoden samppanja 2021 on Piper-Heidsieck Vintage Champagne Brut 2012. Kuva: Alko.fi

Tuomaristo kuvailee sitä hienostuneeksi, hieman kehittyneeksi, paahteisen hedelmäiseksi, monivivahteiseksi ja herkulliseksi vuosikertasamppanjaksi.

Ruokasuosituksena voittajasamppanjalle ovat erilaiset kala- ja äyriäisruoat hapokkaiden kastikkeiden kera.

”Voittajasamppanjassa on kehittyneisyydestään huolimatta upean kypsää hedelmäisyyttä, kermaisuudella ja viehättävällä paahteisuudella höystettynä. Elegantin viinin harmonisuus hurmasi meidät”, tuomaristo kommentoi voittajaa.

Vuoden samppanjaksi ja hopeamitalin saajaksi valikoituivat viime vuoden voittajan tapaan vuosikertasamppanjat. Sekä viime vuoden voittaja, että tämän vuoden ykkönen ja kakkonen, ovat samaa erinomaista vuosikertaa 2012. Pronssi jaettiin hieman hintavalle, mutta erittäin harmoniselle ja tyylikkäälle roseesamppanjalle.

TOP 3 Samppanjat 2021

  1. Kultaa: Piper-Heidsieck Vintage Champagne Brut 2012, 60,50 €, 929257
  2. Hopeaa: Moët & Chandon Grand Vintage Champagne Brut 2012, 74,91 €, 902667
  3. Pronssia: Drappier Grande Sendrée Rosé Champagne Brut 2010, 94,49 €, 927387

Vuoden kuohuviini 2021 on neljän lajikkeen luomutuote

Vuoden kuohuviini 2021 on Bernard-Massard Cuvèe Organic Brut (15,48 €) Bernard-Massard, Luxemburg, jota tuomaristo kuvailee kypsän hedelmäiseksi, hennon kermaiseksi, makean mausteiseksi ja miellyttävän paahteiseksi.

Vuoden kuohuviini 2021 on luxemburgilainen 
Vuoden kuohuviini 2021 on luxemburgilainen  Kuva: Alko.fi 

Tämä sopii erityisen hyvin jopa hieman maustettujen kala- ja äyriäisruokien kanssa.

”Oli iloinen yllätys huomata, että vuoden kuohuviiniksi valikoitui pitkään Suomen markkinoita ilahduttaneen luxemburgilaisen Bernard-Massardin viinitalon neljän lajikkeen luomukuohuva. Viinin hedelmäisiä vivahteita täydentää hienostunut kermaisuus, makea mausteisuus ja paahteisuus. Hopea meni tyylikkäästi kehittyneelle vuosikerta-rieslingille ja pronssi parhaalle roseekuohuvalle”, Viinilehden päätoimittaja Riikka Huotari sanoo.

TOP 3 Kuohuviinit 2021

Vuoden samppanja ja kuohuviini 2021 -valinnoissa näkyvät juomatrendit

Valinnoista on havaittavissa kuluvan vuoden juomatrendejä. Alkon juomatrendikatsauksessa helmikuussa 2021 kerrottiin, että ihmiset uskaltavat nyt kokeilla myös klassikkoviinien rinnalla kalliimpia viinejä. Lisäksi samppanjan myynti on kasvussa, toisin kuin maailmalla.

”Samppanjaa myytiin Suomessa syyskuussa 2020 yli 32 prosenttia edellisvuotta enemmän, kun muualla maailmassa kysyntä on laskenut”, Alkon juomatrendikatsauksessa kerrottiin.

Keväällä ja kesällä 2021 jatkuu myös jo vuonna 2020 tulta alleen ottanut pinkkien juomien trendi.  Roseeta ei enää pidetä pelkästään piknikjuomana, vaan gastronomisena herkkuna, jota juodaan ympäri vuoden.

Lähde: Viinilehden tiedote

Kommentoi

Kommentoi juttua: Viinilehti: Vuoden samppanja ja kuohuviini 2021 valittiin sokkotestillä – voittajat sopivat erityisen hyvin kala- ja äyriäisruokien kanssa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.