Vuohenjuusto antaa makua

Voimakkaan makuinen vuohenjuusto tuo täyteläistä makua niin kasvissosekeittoihin, pastaruokiin kuin risottoon ja pitsaankin.

Nopeasti uunissa kuumennettu vuohenjuustobruschetta on helppo alkuruoka. Alkupalaksi sopii myös paahtoleipäviipaleiden päällä tarjoiltu lämmin vuohenjuustosalaatti.

Vuohenjuusto-hernesalaatti sekä marjaisa juustosalaatti ovat raikkaan kesäisiä lisukkeita vaikka grilliruoille. Vuohenjuustoperunat puolestaan maistuvat kylmien kalaruokien kera.

Parsa-vuohenjuustorisotto käy kasvisateriasta sellaisenaan, mutta se on myös mainio lisuke vaikka paistetulle kalalle.

Vuohenjuusto tuo makua ja täyteläisyyttä kasvissosekeittoihin, kuten aurinkoiseen porkkana-keltajuuri-vuohenjuustokeittoon. Annan tomaatti-vuohenjuustokeiton juju on paahdetuissa tomaateissa. Ruokaisuutta keittoon saa lisäämällä mukaan punaisia linssejä.

Herkullinen kasvis-vuohenjuustospagetti valmistuu nopeasti vaikka lounaaksi. Täyteläinen kasvis-vuohenjuustolasagne sopii viikonlopun ruokapöytään.

Vuohenjuusto viihtyy mainiosti punajuuren seurassa, ja yhdessä tämä kaksikko käy vaikka kasvispitsan päälle. Punajuuri-vuohenjuustopitsa maistuu vaikka illanistujaisten suolapalana.

Vuohenjuustolla ja salsa verde -kastikkeella täytetty grillinieriä sopii vaikka grillikekkereiden kala-ateriaksi. Mehevän grillikalan voi valmistaa myös kirjolohesta.

Lue lisää juustoista ruoanlaitossa:
Juusto juhlistaa arkiruoan
Punajuuri tykkää juustosta
Fondue-ilta ystävien kesken
Ruoka.fi: Brie juhlistaa aterian

Kuvat: Kristiina Kurronen

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Vuohenjuusto antaa makua

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X