Ruoka

Yakitori-kanaa, raaka-makkaraa ja cocktailmehujäitä - trendiohjeet kesäjuhliin

Valmistele helpot herkut ja vietä kesäinen päivä ystäviesi kanssa grillaillen ja nauttien auringon lämmöstä.

Makean viilennyksen aikuisille tarjoavat mansikkamargarita-mehujäät, jotka ovat taatusti jokaisten kesäjuhlien hitti. Trendikästä ideaa muuntaa cocktail mehujääksi voi soveltaa omien mieltymystensä mukaan.

mansikkamargarita-mehujäät

Oluen ystävä sekoittaa lagerista kylmän shandyn. Itse valmistettu inkivääriolut on loistava pari perinteiselle lagerille ja näiden sekoituksesta syntyykin raikas kesäjuoma.

Nälkää hätyytellään grillatuilla avokado-mozzarellakääröillä, jotka syntyvät näppärästi valmiista tortillaletuista. Levitä päälle tuorejuustoa, avokadoa, tomaattia sekä mozzarellaa ja viimeistele tuoreella korianterilla.

Grillatut avokado-mozzarellakääröt

Yakitori-kanavartaat avokado-wasabidipillä tuovat kesäpäivään tuulahduksen Japanista. Kana kannattaa laittaa marinoitumaan jo edellisenä päivänä, jolloin sinun tarvitsee vain grillata se kypsäksi. Herkullinen dippi kruunaa vartaat.

Ruokaisa perunasalaatti syntyy uusista perunoista, parsasta ja retiiseistä. Sitruunaöljykastikkeella hunnutettu salaatti sopii monenlaisen grillattavan seuraan.

Yakitori-kanavartaat ja avokado-wasabidippi

Kun nälkä yltyy iltaa kohden oikein kovaksi, kaivetaan pannu esiin ja valmistetaan tukevaa raakamakkarapyttistä. Valitse pyttikseen mieleisiäsi raakamakkaroita ja grillaa ne valmiiksi. Pannulla paistuvat valmiiksi keitetyt uudet perunat ja sipulit sekä herneenpalot. Lisää vain makkarat perunoiden päälle ja pyttis on valmis.

Raakamakkarapyttis

Maukkaat lisukkeet kuuluvat kesäiseen ateriaan. Yksinkertaiset raasteet kauden kasviksista sopivat hyvin grillattujen herkkujen seuraan. Thai-porkkanasalaatti saa makua limetistä, kalakastikkeesta ja chilistä. Perinteinen kaalisalaatti, coleslaw, saa seurakseen makeaa persikkaa.

Kesän ihanin leipä syntyy tuunaamalla maalaisleivästä vuohenjuusto-nyhtöleipä. Leipä leikataan ruudukoiksi ja vaot täytetään voista, valkosipulista, yrteistä sekä gruyère-juustosta sekoitetulla tahnalla. Leipää lämmitetään grillissä, kunnes juusto sulaa.

Vuohenjuusto-nyhtöleipä

Aterian voi päättää raikkaisiin grillattuihin vesimelonivartaisiin, jotka tarjoillaan minttu-jogurttikastikkeen kera. Grillaaminen antaa vesimelonille uudenlaisen vivahteen, joten kokeile rohkeasti, vaikka ajatus tuntuisi alkuun oudolta.

vesimelonivartaat ja minttu-jogurttikastike

Lisää kesäisiä ruokaideoita grilliin:

Grillattu jälkiruoka x 5 Grillattuja lisukeruokia Grillipizza maistuu sesongin kasviksilta Grillattu kala kahdeksalla tavalla Ruoka.fi: Grillijuhlien menu

Kommentoi

Kommentoi juttua: Yakitori-kanaa, raaka-makkaraa ja cocktailmehujäitä - trendiohjeet kesäjuhliin

Sinun täytyy kommentoidaksesi.