Ruoka

Yksisarvinen tehdään nyt piparkakkutaikinasta – katso video koristelusta!

Yksisarvispipari tekee joulun odotuksesta pikkuisen paremman makuisen. Kuka voisi vastustaa pastellisävyissä ja kimaltavalla sarvella varusteltua taruhevosta, joka tuo onnea? Yksisarvinen koristellaan tietenkin hempeällä pastellisävyisellä pikeerillä ja sprayataan kullalla tai hopealla. Katso videolta, miten.

Piparkakkutaikinasta tehty yksisarvinen on joulun hittipiparkakku. Yksisarvispipari on heppahullujen ja taruolentojen ystävien joulun ehdoton leivonnainen. Yksisarvispiparimuotteja saa leivontatarvikkeita myyvistä kaupoista ja askarteluliikkeistä.

Katso myös: 4 tapaa taitella joulutorttu – katso hulvaton video!

Kaikessa yksinkertaisuudessaan laukkaava yksisarvinen koristellaan vaaleanpunaisen, vaaleansinisen ja vaaleankeltaisen sävyisellä pikeerillä ja sarvi maalataan kultaiseksi tai hopean väriseksi sprayattavalla tai irtonaisella elintarvikekullalla tai -hopealla.

Näin teet kestävän sokerikuorrutuksen eli pikeerin

Yksisarvispipari kannattaa kuorruttaa pikeerillä. Pikeeri on sokeri-vesikuorrutetta kestävämpää. Kuivuttuaan pikeerikuorrutusta voi koskea, eikä se sotke ja tahmaa sormia eikä muita piparkakkuja, kuten pelkkä sokerivesikuorrutus saattaa tehdä.

Pikeeri valmistetaan tomusokerista ja kananmunan valkuaisesta. Sitä kutsutaan joskus myös sen englanninkielisellä nimellä royal icing. Sillä voi kuorruttaa myös kokonaisen kakun tai tehdä kakkuun kuvioita. Pikeeriä pitää vatkata vähintään 3 minuuttia sähkövatkaimella, jotta sen koostumuksesta tulee tasaista ja oikeanlaista.

Pikeeri piparkakkujen koristeluun

  1. Vatkaa voimakkaasti tomusokeria ja valkuaisia kolmen minuutin ajan. Tipauta mukaan muutamia pisaroita väriainetta ja jatka vatkausta. Aloita värin lisääminen varovasti parista pisarasta. Kun väri on halutun sävyistä, lopeta vatkaaminen ja lusikoi pikeeri pursotinpussiin.
  2. Tee toinen satsi jollain muulla värillä.  Voit myös tehdä yhden annoksen ja jakaa sen pariin eri kulhoon.

Katso video – näin koristellaan yksisarvispipari

Tee kahta tai kolmea eri väristä pikeeriä. Esimerkiksi vaaleanpunaista, vaaleansinistä ja halutessasi vielä keltaista.

Laita leivinpaperi pöydälle ja sen päälle uuniritilä tai leivontaritilä. Nosta paistetut ja jäähtyneet piparkakut ritilälle valmiiksi.

Pursota ensimmäinen väri kavioihin, häntään ja sarveen. Toinen väri harjaan ja kolmas vartaloon. Voit tehdä harjaan ja häntään viiruja esimerkiksi grillitikulla tai muulla terävällä esineellä. Sekoita kahta väriä kevyesti raidoittaen, niin saat kauniit harjakset hevoselle. Katso videolta miten se onnistuu parhaiten.

Jos käytät kulta- tai hopea spraytä, suihkauta haluamasi määrä väriä sarveen ja hevosen vartaloon. Jos käytät irtonaista elintarvikekulta- tai hopeatomua, tuputa väriä sarveen pienellä siveltimellä. Jätä yksisarviset kuivumaan ritilälle. Ne kuivuvat noin 3 tunnissa, riippuen pikeerin paksuudesta.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Piparikalenteri

Kommentoi

Kommentoi juttua: Yksisarvinen tehdään nyt piparkakkutaikinasta – katso video koristelusta!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.