Lihapullat

Ylioppilasjuhlan ruokatarjoilu

Ylioppilas- tai valmistujaisjuhlan menu koostuu kotoisista ja hieman eksoottisimmistakin tarjottavista.

Inkivääri, korianteri ja chili tuovat ylioppilasjuhlien ruokatarjoiluun aasialaista makua. Kirkkaan keltainen porkkanakeitto saa kunnian aloittaa aterian. Kotitekoiset sämpylät maistuvat sekä keiton että kylminä tarjottavien herkkujen kanssa. Siemenet antavat leiville makua ja suutuntumaa.

Tsäpäkät lihapullat pyöritellään lapsivieraita varten. Kirpakasti maustetuissa broilerivartaissa on aasialainen vivahde. Lisukkeena tarjotaan marinoituja sieniä ja paahdettuja punajuuriviipaleita.

Erivärisistä ja -makuisista salaatinlehdistä koottu vihreä salaattivati keventää tarjoilua ja koristaa pöytää.

Juustokakku on aina varma valinta, mehevä, raikas ja sopivasti makea. Kesäinen kakku koristellaan runsaasti mansikoilla. Suloisten suklaaleipien täytteenä on maapähkinävoita. Vati koristellaan ananaskirsikoilla.

Kotitekoinen sitruunalimu on raikas kesäjuoma. Joukkoon voi lisätä muutaman mansikan. Aikuisten juhlissa se käy myös boolin pohjasta.

Teksti, ruokaohjeet ja toteutus Marja Malinen. Ruokalistan suunnittelu ja stailaus Tytti Huhtaniska ja Leena Kouhia.

Lue lisää täältä:

Voileipäkakku on juhlapöydän klassikko

Täytekakku kruunaa juhlapöydän

Buffetruokaa valmistujaisiin

Voit lähettää helpon onnittelukortin myös sähköisesti

 

Keskustelu

Kommentoi juttua: Ylioppilasjuhlan ruokatarjoilu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X